Vrtulník 9050 Legend, problém
Vrtulník 9050 Legend, problém
Dobrý den, právě jsem si koupil můj druhý vrtulník (Double Horse 9050 Legend) a mám s ním takový problém. Pokud s ním vzlítnu tak chvilku v pohodě létá a potom se začne celý klepat a stane se prakticky neovladatelný. Kvůli hloupému počasí s ním lítám v malé místnosti. Chtěl bych se zeptat, jestli to taky nemůžou být vzdušné turbulence? Nebo jestli to není normální, když vrtulník letí tak 30cm nad zemi?
Děkuji za odpověd.
Děkuji za odpověd.
Re: Vrtulník 9050 Legend, problém
dax105 píše:Dobrý den, právě jsem si koupil můj druhý vrtulník (Double Horse 9050 Legend) a mám s ním takový problém. Pokud s ním vzlítnu tak chvilku v pohodě létá a potom se začne celý klepat a stane se prakticky neovladatelný. Kvůli hloupému počasí s ním lítám v malé místnosti. Chtěl bych se zeptat, jestli to taky nemůžou být vzdušné turbulence? Nebo jestli to není normální, když vrtulník letí tak 30cm nad zemi?
Při vypnutém napájení vrtulníku si přidrž velká ozubená hnací kola a druhou rukou zkus s citem otočit vrtulemi, pokud se otočí jsou povolené šroubky - dotáhni je.
Re: šroubky
dax105 píše:Takže povolenými šroubky to nebude, všechno v pořádku. I přesto jsem skusil dotáhnou šroubky, ale nepomohlo.
PS: Zapoměl sem se zmínit že tento problém vrtulník vykazuje jen někdy.
Nedošlo před tím než se to začalo projevovat k nějaká vážnější havárii ??? Pokud ne v tom případě to reklamuj.
cau, ja ho dostal k vanocum - druhy den jsem hned nabehl na hriste a po deseti minutach konec
v peti metrech z niceho nic... bum na zem
jestli ztrata signalu /vzdalenost cca 10-15metru/ nebo se vybila baterka a regulator to ve vterine utnul..netusim, ale par soucastek to odneslo
v peti metrech z niceho nic... bum na zem
jestli ztrata signalu /vzdalenost cca 10-15metru/ nebo se vybila baterka a regulator to ve vterine utnul..netusim, ale par soucastek to odneslo
Wild Hawk, MiniMag, Optic 6, Blade MSR
Jak vypadaj převody?dax105 píše:ale me by teda zajimalo jak se muze jen tak z nicehonic "rozklepat".
Mohl bych nahodit i video... on treba 30 vterin uplne v pohode lita pak se najednou cely rozklepe. Je to jako by tam neco zacalo prokluzovat nebo co...
Pokud se nepletu, není záběr pastorku rovnou do oběžnýho kola, ale je tam vloženej převod....?
Pastorek je co asi? Ozubený kolečko na hřídelce motoru.
Zkontroluj všechny převody, zuby a házivost kol.
Mám podezření, že se pastorek jednoho z motorů uvolní po chvíli provozu a začne prokluzovat na hřídelce; pak se může stroj snažit cukavě otáčet do jedný strany, gyro to kope zpátky a pak se může třást...
Zkontroluj všechny převody, zuby a házivost kol.
Mám podezření, že se pastorek jednoho z motorů uvolní po chvíli provozu a začne prokluzovat na hřídelce; pak se může stroj snažit cukavě otáčet do jedný strany, gyro to kope zpátky a pak se může třást...
marek83 píše:cau, ja ho dostal k vanocum - druhy den jsem hned nabehl na hriste a po deseti minutach konec v peti metrech z niceho nic... bum na zemjestli ztrata signalu /vzdalenost cca 10-15metru/ nebo se vybila baterka a regulator to ve vterine utnul..netusim, ale par soucastek to odneslo
Známý měl podobný problém. Jednak to chce nechat anténu volně viset pod modelem tj. neomotávat ji okolo lyžin nebo jiných kovových částí. Hlavní problém měl ovšem v té setové vysílačce, která způsobovala občasné výpadky signálu při zmáčknutí v určitém místě na trimu jednoho z kniplů, prostě nějaký vakl, který se projevoval jen občas. Odzkoušej si to nízko nad zemí nebo nejlépe na zemi jen trochu přidej plyn tak, aby helina točila rotory, ale ještě nevzlétla a zkoušej trochu přitlačit na povrchu vysílačky na různá místa jestli se to neprojeví ztrátou signálu a následným výpadkem motorů. Pokud se ti podaří najít místo na vysílačce kde to bude zopakovatelné tak to označ třeba nalepením kousku nějaké barevné lepící pásky a vyreklamuj to.