Více listá vrtule

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Karas
Kontaktovat uživatele:

Více listá vrtule

#1 Příspěvek od Karas »

Zdravím, chtěl bych se zeptat jak je to s vrtulema s více listy. Jaký je poměr dvou a tří listé vrtule? nebo dvou a čtyř listé? Stavím Spitefula a ten má 5-listou ale stačila by mi 3 nebo 4 listá.
Rom.

#2 Příspěvek od Rom. »

vím jen že 3list může být o palec menší než 2list při cca stejném tahu
balamel
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od balamel »

http://www.horejsi.cz/Pages/ListClanky.aspx
clanek "vrtule a jeji vykon" odstavec 1.4
pavelnisser
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pavelnisser »

Třílist o palec menší průměr a o palec větší stoupání než dvoulist, čtyřlist o palec menší průměr a o palec větší stoupání než třílist....a tak dále...dey ZHRUBA ...:-) Paul
JMalik

#5 Příspěvek od JMalik »

Všechno o přepočtech už najdeš. Mysli také na to, že čím více listů, tím horší účinnost (dostaneš z té konfigurace aku, regulátor, motor, menší výkon na vrtuli).
were
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od were »

Jestli narazis na nejake ctyrliste vrtule dej mi prosim vedet, hodila by se mi na Mustanga, na ten dvoulist se na tom neda koukat :( Koukal jsem na ctyrlist na HC a ten je na me strasne velky (tusim ze deset palcu) a jeste to asi bude nejaky sunt, divim se ze se nevyrabi ctyrlisty na ty ruzne Parkzone Mustangy apod, proste na era kolem metru rozpeti, to by se jim podle me vyplatilo
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Karas »

Díky za odpovědi. Jinak 4-listou bych asi udělal ze dvou 2-listých vrtulí. Ještě uvidím, jelikož tam nebudu mít podvozek tak nevím jak bych přistával. Ale vzhledove by se tam ta 4-listá hodila víc než obyč.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“