dik moc
Problem SPIN 33... nieco s BECom?
- daRCaorganov
- Kontaktovat uživatele:
Problem SPIN 33... nieco s BECom?
zdravim, mam problem pri regulatore SPIN 33 org pisu ze BEC ma 3A ale pri napajani primaca AR7000 robia problem odbery pri pohyboch serv. ked rychlejsie hybem servami( co sa vyzaduje v 3Dcku, tak vypadava signal) myslim si na 99-100% ze to je reglom, lebo po vymene za regulator turnigy s BECom 2A sa problemy nenapadne stratili. prosim nema niekto podobny problem a este ci nema niekto skusenosti s tym, ci sa neda nahodou BEC nastavit, ako je to u SPINov vyssich radov (44A, 55A...)
dik moc
dik moc
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Ak stúpne teplota regulátora nad 70 stupňov (prekvapujúco bežne), regulátor zníži napätie bec na 3,4 V. Mal si šťastie, že si vôbec dolietal. Mám tento regulátor v rovnakom tipe modelu a tiež idem kupovať externý Turningy bec. 
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
- daRCaorganov
- Kontaktovat uživatele:
Zkoušel jsi na přijímač dát vyrovnávací kondenzátor?
http://www.astramodel.cz/podrobnosti_prehled.php?kod=SPM1600
Celá problematika s regulátory SPIN je poněkud složitější, paradoxně to, že jsou jejich BEC spínané, tedy s lepší účinností a menší produkcí tepla, může mít za určitých okolností nepříznivý vliv, kdy "nestíhají" zvýšené proudové nároky při současném odběru více serv oproti BEC lineárním.
Apropo, kolik a jakých serv v tom éru máš? Prakticky všichni výrobci "garantují" ne více, než 3 serva na běžný regulátorový BEC....
http://www.astramodel.cz/podrobnosti_prehled.php?kod=SPM1600
Celá problematika s regulátory SPIN je poněkud složitější, paradoxně to, že jsou jejich BEC spínané, tedy s lepší účinností a menší produkcí tepla, může mít za určitých okolností nepříznivý vliv, kdy "nestíhají" zvýšené proudové nároky při současném odběru více serv oproti BEC lineárním.
Apropo, kolik a jakých serv v tom éru máš? Prakticky všichni výrobci "garantují" ne více, než 3 serva na běžný regulátorový BEC....
- daRCaorganov
- Kontaktovat uživatele:
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Teraz neviem či myslíš teplotu, alebo napätie. Niekto to tu písal na rcmanii (tuším ty, ale už si to nepamätám). Každopádne teplota ide prudko hore (dokázané).
Edit: Teraz už neviem či to bolo 3,4V alebo 3,6V.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
lakotamm píše:Teraz neviem či myslíš teplotu, alebo napätie. Niekto to tu písal na rcmanii (tuším ty, ale už si to nepamätám). Každopádne teplota ide prudko hore (dokázané).
To je z úvodných pokusov. Neskôr sa ukázalo, že to s teplotou nesúvisí (regler sa ohrieval od motora, motor sa ohrieval od výkonu potrebného na rýchlosť lietadla a pri vyššej rýchlosti boli servá viac zaťažené a produkovali vyššie prúdové špičky - čiže vyššie zaťaženie serv spôsobujúce vyššie poklesy napätia falošne akokeby súviselo s teplotou reglu).
Špičkové poklesy na SPINe 44 tuším na 3,9V mám zaznamenané, ale ako už Surgical písal, toto je zložitejšia problematika.
Osobne si z takto popísaného stavu netrúfam predpovedať príčinu, čo konkrétne tej AR7000-ke spôsobuje problémy.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
- daRCaorganov
- Kontaktovat uživatele:
daRCaorganov píše:s toroidom... a signal vypadava tak, ze pri shakovani kniplami za sekne na na mini okamih a zacne blikat primac co znaci ze stratil signal
za predpokladu, ze to mas pripojene tovarenskym kablikom bez predlzky rovno do prijimaca:
1. - odpojit jedno servo
- vyskusat
- pripojit servo nazad
2. - odpojit ine servo
- vyskusat
- pripojit servo nazad
- rovnaky problem pri 1. aj 2.? = poslat do Jeti (nic sme nezistili, len to, ze to nezvlada ani N-1 serv)
- problem sa vyskytuje iba pri 1. alebo iba pri 2. = podozrenie na vadne servo
- problem zmizol v oboch pripadoch? skusit odpojit aj dalsie serva (vzdy nechat ale iba jedno odpojene). ak sa problem zrazu objavi = podozrenie na vadne servo. ak sa neobjavi pre akukolvek kombinaciu N-1 serv, tak to nezvlada odber N serv.
este by som skusil tu celu sustavu pripojit na SPIN44, 55 alebo 66, ak mas.
asi takto by som postupoval ja. teda ja by som to hodil na osciloskop, ale Ty asi oscik nemas.
P.S. co tam mas za serva?
v kazdom pripade, bez tucneho elektrolytu na prijimaci by som to do vzduchu nepustal.
- daRCaorganov
- Kontaktovat uživatele:
este podotykam, ze pri skuske s turnigy reglom co ma BEC 2A to slapalo bez problemov, pri tom istom zapojeni... takze jedine co mi z toho vypliva je, ze problem s odberom a este jedna vec, skusal som zmerat odbery merakom a zaujimave je, ze v tom zapojeni a SPINom to nerobilo problemy, akonahle som odpojil merak, problemy sa objavili opat, jedine co ma napadlo bolo, ze merak pustal do obvodu este nejake napajanie( svoje) a tym padom sa zvysilo celkeve napajanie primaca inak nvm asi napisem jetimu
To ze to slape s linearom a neslape so spinanym zdrojom, nemusi este znamenat, ze problem je s vysokym odberom.
Co je to za "merak" a kam si ho pripajal?
Ak to nerobi s merakom a robi mez meraku, tak pravdepodobnost, ze je problem v Tvojej konstrukcii a nie v SPINe je o kus vyssia. Pozri napr. tie konektory, ktore pichas do meraka a podobne.
Merak (AVomet) do obvodu nic nepusta.
Co je to za "merak" a kam si ho pripajal?
Ak to nerobi s merakom a robi mez meraku, tak pravdepodobnost, ze je problem v Tvojej konstrukcii a nie v SPINe je o kus vyssia. Pozri napr. tie konektory, ktore pichas do meraka a podobne.
Merak (AVomet) do obvodu nic nepusta.
- daRCaorganov
- Kontaktovat uživatele: