Fox 2,2m-přijímačové baterky

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
Acroholic
Kontaktovat uživatele:

Fox 2,2m-přijímačové baterky

#1 Příspěvek od Acroholic »

Ahoj, tak jsem pořídil Foxe na svah-rozpětí 2,2m, letová hmotnost asi 1,5 kg, ideální stroj do Bohnic :D :D :D :D :D Vzhledem k tomu, že v něm jsou 4xHS 81 a chci ho lítat s FASSTem, mám trochu dilema, jestli na přijímačové baterky nepoužít 5 článek. Prostorově ani hmotnostně problém není, éro je těžší na ocas takže bych asi stejně musel dovažovat. Myslíte tedy, že ještě stačí 4 článek (cca 2000-2400 MAh), nebo už byste tam šoupli 5 článků? Vzhledem k citlivosti 2,4 přijímačů na pokles napětí mám z čtyčlánku trochu obavu..

Díky za tipy!
qwawsed

#2 Příspěvek od qwawsed »

Mám všechny přijímače 606 a 617 (větroně a elektrověroně 4-6 serv, +-2kg) na čtyřčlánky AAA nebo AA a žádný problém. Než dovažovat,
tak bych raději větší kapacitu.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Abu »

Nez dovazovat, tak radeji KADMIUM, (treba KR-1800).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
were
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od were »

To je myslim super reseni, do Foxe by se to melo vejit
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Acroholic
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Acroholic »

Díky, a Abu, myslíš to ve čtyřčlánku?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Abu »

Tezko rict, s peticlanky nemam zadne zkusenosti, zatim mi vsude stacil 4cl.

(beru zpet, 5ti clanek jsem mel v kombatu, serva behala pekne rychle a taky se pekne rychle ubehala k smrti - kartacky v motoru. Ted nastesti odesel jeden clanek v baterce, takze je tam taky uz 4cl, novy).

Ale zustavam na primitivnich 40MHz, takze ve vztahu k super-hitech-2.4 ti neporadim. :(
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Vigo »

S Assanem používám všude čtyřčlánky a nemám problém. Je tedy fakt že Spektrum je asi citlivější na pokles napětí, ale pokud pokaždé před létáním baterky nabiješ (já to tak dělám) na 4V ti napětí nikdy neklesne. Osobně do větších/dražších letadel používám NiCd. Teoreticky mají po nabití menší napětí, ale jsou zpravidla tvrdší. 1200KRAA mám vyzkoušené a při 0,5A vybíjení na nabíječce jde voltáž pod 4,5V opravdu až posledních 100mA kapacity. Špičky v letadle jsou krátkodobě určitě větší, ale pochybují že voltáž klesá pod 4V. Případně můžeš požít na napájení připojený kondík. Dodává se ke Spektru, ale i za baku i k Assanu. Ten spolehlivě pokryje špičky.

BTW. 2,2m Fox v Bohnicích ola lá. Dej vědět až to oživíš moc rád bych to viděl. Od doby co jsem viděl video L.Kolmana z Rané mám pro Foxíky slabost.
were
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od were »

On psal ze FASST, ne Spektrum, ale to na veci myslim nic nemeni :D
Ja lital trimetrovku az to ted se Sanyo 1200 ale ted planuju zkusit Eneloopy, tak snad na ne nespadnu, ale koukal jsem ze lidi Eneloopy v Jeckach litaj. Nechci hresit na to, ze to neni akrobat a nedomichavam tam flapy ke kridelkum a k vyskovce, ale doufam ze to ty Eneloopy utahnou, nabijim je proudem 1.5C.
Pokud ale myslite, ze Eneloopy 6 serv neutahnou tak mi dejte vedet, ja jim ale docela verim

Co je to za kondik, to by se dalo zbastlit doma, ne? Ze bych si ho tam radsi taky dal...
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Vigo »

Jo spletl jsem se s tim Spektrem. Kondík dodává Assan ke všem velkým přijímačům. Bohužel kapacitu nevím. Má to normálně servokonektor a dá se místo jednoho serva.

Osobně bych přijímačovky do většího letadla 1,5C nenabíjel ale proti gustu...
were
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od were »

Ja nevim no... ja prave naopak do vetsiho era volim vyssi proudy,vychazim z toho, ze pokud se baterky neprehrivaji tak jim neublizuju a do velkeho era radsi nabijet vetsim proudem at jsou tvrdsi. Zalezi samozrejme na konkretnich baterkach a nabijecce... NiMh jsem normalne nenabijel pres 1C ale tenhle pack mi prijde s tim nema problem

Teda uprimne receno krome tech Eneloopu sly vsechny starsi NiMh prijimacove packy do elektroodpadu :D A lital bych porad NiCd, ale na svah se snazim mit preci jenom vetsi kapacitu

A do toho Foxe je myslim super to co navrhuje Abu, usetri na zatezi a nebude muset resit proudove spicky
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Vigo »

1,5C jsem myslel jako problematické spíš kvůli zatěžování baterek. Spolehlivost je pak teoreticky nižší. Vyčíslit to samozřejmě neumím.
Acroholic
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Acroholic »

Díky pánové za tipy. To Were-a jaký baterky máš v tom jéčku?

Btw včera jsem byl kolem jedný v Bohnicích-měl foukat asi dvě hodiny západ a byla to naprosto neskutečná palba-termika do nevidím a vítr tak akorát, Ocelot už lítá na Fasstu-zvětšil jsem mu výchylky směrovky a ono to zaletí kopanej výkrut!! :D :D :D
mnov

#13 Příspěvek od mnov »

were píše:On psal ze FASST, ne Spektrum, ale to na veci myslim nic nemeni :D
Ja lital trimetrovku az to ted se Sanyo 1200 ale ted planuju zkusit Eneloopy, tak snad na ne nespadnu, ale koukal jsem ze lidi Eneloopy v Jeckach litaj. Nechci hresit na to, ze to neni akrobat a nedomichavam tam flapy ke kridelkum a k vyskovce, ale doufam ze to ty Eneloopy utahnou, nabijim je proudem 1.5C.
Pokud ale myslite, ze Eneloopy 6 serv neutahnou tak mi dejte vedet, ja jim ale docela verim

Co je to za kondik, to by se dalo zbastlit doma, ne? Ze bych si ho tam radsi taky dal...

Pokud chceš ty Eneloopy nabíjet 1,5C tak bych raděj zůstal u Sanyo 1200, protože ty jsou určitě blbuvzdornější. Jinak mám s Eneloopy jen ty nejlepší zkušenosti, ale nabíjení uvedeným proudem jsem nezkoušel.
JMalik

#14 Příspěvek od JMalik »

Mám v Surprise 15 Fasst (617), dvoučlánek Lipol 1350mAh (dnes jsem tam dal 2čl. 2500mAh, ale jenom kvůli poloze těžiště) a lineární BEC , ten 5A od Hořejšího.
Měl jsem tam nejdříve ten menší (3A), ani ten jsem nedokázal systematickým vrtěním servama odstavit z činnosti, ale pokud se vejde ten 5A, je to určitě lepší. Létal jsem na tyhle Becy asi půl roku v EPP, než jsem se to do toho odvážil dát. Spínaný BEC??? Do tohoto není nutný, má to nevyzpytatelné chování.
were
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od were »

mnov píše:Pokud chceš ty Eneloopy nabíjet 1,5C tak bych raděj zůstal u Sanyo 1200, protože ty jsou určitě blbuvzdornější. Jinak mám s Eneloopy jen ty nejlepší zkušenosti, ale nabíjení uvedeným proudem jsem nezkoušel.

Oki, ja je tedy budu nabijet min, nicmene samozrejme jsem pri nabijeni kontroloval teplotu a zvladaly to v pohode, na omak nebyly vic nez vlazne. Ale dam na vase rady a zacnu je nabijet min, ja jsem asi blbe vychazel z toho ze kdyz je nabiju vetsim proudem (pokud to snaseji) tak budou tvrdsi
Odpovědět

Zpět na „Větroně“