Pumovnice

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
JarLuk

Pumovnice

#1 Příspěvek od JarLuk »

Ahoj potřeboval bych nějaký osvětčený plánek pumovnice otvíráne a zavírane jedním servem
Dr.LuckyLuke
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Dr.LuckyLuke »

K této žádosti se taky přidávám... Jak to máte kdo vyřešené?
Blade mCX a mSR, AXN Floater, MPX TwinStar II, FPV Shark, Spektrum DX7,... Je toho už prostě hodně.
djmikin
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od djmikin »

taky se přidávám
Karas
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Karas »

Taky jsem to řešil, původně jsem chtěl pumovnici na dvě dvířka,ale zdálo se to příliš složité a navíc by se každé dvířko otevíralo jinak. Nakonec jsem to udělal s jednim vyklopnym v pred. Takze to bude fungovat jako brzda. Jinak co se týče konstrukce, nic na to není, prostě dvířko na panty s pákou a táhlo k servu. Zítra to kdyžtak vyfotím a dam to sem.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Karas »

JarLuk

#6 Příspěvek od JarLuk »

ahoj tak tohle sem zrovna nemyslel mělo by to být do 2m era
Karas
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Karas »

No tohle je na 1,3m a to je snad úplně jedno ne? Jde spíš o to co chceš odhazovat.
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od kasssy »

Ahoj,sice jsem nic podobnýho neřešil a nikdy jsem ani pumovnici neviděl,ale pokud nejde o maketu.. Co zkusit udělat dvířka zasunovací? V podélné ose trupu. Pohon přes hřeben,nebo tak nejak.. I servem s delší pákou,něco jako píst v motoru,se kterým hejbe klikovka...Asi by odpadly aerodinamické vlivy,nebo možnost poškození pokud dvířka zůstanou otevřená a letadlo přistane na břicho... Nevím,snad??? pokud je to úplně mimo,ať to admin. klidně smázne. :oops:
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#9 Příspěvek od rampa_mckvak »

Nebo dvířka udělat natažený na pružinku (ty zasouvací) a servo pak vytáhne kolíček a pružinka zatáhne dvířka.
Co neubrzdíš neukecáš.
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od kasssy »

když tak nad tím dumám ono by asi i šlo udělat podávací mechanismus na ty dvířka,že by"munici" podával postupně. Při zavření by "nabil" a otevřením odhodil... ani by to nemuselo být složitý a dvě mouchy jednou ranou..(jedním servem) :D Jde o to,co by se odhazovalo.
Bomber
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Bomber »

Otvírání pumovnice mě taky čeká.Dneska jsem dopasoval dvířka,takže zbývaj panty a páčky.Ovládat ji bude 1 servo(podvozkové HS-75).Až budou další fotky,tak je sem můžu dát.Zatím asi takhle:

http://fotoalba.cz/fotky/21586648
https://www.rcalbum.cz/hledat?q=martin+hynek
https://hynekmyto.rajce.idnes.cz/
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od GWSka »

Tak ta B - 25 je fakt nádherná a ta čistá stavba. To klobouk dolu a tiše závidím. Jinak doufám, že pak dáš vědět, jak dopadl zbytek stavby.
JarLuk

#13 Příspěvek od JarLuk »

Tak si počkam na řešení u te B-25 vypadá nadherně.
Ruzné návrhy ala řemeslo :roll: branse neberu
Bomber
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Bomber »

Dík.
Výsledek bude až na jaře(pevně doufám).Do tý doby se s ním musím nějak poprat a fotky dávám samozřejmě průběžně do fotoalba.
https://www.rcalbum.cz/hledat?q=martin+hynek
https://hynekmyto.rajce.idnes.cz/
Lada B
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Lada B »

Mám Cargo a tam je jedno servo a na páce jsou dvě táhla. Když jsem to předělával, tak jsem na jedněch dvířkách posunul závěs blíž k ose pantu a potom stačí menší dráha serva ke stejnému otevření obou dvířek. Nevím jak to líp popsat. prostě to táhlo co je v dirce blíž ke středu serva, otvírá dvířka s posunutou pákou blíž ke středu osy pantu. Otvírá se to nepatrně rozdílně, ale obě koncové polohy dvířek jsou stejné.
Skyvan 170cm, Čmelák, Learjet 45, Airbus 320 ve stavbě, C-160 Transal, DCH-8 v úpravách, F-16 Falcon
Odpovědět

Zpět na „Dílna“