Závada na regulátore alebo motore?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
robinez

Závada na regulátore alebo motore?

#1 Příspěvek od robinez »

Mám v La7 od Alfy striedavý motor AXI a regulátor ECO 18A,3S LiPo . Pri poslednom lietaní po pridaní plynu sa zrazu motor zastavil a už nerozbehol. Od vtedy po pridaní plynu motor cvaká vrtuľou striedavo na jednu a druhú stranu a pri stiahnutom plyne aktivuje brzdu. :oops:

Nestalo sa niekomu niečo podobné? Osobne tipujem že regler sa porúčal...
Fw190A8 -2,5m letuschopný
La7 -2,4m v generálnej revízii
I16 -3m vo výstavbe
Alfa model La7 - momentálne najviac používaný
4l4
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od 4l4 »

stalo se mi něco podobné. Byl to set MIG 400 AC/20 + 12A regl. Po přidání plynu motor cukal s vrtulí tam a sem a občas se i roztočil. pomohlo vyměnit regl. pokud máš jinej tak to vyzkoušej
Abu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Abu »

Nez zacnes vyhazovat regl, tak zkontroluj ty 3 draty mezi motorem a reglem (hlavne pokud tam mas konektory). To co popisujes jsou typicke priznaky jedne nefunkcni faze. Pokud to neni v dratech, tak to muze byt i v motoru i v reglu.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
4l4
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od 4l4 »

Abu píše:Nez zacnes vyhazovat regl, tak zkontroluj ty 3 draty mezi motorem a reglem (hlavne pokud tam mas konektory). To co popisujes jsou typicke priznaky jedne nefunkcni faze. Pokud to neni v dratech, tak to muze byt i v motoru i v reglu.

tak tak, já jen myslel že než se hrabat hned v konektorech tak bych zkusil vyměnit regl. pokud problém přetrvá tak jsou to buď konektory u motoru nebo i motor.
robinez

#5 Příspěvek od robinez »

Konektory tam ani nemám, je to naletované priamo. Ale skúsim to premerať, či náhodou niektorá fáza nevypadla..... 8)
Fw190A8 -2,5m letuschopný
La7 -2,4m v generálnej revízii
I16 -3m vo výstavbe
Alfa model La7 - momentálne najviac používaný
jurenko
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jurenko »

mne sa stalo to iste na motore AXI 2208/26 presne po minute motora mi proste zastavil. Ked som pristal skusil som ho zapnut a len cukal...regulator to nebol, odisla jedna faza na motore...
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“