S čím jste začínali??

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zpráva
Autor
niveses

S čím jste začínali??

#1 Příspěvek od niveses »

S čím jste začínali?? Jaký jste měli rádio??? 6-ti kanál nebo 4 kanál??
kubista
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od kubista »

:) Co si tak matně pamatuju mimo kvanta házadel tak první byl gumáček Brouček,potom Marabu na CO dvojku,první větron Favorit od modely s kouzelnými plastovými žebry :roll: Pak následovalo pár upoutanců. Potom jsem si našetřil na mou první Rc soupravu Modela T4AM(jestli se nepletu) a první model větroně Asterix(na tu špejlovačku si pamatuju do dnes)První Rc motorák byl Trenér od Modely(laminatový trup a křidla z poliše+dýha) a posledním modelem byla stavebníce QB20.Pak jsem si dal 22let pauzu a už v tom lítám zase :lol: :lol: :lol:
jarda17
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jarda17 »

asi milion házedel postavených podle plánku z modeláře v rubrice "pro mladé", Komár od Igry(minimálně 50exeplářů-experimenty se sílou gumy ze mě dělali téměř odborníka) potom to bylo Picolo od Igry, Bingo-Svor, Ajax..... potom jsem přešel na motorová letadla, myslel jsem si, že jsem bůh, když jsem měl prvního upoutance na dvaapůli detoňáka, jmenoval se Trenér, plánek byl přiložen v jedné modelářské knížce. Potom další upoutanci a až potom mi tatínek občas půjčil Modelu přeladěnou na FM35. První éra Trempík, QB15, Tau..... takže v podstatě vysílačku jsem měl po cca 10letém modelaření...(a to pořád napůl s tátou)
Azy
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Azy »

tak já si to pamtuju uplně přesně, když nepočítám plastikáče tak první funkční model bylo házedlo zuzko co mi vydrželo tejden protože kde se vzal tu se vzal dalmatin a rozkousal ho při přistávání :-) no pak kvanta házedel, A1, A2 pak jsme viděl upoutance a to bylo něco takže upoutanec martin, trenér, kuky a teď zlín 50, no a samozřejmě první RC byl Hitec ranger II a na něho jsem si postavil Admirála což byla parádička nicméně dva kanály je fakt málo takže následoval Graupner MC10 ale s tím jsem nebyl nikdy ve vzduchu jelikož a protože po tom co přišel jsem nabil jsem baterky dal je do vysílače zapnul a odešel v něm procesor, takže jsem ho prodal za simbolickou cenu na ND, no akoupil na modelbazaru Futabu prej 4kanál takovej ten základní no už nevim jak se jmenoval ale to co mi přišlo radši komentovat nebudu bo bych se opět po letech nasral a teď ještě víc protože na všechny soupravy co jsem měll jsem si musel těžce vydělat, takže s tím jsem se ani neodvážil do vzduchu tak jsem zase šetřil a pak jsem jel na VC Mělníka kde jsem si koupil svoji první pořádnou soupravu a to byl Hitec focus 4,pak Hitec Fokus 6 no aprvní digitál Hitec Flash 4, pak po pár letech to odnesl Hitec Flash 5 SX , no a ted brouzdám z Hitecem Optic 6 sport a pokuju po auroře ale jekož máme v našem státě perfektní vládu tak si asi na pár let musím nechat zajít chuť :D :D :D
MK Katoda Sokolov :-)
Azy
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Azy »

vůbec proč je to ve vrtulníkách ???
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Ladul »

Pisateli ocividne jde o zacatek co se tyce vrtulniku :D ale tak aspon se dozvedel i jine veci ze jo
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
niveses

#7 Příspěvek od niveses »

Azy píše:vůbec proč je to ve vrtulníkách ???

protože jsem chtěl vědět s jakými vrtulníky létali ostatní
Azy
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Azy »

jo tak to jo takže - vrtulník z aukra za litr
- graupner 47G
- Hornet 1
- Honey Bee king II
- no ated mám doma stavebnici Horneta II která je volná kdyby někdo chtěl jao vrtulníky a já si moc nerozumíme
DaveLister

#9 Příspěvek od DaveLister »

Zacinal jsem s cinskym klonem trexe 450, jedna z prvnich verzi a k tomu upgrade na kovovou hlavu + ocas. Podle me to spatna volba nebyla, vzhledem k poctu padu co si to vychutnalo.. koupil bych si to znova, akorat bych tolik nesetril na elektronice. Donedavna to byl muj jediny vrtulnik. Asi pred tydnem jsem si nadelil T-rex 250SE v super combu, a musim rict ze je tam znacny rozdil v ovladatelnosti. Ta levna elektronika se zacina projevovat pri kazdem ostrejsim manevru. Asi budu muset upgradnout gyro a serva na cyklice, ale vzhledem k cene tech puvodnich to nebude takova tragedie.

EDIT: vlastne jako prvni jsem mel dvoukanal za pak supu. To byl ale takovej litaci vetrak, kterej si lital kam chtel a dlouho nevydrzel :D
Howking
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Howking »

První byl Blade 400 3D (šestikanál)
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
ladaxvx
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ladaxvx »

Naprosto první rádio od ing. Valenty doma na koleně vyrobený komplet a to vč. kniplů 6-tikanál, potom Modela T6 AM 27 a pak taky pauza asi 25 let...dneska Optik 6 na 40MHz a modul Corona 2,4 GHz...
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#12 Příspěvek od Bizon »

Na navnazení 2-kanál, a pak první plastové HK-450 s DX6i. Dobré na mlácení o zem a výuku šroubkování...
Angusss

#13 Příspěvek od Angusss »

3CH vrtulníček z eBay za 25USD a bylo vymalováno.... Blade MCX, HK 450, Blade MSR, MiniTitan E325, T-REX 250, T-Rex 500 .... nevím kde se to zastaví! :)
Zelí
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Zelí »

U mě to byl HK450 s Opticem 6. A neměl sem žádnej problém začít s 6-ti kanálem.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Howking »

Myslím si, že pokud se člověk chce dopracovat k 3D lítání je dobré začít hned s 450-tkou. Žádné dvourotoráky, nebo 2D samovisící stroje. Na těch se naučí zbytečné návyky, které na 3D stroji nefungují a jen mu to ztíží učení. Do 500 a výše nemá cenu jít - sice se s nima lítá snadnějí, ale už jsou velmi nebezpečné (kdo z vás se v začítcích aspoň jednou nesekl listem?). Do 250-tky taky ne, protože to neuřídí.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“