Jaký motor?
Jaký motor?
Zdravím mám 3D akrobata rozpětí 130cm a letová váha je udávána nějakých 1400g.Doporučíte mi motor aby měl na toto letadlo přebytek výkonu a rozumnou cenu? Díky za rady.
- prokytom
- Kontaktovat uživatele:
projeď www.hobbyking.com
- sachssport
- Kontaktovat uživatele:
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Ďalšia rozumná rada
:
Čo je to rozumná cena? Je to cena ktorú je dotyčná osoba ochotná akceptovať? Ak áno ako majú ostatní vedieť či je dotyčná osoba študent, alebo chronický držgroš, alebo priemerne, alebo dobre situovaný človek, alebo...?
Prepáč že ti plním vlákno takouto blbou otázkou ale tento pojem sa vyskytuje v deviatich vláknach z desiatich a rád by som ho konečne pochopil. Dík.
Čo je to rozumná cena? Je to cena ktorú je dotyčná osoba ochotná akceptovať? Ak áno ako majú ostatní vedieť či je dotyčná osoba študent, alebo chronický držgroš, alebo priemerne, alebo dobre situovaný človek, alebo...?
Prepáč že ti plním vlákno takouto blbou otázkou ale tento pojem sa vyskytuje v deviatich vláknach z desiatich a rád by som ho konečne pochopil. Dík.
http://www.modelmotors.cz/cz/index.php?page=61&product=2814&serie=12&line=GOLD
Bude to mít přebytek výkonu, je to vhodné....,
jestli je to rozumná cena?
To si zvaž.
(Pro mě je to rozumná cena)
To si zvaž.
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:http://www.modelmotors.cz/cz/index.php?page=61&product=2814&serie=12&line=GOLD
To si zvaž.![]()
Trocha si prestrelil s tými otáčkami, nie
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
-
were
- Kontaktovat uživatele:
maroslong píše:Ďalšia rozumná rada:
Abys v tom mel jednou pro vzdy jasno, tak rozumnost ceny motoru je pomer cena/vykon, takze na slovensku se udava v eurech na jeden watt na vrtuli
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
were píše:..... Cim zaplatis za jeden watt mene, tim ma motor rozumnejsi cenu, nejrozumnejsi je tedy koupit si klasickou plechovku
Videl si ceny plechoviek? Podľa mňa to už dávno neplatí....
Ja drzo napíšem že by som tam dal na prvý pokus tento čínsky:
T4240-800 Turnigy 4240 Brushless Motor 800kv
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8487
s 12/6 APC . A Turnigy Sentry 40A za ďalšiu dvacku, (spínaný bec, ale určite by bolo lepšie dať zvlášť externý bec).
No a nejaký 4s 2200mAh "nanotech" lipo a je to.. alebo A123, ale 1,4kg mi na 3D príde dosť...
A keď mu to odíde ložisko tak si kúpi v Tobex.cz..
Ale proti AXI nič nemám, len by som prehodil číselká a vybral AXI 2820/14
TERAZKY píše:JMalik píše:http://www.modelmotors.cz/cz/index.php?page=61&product=2814&serie=12&line=GOLD
To si zvaž.![]()
Trocha si prestrelil s tými otáčkami, nie![]()
Podle toho, jak se na to díváš. Já bych to dal takhle a na vrtuli 11/cca5.
Bude to mít potřebný výkon a bude to svižně akcelerovat třeba z visu.
Ten další čtrnáctizávitový motor už bude slabota a když půjdeš cestou menších otáček na volt, vyjde sice velká účinnější vrtule, ale zase to nebude mít tu rychlou odezvu na plyn.
Je to všechno o kompromisu, sem bych to dal přesně tak, jak píšu.
to coro
To samé. Když dáš ten 14-ti závitový, zbytečně se připravuješ o výkon.
Pojede to velmi dobře takhle s 11/5. Nepotřebuješ ten výkon dlouho. Stačí, aby to zabralo 2,3 s a měl jsi potřebnou rezervu dostat se třeba z krizovky.
(jinak si porovnej, jak to tak bude s těmi 800ot, vrtulí 12/6 a proti tomu s tím Axíkem.
Proti Tvému prvnímu navrhovanému pokusu, bude tohle konečné řešení
JMalik píše:...
to coro
To samé. Když dáš ten 14-ti závitový, zbytečně se připravuješ o výkon.
Pojede to velmi dobře takhle s 11/5. Nepotřebuješ ten výkon dlouho. Stačí, aby to zabralo 2,3 s a měl jsi potřebnou rezervu dostat se třeba z krizovky.
(jinak si porovnej, jak to tak bude s těmi 800ot, vrtulí 12/6 a proti tomu s tím Axíkem.
Proti Tvému prvnímu navrhovanému pokusu, bude tohle konečné řešení)
Otvoril som to zo zvedavosti v DC, a pre 3s lipo a APC E 11/5,5 mi píše "select smaller prop"... Pre APC 11/5 nie elektro, mu vyšiel odber 50A. (k motoru píše že max 35 )
http://www.topgun.sk/downloads/Jozo/blb ... vs_axi.PNG
Ten väčší AXI s kv800, na 4s Lipo, je po celom rozsahu o drobné percento účinnejší ale hlavne má k dispozícii vyšší výkon a ani sa tak neprekročí jeho max prúd.. keďže je prúd o tretinu nižší, môže byť 4s o tretinu menšej kapacity a teda ani hmotnosť nebude vyššia. Max výkon má k dispozícii dosť vyšší..
Ale teda to je teória bez praxe, tak radšej už stíchnem.