swing
swing
Napiste mi vaše skusenosti s modelom wing special.Na mojehobby som našiel kritiku na konštrukciu a potah kridla.Chcem snim lietat viacmenej rekreačne,pripadne skusit f5j.PS už som si ho objednal u Kostkamodelcentrum.DIK
Re: swing
zavo4 píše:Napiste mi vaše skusenosti s modelom wing special.Na mojehobby som našiel kritiku na konštrukciu a potah kridla.Chcem snim lietat viacmenej rekreačne,pripadne skusit f5j.PS už som si ho objednal u Kostkamodelcentrum.DIK
Nenenchaj sa zvyklať. Lieta dobre.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Chcem snim lietat viacmenej rekreačne,pripadne skusit f5jjurenko píše:presne tak...je to uz vyskusane..da sa stym ulietat pekne umiestnenie no na kompozity to v dnesnej dobe uz nestacii..
Na rekreačné polietanie je fajn. Na skúšku F5J by to tiež šlo. Na kompozitové špecialy nebude mať kúpený model za 2-3 litre asi nikdy. Predsalen špecial je špecial......
Čo sa týka konštrukcie - tam majú problém ľudia, ktorý to videli na obrázku, alebo tí, čo s tým chcú lietať ako z hotlinerom. Preto píšem, aby sa nedal zvyklať.
Neviem koľko váži tá Mega. Motor to chce tak 150 - 200 gr. Príjmač daj až za odtokovku. So 4S by sa to malo dať vyvážiť bez problémov. Otvor pod krídlom by som obehol rowingom. Náhon motýľa urob tak, aby mal čo najmenšiu vôľu. Predsalen plocha otočných častí motýľa je veľká. Trošku budeš mať problém s vkladaním aku popod krídlo, ale chce to nájsť gryf.zavo4 píše:dik za vaše nazory,na sutaži F5j som bol z chlapcami z Prešova.No kompozitovy špecial si nemožem dovolit y finančnych dovodov.Chcem dat do neho Megu 22/3s a 4članok LiFe.
Tiež budeš musieť vyšpekulovať spojenie káblov v ušiach. Ja som vytiahol tú trubku pre kábel v uchu a zabudoval som miesto nej "šachtu" z preglejky cca 10*15 mm. Takže sa do nej schová kábel aj s konektorom. Kabínka na trupe je len ozdobná, takže prístup je len popod kridlo.... Trošku sa mi nepáčilo zaistenie motýľa - len ilou vôle... takže používam na tie drôty zaisťovacie lepidlo. Je to neaký ceys - zatuhne do konzistencie žuvačky - na mieste to drží a vytiahnúť sa dá trošku večšou silou...
Tú šachtu v uchu je trošku vidieť tu http://galerie.rcserver.cz/photoView.ph ... r=2&amode=
Life sú na životnosť super baterky ale tade cesta nevedie ten, budeš to mať zbytočne ťažké , 4 pack váži od 300-320g a odbery sú zdravé do 70A, to dnes zvládne aj Lipol 2200 , Daj tam 3článok Lipol aj váha 3 článku bude pod 200g a to máš ušetrené minimálne 100g a možno aj viac.
A čo sa týka tej megy ak to je rada 22 tak aj to je zbytočne ťažký motor majú váhu 220g. , ak je dosť bachratý trup tak tam daj obežku možno Dualsky XM 3542CA-5 alebo obdobný váži 137g a pri krádkodobom preťažení tých 500W s neho dostaneš a ušetrýš ďalších cca 100g a mať model o 200g ľahší a hlavne taký aký máš to bude dosť cítiť.
s tým rozpetím by bolo dobré keby si sa dostal na tých 1000g čo by bolo možné pri vhodnom výbere elektroniky.
A čo sa týka tej megy ak to je rada 22 tak aj to je zbytočne ťažký motor majú váhu 220g. , ak je dosť bachratý trup tak tam daj obežku možno Dualsky XM 3542CA-5 alebo obdobný váži 137g a pri krádkodobom preťažení tých 500W s neho dostaneš a ušetrýš ďalších cca 100g a mať model o 200g ľahší a hlavne taký aký máš to bude dosť cítiť.
s tým rozpetím by bolo dobré keby si sa dostal na tých 1000g čo by bolo možné pri vhodnom výbere elektroniky.
Tam je ale problém s dovážením, krátký trup, proto bude muset zůstat u těžšího motoru a bat. Původně byl navržený pro motor Speed 600 a jemu podobné, v době konstrukca byly jen NiCd - NiMH akumulátory.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
panter píše:Life sú na životnosť super baterky ale tade cesta nevedie ten, budeš to mať zbytočne ťažké , 4 pack váži od 300-320g a odbery sú zdravé do 70A, to dnes zvládne aj Lipol 2200 , Daj tam 3článok Lipol aj váha 3 článku bude pod 200g a to máš ušetrené minimálne 100g a možno aj viac.
Ja ho mám 3 čl Life - odber cca 30A - t.j. cca 300W. Tento príkoon stačí až nad hlavu. Stúpa to svižne pod úhlom cca 30-40 st., motorujem tak 30 sekúnd. Motor tam mám MPJ tuším 160 gr. Ale ku 3x LiFe už potrebujem závažie....
- jurenko
- Kontaktovat uživatele:
panter(karol) tak ako hovori sramy..ten trup tam je kratky..ja som stym lietal f5j/F5B Tatry este ked sa lietali 7 clanky..motor tam bol mega 22-30alebo20-3/3e(nepamatam si..)a 7 clanok 1700NICD,cize tam sa setrit hmotnost absolutne neda..ako dalsi model do zasvatenia kategorie F5J ktory je mozne pouzit je CORNIX...