Nejede pouze cuká
Nejede pouze cuká
Zdravím hoši, dneska sem byl na letišti s AXN Floater Jet z HC http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... To_Fly_EPO a normálka zapnul TX pak RX předletová zkouška, zapnul motor vše OK hodil jsme a asi po 10 s letu sem zjistil že to jaksik zpomaluje a po přidání plynu žádné reakce tak sem sednul na zem, a všechno fungovalo normálně až na motor, po přidání plynu jenom cuká, zkusil jsme vypnout a zapnout i TX i RX jinou baterku a nic, motor i regl byly jemně zahřáte, ale neřekl bych že extrémně, jak normálně při provozu ale motor prostě netočí jen cuká, mechanicky jím de otočit bez problémů žádné drhnutí, na reglu ani u motoru jsem nezpozoroval žádný utržený kablík....nestalo se někomu něco podobného. Díky Gormen
->MX 16s<-Piper J-3 CUB , Kawasaki Ki-61, motorový větroň Primera, AXN Floater-Jet, Mitschubischi A6M2 1:12 ve výstavbě
Pokud je vse mechanicky v poradku, tak pomuze jenom vyzkouset motor s jinym regulatorem a puvodni regulator pak s jinym motorem. Jen tak se da najit chyba, jestli je vadny regulator nebo motor.
Nicmene zkonstroluj i vodice do motoru, jestli nejsou uklepane. To cukani by mohlo naznacovat ze jedna "faze" proste nefunguje. Nak
Nicmene zkonstroluj i vodice do motoru, jestli nejsou uklepane. To cukani by mohlo naznacovat ze jedna "faze" proste nefunguje. Nak
Hlásím stejný případ, ale na dmychadle. Testy a první let OK, pak už jen cukání (někdy se na chvilku rozběhne a konec). Připájel jsem jiný reg. a pohoda = motor OK. Podezření na špatné přiletování se nepotvrdilo. Přeprogramovat jsem zkoušel. Dokonce i prohodit fáze a změnit smysl otáčení programově.
Max. proud 26A regl 40 HD Power. v dvojmotorové konfiguraci. Druhý funguje normálně.
Max. proud 26A regl 40 HD Power. v dvojmotorové konfiguraci. Druhý funguje normálně.
Pochválen buď každý den, kdy to nesu domů vcelku 
Re: Nejede pouze cuká
Gormen píše:Zdravím hoši, dneska sem byl na letišti s AXN Floater Jet z HC http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... To_Fly_EPO a normálka zapnul TX pak RX předletová zkouška, zapnul motor vše OK hodil jsme a asi po 10 s letu sem zjistil že to jaksik zpomaluje a po přidání plynu žádné reakce tak sem sednul na zem, a všechno fungovalo normálně až na motor, po přidání plynu jenom cuká, zkusil jsme vypnout a zapnout i TX i RX jinou baterku a nic, motor i regl byly jemně zahřáte, ale neřekl bych že extrémně, jak normálně při provozu ale motor prostě netočí jen cuká, mechanicky jím de otočit bez problémů žádné drhnutí, na reglu ani u motoru jsem nezpozoroval žádný utržený kablík....nestalo se někomu něco podobného. Díky Gormen
95% regulator v haji. postupovat metodou vyse naznacenou, test s jinym regulatorem/motorem.
LMR píše:Hlásím stejný případ, ale na dmychadle. Testy a první let OK, pak už jen cukání (někdy se na chvilku rozběhne a konec). Připájel jsem jiný reg. a pohoda = motor OK. Podezření na špatné přiletování se nepotvrdilo. Přeprogramovat jsem zkoušel. Dokonce i prohodit fáze a změnit smysl otáčení programově.
To nic nebude,
jenom ten regl odešel do věčných lovišť.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Ten regl tam není nic moc, myslím že ty otáčky jsou na hraně jeho schopností. Mě se při plném plynu občas "zajíknul" motor, ale okamžitě běžel dál. Po výměně za Plush (a nastavení časování na regu) je po problému. Ale budu ten původní reg dávat zpátky, protože tam dávám pomalejší motor, ten jekot se nedá poslouchat...