S čím jste začínali??
S čím jste začínali??
S čím jste začínali?? Jaký jste měli rádio??? 6-ti kanál nebo 4 kanál??
asi milion házedel postavených podle plánku z modeláře v rubrice "pro mladé", Komár od Igry(minimálně 50exeplářů-experimenty se sílou gumy ze mě dělali téměř odborníka) potom to bylo Picolo od Igry, Bingo-Svor, Ajax..... potom jsem přešel na motorová letadla, myslel jsem si, že jsem bůh, když jsem měl prvního upoutance na dvaapůli detoňáka, jmenoval se Trenér, plánek byl přiložen v jedné modelářské knížce. Potom další upoutanci a až potom mi tatínek občas půjčil Modelu přeladěnou na FM35. První éra Trempík, QB15, Tau..... takže v podstatě vysílačku jsem měl po cca 10letém modelaření...(a to pořád napůl s tátou)
tak já si to pamtuju uplně přesně, když nepočítám plastikáče tak první funkční model bylo házedlo zuzko co mi vydrželo tejden protože kde se vzal tu se vzal dalmatin a rozkousal ho při přistávání
no pak kvanta házedel, A1, A2 pak jsme viděl upoutance a to bylo něco takže upoutanec martin, trenér, kuky a teď zlín 50, no a samozřejmě první RC byl Hitec ranger II a na něho jsem si postavil Admirála což byla parádička nicméně dva kanály je fakt málo takže následoval Graupner MC10 ale s tím jsem nebyl nikdy ve vzduchu jelikož a protože po tom co přišel jsem nabil jsem baterky dal je do vysílače zapnul a odešel v něm procesor, takže jsem ho prodal za simbolickou cenu na ND, no akoupil na modelbazaru Futabu prej 4kanál takovej ten základní no už nevim jak se jmenoval ale to co mi přišlo radši komentovat nebudu bo bych se opět po letech nasral a teď ještě víc protože na všechny soupravy co jsem měll jsem si musel těžce vydělat, takže s tím jsem se ani neodvážil do vzduchu tak jsem zase šetřil a pak jsem jel na VC Mělníka kde jsem si koupil svoji první pořádnou soupravu a to byl Hitec focus 4,pak Hitec Fokus 6 no aprvní digitál Hitec Flash 4, pak po pár letech to odnesl Hitec Flash 5 SX , no a ted brouzdám z Hitecem Optic 6 sport a pokuju po auroře ale jekož máme v našem státě perfektní vládu tak si asi na pár let musím nechat zajít chuť

MK Katoda Sokolov :-)
- DaveLister
Zacinal jsem s cinskym klonem trexe 450, jedna z prvnich verzi a k tomu upgrade na kovovou hlavu + ocas. Podle me to spatna volba nebyla, vzhledem k poctu padu co si to vychutnalo.. koupil bych si to znova, akorat bych tolik nesetril na elektronice. Donedavna to byl muj jediny vrtulnik. Asi pred tydnem jsem si nadelil T-rex 250SE v super combu, a musim rict ze je tam znacny rozdil v ovladatelnosti. Ta levna elektronika se zacina projevovat pri kazdem ostrejsim manevru. Asi budu muset upgradnout gyro a serva na cyklice, ale vzhledem k cene tech puvodnich to nebude takova tragedie.
EDIT: vlastne jako prvni jsem mel dvoukanal za pak supu. To byl ale takovej litaci vetrak, kterej si lital kam chtel a dlouho nevydrzel
EDIT: vlastne jako prvni jsem mel dvoukanal za pak supu. To byl ale takovej litaci vetrak, kterej si lital kam chtel a dlouho nevydrzel
Myslím si, že pokud se člověk chce dopracovat k 3D lítání je dobré začít hned s 450-tkou. Žádné dvourotoráky, nebo 2D samovisící stroje. Na těch se naučí zbytečné návyky, které na 3D stroji nefungují a jen mu to ztíží učení. Do 500 a výše nemá cenu jít - sice se s nima lítá snadnějí, ale už jsou velmi nebezpečné (kdo z vás se v začítcích aspoň jednou nesekl listem?). Do 250-tky taky ne, protože to neuřídí.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl