Zdroj napětí

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
Vety
Kontaktovat uživatele:

Zdroj napětí

#1 Příspěvek od Vety »

Mám 250W zdroj z PC (měl by být údajně funkční) Chtěl jsem si ho upravit..Našel jsem si na to návody na netu a tam psali, že když by se měl spojit zelenej a černej drát a dát to do zásuvky tak by se měl rozeběhnout na zdroji větráček..Tak jsem to zkoušel..Zapojil jsem to a i jsem to nechával pár minut zapojený jestli by se to náhodou po chvíli nerozeběhlo, ale ono se to nerozeběhlo..A potom jsem četl někde na netu že ono je víc typů zdrojů a že jeden typ se spojí ty dráty a ono se to rozeběhne a druhej typ že je to zase nějak složitější..Tak si s tím nevím nějak rady..Říkal jsem jestli je teda vůbec funkční..Ale to by měl být funkční..A nebo jestli teda je to nějakej jinej typ a je to řešený nějak jinak..Jestli to půjde vůbec upravit..Nesetkal jste se tady někdo s tím ?? Prosím poraďte..Za každý příspěvek budu ráád..Moc díky :wink:

Zde jsou fotky zdroje..Omlouvám se za horší kvalitu fotek..
http://vetacek.rajce.idnes.cz/Zdroj_napeti/
m2
Kontaktovat uživatele:

Re: Zdroj napětí

#2 Příspěvek od m2 »

Vety píše:Našel jsem si na to návody na netu a tam psali, že když by se měl spojit zelenej a černej drát a dát to do zásuvky tak by se měl rozeběhnout na zdroji větráček..Tak jsem to zkoušel..Zapojil jsem to a i jsem to nechával pár minut zapojený jestli by se to náhodou po chvíli nerozeběhlo, ale ono se to nerozeběhlo..

ach jaj ... toto je zariadenie, kde neodborný zásah môže mať smrteľné následky. nemyslím si, že so znalosťami "na nete psali, že když spojím dva dráty, měl by se rozběhnout vetráček" je rozumné otvárať chassis zariadenia na 220V priamo spojeného so sieťou. riskuješ zdravie a možno aj život.

inak funkčnosť (spínaného) zdroja sa pozná podľa toho, či je na výstupe požadované napätie, a nie podľa toho, či sa točí vetrák - v pohode sa môže roztáčať až po dosiahnutí nejakej teploty, prúdového odberu - alebo môže byť zadretý, ...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Vety
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Vety »

No to je pravda..Ale já to dával i kamarádovi na modelářském kroužku a ten mi taky povídal že je to asi jinej typ..Že u normálního když se něco spojí tak to funguje a tady prej nic..
m2
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od m2 »

Vieš, keď Ti tu povieme ako ďalej, budeš sa v tom ďalej rýpať a na svedomí Ťa mať nechce asi nikto.

Daj to niekomu dospelému, kto je elektrotechnik, má odborné skúšky nevyhnutné na prácu s takýmito zariadeniami a za takú úpravu zoberie na seba právnu aj morálnu zodpovednosť. Aj keď to technicky nie je žiadna veda, z hľadiska základnej bezpečnosti to nie je podľa môjho názoru ani vec na modelársky krúžok, nieto ešte na domáce pokusy.
Vety
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Vety »

No ale on je kamarád na modeláři dospělej...!!
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od StanleyT28 »

Dokonce jsem četl, že tě to může kopnout i když je to vypnuté ze sítě. Tak pozor na to!
http://stanrcflyer.rajce.idnes.cz/
arda1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od arda1 »

Může tě to i zabít -jsou tam nabitý kondy.
ICQ 638556901
m2
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od m2 »

arda1 píše:Může tě to i zabít -jsou tam nabitý kondy.

ja sa už bojím pri pohľade naň:

IPower LC-B250ATX - Бесподобный образец работы китайской инженерной мысли. Внушает уважение труд людей, способных заставить блок питания работать даже при таком количестве отсутствующих деталей... Сетевого фильтра нет вообще – только перемычки на месте дросселей. Та же участь постигла и выходные дроссели – их просто нет. И не только их, а еще и половины фильтрующих конденсаторов на выходе блока – как правило, на каждую шину ставят по два конденсатора, до и после дросселя, здесь же один их них исчез вместе с дросселем. Но на этом экономия не заканчивается! В блоке отсутствует даже изолирующая пластиковая прокладка между корпусом и высоковольтной частью схемы... Качество монтажа не просто низкое, оно местами кошмарное – при взгляде на некоторые детали кажется, что их просто воткнули как получилось, а потом сверху шлепнули побольше припоя, чтобы не отвалилось... Терморегулятор отсутствует, да и трудно было после увиденного ожидать его найти.

atď...

aj keď táto verzia nie je taká vykuchaná ako tá, čo sa predáva v Rusku, horší výrobca ATX zdrojov sa dá asi ťažko zohnať ... :D :D :D ... keď je schopný to "modifikovať" na niečo takéto - tu je ukážka, čo všetko sa z toho zdroja dá ešte vyhodiť von, aby to fungovalo a dalo sa to v Rusku predávať...:

Obrázek
madyr
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od madyr »

Red star nejhorší značka zdrojů co jsme měly na prodejně.
Surgical

#10 Příspěvek od Surgical »

Co chcete od zdroje za pět stovek? Lakomý platí 2x, nejen zdroj, ale i ty komponenty, který odpráskne s sebou....A takhle je to prakticky se vším, včetně letecké elektroniky....Ani na HC skutečně kvalitní věci žádnou lácí neoplývají.....
Vety
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Vety »

Na HC nejsou taky kvalitní věci ??
m2
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od m2 »

Vety píše:Na HC nejsou taky kvalitní věci ??

sú. nejaké kusy sa nájdu, ak Ťa UH nechá prešmejdiť sklad ... :wink:

dosť závisí na tom, čo považuješ za kvalitu. ak za súčasť kvalitného produktu považuješ aj to, že k produktu je jasná dokumentácia s parametrami, a tie parametre sú výrobcom garantované a zákazníkom od predajcu reálne vymožiteľné, tak "kvalitné" produkty budeš hľadať na UH mikroskopom. UH bohužiaľ predáva mačky vo vreci, a tak sa zrovna kvalita definovať nedá. no a opakovateľnosť kvality a parametrov produkcie je u produktov z UH úbohosť nad úbohosť.

čo sa týka značkových produktov, tak tí obvykle dodržujú odporúčané koncové ceny aj na UH (resp. držia ceny také, aby pri zaplatení dopravných a colno-daňových poplatkov to vyšlo zajedno), inak by toho výrobcu americkí distribútori vypoklonkovali, už to tu Surgical naznačil.

´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´

ale to sme mimo témy. na zdroj sa vykašli alebo ho daj upraviť niekomu, kto má na to vedomosti (a ešte lepšie aj papiere).
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Nakadah »

Ten zdroj zahod, cela tahle rada jsou "mekke sracky". Mozna LC-300 je na tom lepe, ale dost o tom pochybuju. Ridici obvod je IC2003, coz v sobe zahrnuje jak ridici obvod tak i komparator pro prepetove a podpetove ochrany. Neexistuje k tomu zadny datasheet, takze poradne nevis co upravit. Jen tak odpojit snimani 5V vetve nejde, protoze bez odstranene ochrany se zdroj nerozjede. Ochrana to vyhodnoti jako chybu a zdroj nezapne.

Zkousel sem ten LC-250 upravit i klasickym zpusobem, tj. zatezovymi odpory, ale nebyl schopen na 12V vetvi dat vic nez 7-8A mam dojem a napeti padalo krute k 11V. Pak zdroj vypla ochrana.

Ja mel stesti, ze sem nasel nejakou "tvrdou" 300ku. Ale i tak sem ji hodne upravil - silnejsi choppery (spinaci tranzistory na primaru), silnejsi hlavni trafo, no a silnejsi usmernovaci dioda na vystupu + tlumivka.

Vykasli se na to a radeji si kup hotovy vyrobek. Na primaru mas skoro 400V ve stejnosmerne podobe a kondenzatory to drzi i po nejake dobe od vypnuti. Blbne sahnes a ....

Na jakou nabijecku to potrebujes? Nak
Vety
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Vety »

m2
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od m2 »

Vety píše:Potřebuju to na Hyperiona..http://www.telink.eu/cz-detail-101111-h ... net-3.html

250W výkonu ... to znamená 25A na 12V vetvi ... to je vážny problém, nakoľko u ATX zdrojov došlo dosť skoro k úprave smerníc, kde od istej doby nad myslím 220W (cca - presne sa už nepamätám) je požadované samostatné istenie okruhu ... takže bežný ATX zdroj, čo dá 25A z jednej 12 vetvy prakticky nezoženieš. Mám síce taký 500W-oý, ale je to starina z čias, keď tá norma ešte neplatila. V dnešnej dobe nájdeš na zdroji viacero vetiev do 15A. Dá sa to obvykle upraviť, lenže zasa sme pri tom istom - neautorizovaný zásah do elektrického zariadenia. Každopádne to ale bude musieť byť zdroj značený ako 350W alebo vyšší, na ten svoj zdroj zabudni.

najlepšie by Ti bolo niečo takéto:
http://www.jun-si.com/EnProductShow.asp?ID=95
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“