Walkera 4F 200 třílistá hlava rotoru..
- Jarda.Wolf
Walkera 4F 200 třílistá hlava rotoru..
Zdravím,
má někdo zkušenosti s třílistým rotorem? Stabilita je blíže koaxiálu nebo jednorotoru? Každopádně to vypadá zajímavě.
http://img.mimishop.cz/h/ms/376/0/0702/a2311204.jpg
Jarda
má někdo zkušenosti s třílistým rotorem? Stabilita je blíže koaxiálu nebo jednorotoru? Každopádně to vypadá zajímavě.
http://img.mimishop.cz/h/ms/376/0/0702/a2311204.jpg
Jarda
Tak já ho už testnul, zapůjčený od http://www.rcguru.cz/walkera-4f200-rtf-2-4ghz-d4194 k testování pro P. Kefurta a osazenstvo Sobínky . První dojmy - je to hodný a dost živý (na moje volšový ruce). Techniky vzato je to ale vyčíčaná libovka - hlava jako u skutečnýho vrťase , listy se klopí v celém okruhu (kopírují náklon cykliky) , ale nejvíc se mi líbilo zpracování zadní třílistý vrtulky - poháněná řemenem, sklopné listy, a hlavně plně mechanizovaná, velmi vyspělé řešení , Walkera hodně předběhla konkurenci. Dodává se s novou digi vysílačkou 2801pro ke které se dají volně dokoupit další přijímače ,takže se dá použít i na více modelů umí i letadla - takže super kauf pro začátečníky který už odlítali nějaký šit-set.
Doufám, že po mých zkušenostech zase dlouho žádnou Walkeru v ruce mít ani nebudu. Spokojen s těmihle hračkami může být jen někdo, kdo neměl možnost porovnat s opravdickými modely kvedlaček. Strojaře by ovšem měl odradit již pouhý pohled na dílenské zpracování Walker. O předražených dílech ani nemluvě. Zažil jsi snad na Creatě rovné hlavní ozubené kolo a servo bez vůle?
A proč jsem si píchnul?
Co popisuješ jako úžasné věci jsou zcela běžné technické prvky u každého normálního modelu. Pokud chceš něco doporučovat chudákům, kteří jsou s vědomostmi o kvedlačkách na tom hůře než ty, tak aspoň po 30 hodinách letu a dvou opravách a pokud možno s vědomím co existuje (a za kolik) kromě toho okolo.
A proč jsem si píchnul?
Co popisuješ jako úžasné věci jsou zcela běžné technické prvky u každého normálního modelu. Pokud chceš něco doporučovat chudákům, kteří jsou s vědomostmi o kvedlačkách na tom hůře než ty, tak aspoň po 30 hodinách letu a dvou opravách a pokud možno s vědomím co existuje (a za kolik) kromě toho okolo.
No nevím, ale podle mě se dá těch 9900,- co máš v odkazu utratit smyslplnějším způsobem. Jednu Walkeru mám doma díky tomu že jsem ji vyhrál. Když jí vidím tak bych ji určitě nekupoval. Důvody co tu už padly: zpracování, materiály a hlavně ty vážně přemrštěný ceny dílů.
Mimochodem to co popisuješ jako libovost, tu třílistou hlavu, tak to nabízel MS composit cca před 5-ti lety. A o jejich 3- osým gyru si taky myslím svoje a to jsem to v ruce neměl.
Mimochodem to co popisuješ jako libovost, tu třílistou hlavu, tak to nabízel MS composit cca před 5-ti lety. A o jejich 3- osým gyru si taky myslím svoje a to jsem to v ruce neměl.
Smekám svůj zaprášený klobouk. "Viděl ji v krabici" a už ví jak je to bezvadná věc.
Měl jsem v prackách už dost malých vrtulníků, včetně několika Walker, zrovna T-rex 450 mě ničím zvláštním nenadchl, prostě jen funguje, když už byla zmínka.
Walkeru ve zmetkovitosti celkově překonal jen Spirit Fun od Robbe a co se týče elektriky tak si mohou podat ruce s CopterX (Coptery mají aspoň slušnější drak).
Mimochodem za 10.000,- Kč složím Minititana včetně 3xLi-pol aku. Stačí dodat vhodné rádio. Nalétá bez zásadních potíží 50 hodin. To bude už Walkera v popelnici, nebo 5x zaplacená znova. A to kráčí. Tedy aspoň těm bystřejším.
Měl jsem v prackách už dost malých vrtulníků, včetně několika Walker, zrovna T-rex 450 mě ničím zvláštním nenadchl, prostě jen funguje, když už byla zmínka.
Walkeru ve zmetkovitosti celkově překonal jen Spirit Fun od Robbe a co se týče elektriky tak si mohou podat ruce s CopterX (Coptery mají aspoň slušnější drak).
Mimochodem za 10.000,- Kč složím Minititana včetně 3xLi-pol aku. Stačí dodat vhodné rádio. Nalétá bez zásadních potíží 50 hodin. To bude už Walkera v popelnici, nebo 5x zaplacená znova. A to kráčí. Tedy aspoň těm bystřejším.
BOSS8 píše:První dojmy - je to hodný a dost živý (na moje volšový ruce). Techniky vzato je to ale vyčíčaná libovka - hlava jako u skutečnýho vrťase , listy se klopí v celém okruhu (kopírují náklon cykliky) , ale nejvíc se mi líbilo zpracování zadní třílistý vrtulky - poháněná řemenem, sklopné listy, a hlavně plně mechanizovaná, velmi vyspělé řešení.
Nemám nic proti Walkerám a taky chápu, že jsou lidi, co nejdou hned do TR nebo MT a shání nějaký ten set - prostě si "to" jen chtěj vyzkoušet na něčem co koupí komplet hotové (ostatně proto to výrobci vyrábí a prodejci prodávají, že...) ale pokud by snad někdo z nich četl tuhle "recenzi" od BOSSe8, tak se dovolím přidat k těm, kteří tu kulí očima...
Speciálně "listy co se klopí v celém okruhu cykliky" (zatímco u zastaralé konkurence se asi klopí jen v půlce, možná jen čtvrtce, a ve zbytku okruhu si vlají, jak chtějí) a nebo "plně mechanizovaná vrtulka" (zatímco jiní ji nejspíš mají jen částečně mechanizovanou a zbytek musí za letu dolaďovat ručně) jsou obzvlášť vydařené perly, ale i další text je opravdu jen snůška PR keců o ničem.
Znova opakuji - není to nic proti Walkeře (zrovně tahle by mě taky lákala vyzkoušet) ani setům, je to jen upozornění pro nové lidi, co hledají nějaké serózní informace - citovaný text svědčící pro to, že autor buď z této cílové skupiny dělá úmyslně blbce (což není - za pomoci pár pseudoodborných výrazů - nic těžkého), a nebo je to první vrtulník v životě, který viděl.
Mikelo píše:Smekám svůj zaprášený klobouk. "Viděl ji v krabici" a už ví jak je to bezvadná věc.
Tohle jakobych napsal sám.Naprostý souhlas. A ještě pro malé objasnění : ty škaredé vrtulníky s dvoulistou hlavou a pádlama mají ty padla pouze a jenom proto, že musí. Musí, aby je bylo možno rozumně řídit, aby byli stabilní a poslušné. Na třílisté ani žádné vícelisté hlavě padla nejsou. Nemůžou být. Taková hlava sice vypadá super, ale vrtulník takovým skvostem vybavený, místo padel potřebuje něco, co je nahradí. Elektronickou stabilizaci. A kvalitní. Pokud kvalitní není , vrtulník je hnusná nestabilní špatně řiditelná mrcha. Věřím tomu, že zde zmiňovaný vrtulník nějak létá. Ale za 9900 Kč bych to nekoupil ani ve snu. Dokonce bych to nechtěl ani kdyby mi to dávali zadarmo.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Boss8: Chlape ty jsi si naběhl. O helinách to chce něco vědět a potom psát reference. Takhle to vypadá jako prodejní leták tady z Hobbyfunu nebo jak se ta firma jmenuje. Ti taky nevědí co si vymyslet.
Slušná funkční bezpádlová elektronika bohužel stále stojí minimálně polovinu ceny toho celého opěvovaného kompletu. Takže to prostě někde ošizené být musí. Abych dospěl k tomuto závěru, tak ji nemusím ani vidět. Zázraky se prostě nedějí.
Slušná funkční bezpádlová elektronika bohužel stále stojí minimálně polovinu ceny toho celého opěvovaného kompletu. Takže to prostě někde ošizené být musí. Abych dospěl k tomuto závěru, tak ji nemusím ani vidět. Zázraky se prostě nedějí.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
BOSS8 píše:Tak já ho už testnul, zapůjčený od http://www.rcguru.cz/walkera-4f200-rtf-2-4ghz-d4194
Jo a ještě perlička - na tomhle linku doporučuju věnovat pozornost popisku na obrázku hlavy - "Bytelná deska cykliky (pohybuje se nahoru a dolů pro ještě větší intenzitu náklonu listů)."
FAKT HUSTÝ