Vrtulník 9050 Legend, problém

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
dax105

Vrtulník 9050 Legend, problém

#1 Příspěvek od dax105 »

Dobrý den, právě jsem si koupil můj druhý vrtulník (Double Horse 9050 Legend) a mám s ním takový problém. Pokud s ním vzlítnu tak chvilku v pohodě létá a potom se začne celý klepat a stane se prakticky neovladatelný. Kvůli hloupému počasí s ním lítám v malé místnosti. Chtěl bych se zeptat, jestli to taky nemůžou být vzdušné turbulence? Nebo jestli to není normální, když vrtulník letí tak 30cm nad zemi?

Děkuji za odpověd.
Drondys

Re: Vrtulník 9050 Legend, problém

#2 Příspěvek od Drondys »

dax105 píše:Dobrý den, právě jsem si koupil můj druhý vrtulník (Double Horse 9050 Legend) a mám s ním takový problém. Pokud s ním vzlítnu tak chvilku v pohodě létá a potom se začne celý klepat a stane se prakticky neovladatelný. Kvůli hloupému počasí s ním lítám v malé místnosti. Chtěl bych se zeptat, jestli to taky nemůžou být vzdušné turbulence? Nebo jestli to není normální, když vrtulník letí tak 30cm nad zemi?

Při vypnutém napájení vrtulníku si přidrž velká ozubená hnací kola a druhou rukou zkus s citem otočit vrtulemi, pokud se otočí jsou povolené šroubky - dotáhni je.
dax105

šroubky

#3 Příspěvek od dax105 »

Takže povolenými šroubky to nebude, všechno v pořádku. I přesto jsem skusil dotáhnou šroubky, ale nepomohlo.

PS: Zapoměl sem se zmínit že tento problém vrtulník vykazuje jen někdy.
Drondys

Re: šroubky

#4 Příspěvek od Drondys »

dax105 píše:Takže povolenými šroubky to nebude, všechno v pořádku. I přesto jsem skusil dotáhnou šroubky, ale nepomohlo.

PS: Zapoměl sem se zmínit že tento problém vrtulník vykazuje jen někdy.

Nedošlo před tím než se to začalo projevovat k nějaká vážnější havárii ??? Pokud ne v tom případě to reklamuj.
dax105

#5 Příspěvek od dax105 »

Ne k žádné havárii nedošlo. Asi ho vyreklamuju.
marek83

#6 Příspěvek od marek83 »

cau, ja ho dostal k vanocum - druhy den jsem hned nabehl na hriste a po deseti minutach konec
v peti metrech z niceho nic... bum na zem :(
jestli ztrata signalu /vzdalenost cca 10-15metru/ nebo se vybila baterka a regulator to ve vterine utnul..netusim, ale par soucastek to odneslo
Wild Hawk, MiniMag, Optic 6, Blade MSR
dax105

#7 Příspěvek od dax105 »

ale me by teda zajimalo jak se muze jen tak z nicehonic "rozklepat".
Mohl bych nahodit i video... on treba 30 vterin uplne v pohode lita pak se najednou cely rozklepe. Je to jako by tam neco zacalo prokluzovat nebo co... :evil:
corona

#8 Příspěvek od corona »

dax105 píše:ale me by teda zajimalo jak se muze jen tak z nicehonic "rozklepat".
Mohl bych nahodit i video... on treba 30 vterin uplne v pohode lita pak se najednou cely rozklepe. Je to jako by tam neco zacalo prokluzovat nebo co... :evil:
Jak vypadaj převody?
Pokud se nepletu, není záběr pastorku rovnou do oběžnýho kola, ale je tam vloženej převod....?
dax105

#9 Příspěvek od dax105 »

No nevím co to je pastorek :oops: proto jsem tento příspěvek dal do skekce začátečníci. Ale mezi každým motorkem je ještě jeden převod (i na zadním). Doufám že jsem odpověděl na otázku na kterou si se ptal. :lol:
corona

#10 Příspěvek od corona »

Pastorek je co asi? Ozubený kolečko na hřídelce motoru.

Zkontroluj všechny převody, zuby a házivost kol.
Mám podezření, že se pastorek jednoho z motorů uvolní po chvíli provozu a začne prokluzovat na hřídelce; pak se může stroj snažit cukavě otáčet do jedný strany, gyro to kope zpátky a pak se může třást...
zdzd

#11 Příspěvek od zdzd »

A máš vyvážené listy? Když chytneš helinu do ruky, nesmí vibrovat. Protože pak se mohou vivrace v určitých otáčkách dostat do rezonance a celé se to rozklepe. Poklesne napětí, otáčky a může k tomu dojít.
dax105

#12 Příspěvek od dax105 »

Takže kdyz vrtulnik držim tak nejvic vibruje asi tak, kdyz mam plyn v polovine. při nižší nebo vyšší rychlosti se vrtulník klepe mnohem míň.

A venitr se vsechno toci tak jak ma....
Drondys

#13 Příspěvek od Drondys »

marek83 píše:cau, ja ho dostal k vanocum - druhy den jsem hned nabehl na hriste a po deseti minutach konec v peti metrech z niceho nic... bum na zem :( jestli ztrata signalu /vzdalenost cca 10-15metru/ nebo se vybila baterka a regulator to ve vterine utnul..netusim, ale par soucastek to odneslo

Známý měl podobný problém. Jednak to chce nechat anténu volně viset pod modelem tj. neomotávat ji okolo lyžin nebo jiných kovových částí. Hlavní problém měl ovšem v té setové vysílačce, která způsobovala občasné výpadky signálu při zmáčknutí v určitém místě na trimu jednoho z kniplů, prostě nějaký vakl, který se projevoval jen občas. Odzkoušej si to nízko nad zemí nebo nejlépe na zemi jen trochu přidej plyn tak, aby helina točila rotory, ale ještě nevzlétla a zkoušej trochu přitlačit na povrchu vysílačky na různá místa jestli se to neprojeví ztrátou signálu a následným výpadkem motorů. Pokud se ti podaří najít místo na vysílačce kde to bude zopakovatelné tak to označ třeba nalepením kousku nějaké barevné lepící pásky a vyreklamuj to.
amirinda

#14 Příspěvek od amirinda »

Zdarvím všechny,

dnes mi přišel vrtulník legend 9050, ale mám jediný problém. Když ho chci zvednout tak začne couvat aniž bych krom zvedání cokoliv mačkal. Můžete prosím poradit čím to může být.

Děkuji všem, Mira
Miro_CZ

#15 Příspěvek od Miro_CZ »

amirinda: Jsem sice taky nováček, ale něco podobnýho mi dělá COLIBRI akorát jde lehce doleva. Pomáhá vzlítat rychle, plyn klidně skoro na max. Jen bacha, nejde to v místnosti s nižším stropem :D
Easycopter V4.5 COLIBRI Pro Profipack
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“