Sky Lady III 2,4Ghz

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

Sky Lady III 2,4Ghz

#1 Příspěvek od BOSS8 »

Čau
Už ji někdo máte? Jak vypadá elektronika ? http://www.rcguru.cz/4st14135-skylady-i ... 4ghz-d3148

Obrázek
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od lakotamm »

Na prvý pohľad mi pripadá, že má proti verzii 1 a 2 väčšiu smerovku (mal som obidve)...

Zdá sa však, že je to to isté, len s 2,4 Ghz. Osobne tipujem Coronu FHSS. :roll:

Pokiaľ nič iné nevymenili, tak to za vetra bude rovnaká, pre začiatočníka nepoužiteľná mrcha... :(
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od BOSS8 »

lakotamm píše:Pokiaľ nič iné nevymenili, tak to za vetra bude rovnaká, pre začiatočníka nepoužiteľná mrcha... :(

Pro začátečníka co si plete strany , je za větru nepoužitelné každé éro,

Sky Lady létá ve větru velmi dobře Viz. http://www.stream.cz/video/55558-sky-lady Slabina bývala v elektronice .
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
wisiwig

#4 Příspěvek od wisiwig »

je to alespoň 100x probírané

začátečník těžko posoudí co jsou dobré letové vlastnosti, protože je začátečník, může si jen říct že buď lítá blbě nebo je to modelem

výdrž při pádech je výtenčná - v začátcích to je snad nejdůležitější
jednou dostala tak silnou čenichovku, že se trup rázem v půlce ohnul téměř do pravého úhlu, ale ten plast to vydržel.

Když si půjčili zkušenější modeláři mojí SL , říkali, že když se naučím s tímhle nebudu mít potom problémy.

Já jsem kupoval první verzi S.L. z druhé ruky. Kvůli ušetření peněz. Hned mi kamarád vyrobil o něco větší směrovku z balzy. Ze začátku jsem častěji měnil převody v původním servu směrovky. Stačil menší náraz a bylo po pár zubech. Po čase, když jsem S.L. ovládal vcelku dobře , vyměnil jsem motor a listy za Graupner. To velmi pomohlo. Nechtěl jsem do toho dál cpátr peníze, takže regl a přijímač jsem nechal původní. Regl sice občas zahapruje a vynechal, ale to byly jen chvilky. Už mám nějakou dobu S.L. odloženou, lítám už s jinýma, ale uvažuju o tom že bych jí oprášil a znovu zkusil poslat do vzduchu, bylo to rekreační polétání.
Grolldir

#5 Příspěvek od Grolldir »

Tak tuto si kupuji jako svůj první model. Nemám žádné zkušenosti jen na simu abych se dokázal zorientovat levá pravá ..... co která páčka dělá... No ale už se těším na real.
zdekar

#6 Příspěvek od zdekar »

Se Skylady III lítal kamarád už minulý rok :D Akorát že to nebyla tato oficiální verze, ale upravená II + křidýlka a klapky :) Nazval si to SL III:
http://rchouby.wz.cz/index.php?cl=2/skylady

No a teď koukám že mu ukradli název. Bohužel to neměl patentovaný,no. :lol: :lol:
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Grolldir

#7 Příspěvek od Grolldir »

Přesně na ta videa jsem se díval když jsem hledal videa se sky lady III
zdekar

#8 Příspěvek od zdekar »

Bohužel ta oficiální verze vypadá že nemá křidýlka, takže výkrut s tím neuděláš, ale lítat to určitě bude a časem si můžeš křidýlka i udělat a nazvat to Skylady IV ;-) :D
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
JMalik

#9 Příspěvek od JMalik »

wisiwig píše:..........výdrž při pádech je výtenčná - v začátcích to je snad nejdůležitější..........

..........Když si půjčili zkušenější modeláři mojí SL , říkali, že když se naučím s tímhle nebudu mít potom problémy...........

Kdo kdysi vlezl do akrobatického Luňáka, taky neměl později problémy s pilotáží jiných letadel. Jen u toho bylo dost mrtvol. :wink:
Já mám na to názor, že začínat by měl s letadlem výborných letových vlastností a snadnou pilotáží. Snadná opravitelnost je výhodou.
Pokud to postavíš obráceně = budeš jako první hledisko zkoumat jakou to vydrží čenichovku a až potom letové vlastnosti, nebude to dobře.
Kovboj

#10 Příspěvek od Kovboj »

zdekar píše:Bohužel ta oficiální verze vypadá že nemá křidýlka, takže výkrut s tím neuděláš, ale lítat to určitě bude a časem si můžeš křidýlka i udělat a nazvat to Skylady IV ;-) :D

Pokud chceš éro s křidélky tak proč upravovat SkyLady, když je Alpha 1500? :wink:
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od lakotamm »

Súhlasím s JMalik. Pre začiatočíka by bol lepší nejaký Wild Hawk.

So Sky lady výkrut spravím aj bez krídelok (ktoré nemám) ale je sudový.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
arda1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od arda1 »

Na začátek něco pohodovýho - třeba Trenér od Reicharda nebo Flop od Šadu - nevím zda "cihloidní" Sky Lady je zrovna to pravý ořechový- o elektronice ani nemluvím raději. :roll:
Jenda_84

#13 Příspěvek od Jenda_84 »

Na začátek něco pohodovýho - třeba Trenér od Reicharda....

Nemůžu jinak než souhlasit. Trenér sice nevypadá na pohled tak hezky jako Skylady, ale je větší a tudíž i čitelnější. Co se týče odolnosti, tak moje manželka se při prvním pokusu zapíchla nosem do hlíny tak, že se nalomilo křídlo i trup. Po hodině s lepidlem už jsem byl zase ve vzduchu a letové vlastnosti nijak neutrpěly. Trenér je hodný letadlo, který při správným sestavení lítá i samo. Navíc se k němu dá za pětikilo koupit akrobatický křídlo s křidýlkama a člověk nemusí nijak znásilňovat to původní ušatý, kterýmu křidýlka stejně nijak na letových vlastnostech nepřidaj.
Jedinou slabinou je návod. Musíš si tam pár věcí domrkat, ale zvládnout se to dá i bez předchozích zkušeností s modelama.
Pokud "každý ví", že je to tak, pak to tak není nejmíň deset tisíc ku jedné. (R.A.H.)
kroxigor

#14 Příspěvek od kroxigor »

Jenda_84 píše:Nemůžu jinak než souhlasit. Trenér sice nevypadá na pohled tak hezky jako Skylady, ale je větší a tudíž i čitelnější. Co se týče odolnosti, tak moje manželka se při prvním pokusu zapíchla nosem do hlíny tak, že se nalomilo křídlo i trup. Po hodině s lepidlem už jsem byl zase ve vzduchu a letové vlastnosti nijak neutrpěly. Trenér je hodný letadlo, který při správným sestavení lítá i samo. Navíc se k němu dá za pětikilo koupit akrobatický křídlo s křidýlkama a člověk nemusí nijak znásilňovat to původní ušatý, kterýmu křidýlka stejně nijak na letových vlastnostech nepřidaj.
Jedinou slabinou je návod. Musíš si tam pár věcí domrkat, ale zvládnout se to dá i bez předchozích zkušeností s modelama.

Můžu jenom potvrdit měl jsem ho jako druhé éro po Bellance 480. Lítal jsem obě křídla. První let nedopadnul úplně nejlíp.
Ušák
Křidýlka
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
arda1
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od arda1 »

Pěkný- jinak můžu potvrdit že změnou ušatýho křídla za Q se diametrálně změní letový vlastnosti a z hodňoučkýho éra se stane ďáblík. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“