První hydroplán
- Streader
- Kontaktovat uživatele:
První hydroplán
Nazdárek,
V sobotu jsem se byl podívat na soutěži hydroplánů na Slapech.
Moc se mi tam líbilo a tak jsem odjížděl s předsevzetím, že si hydroplán musím taky postavit.
Narazil jsem na stránky Lamino Teamu a tam mě zaujaly dva modely:
Cesna 177c a přikoupit plováky
a nebo
Donald 4
Teď jde o to, že nemám s hydroplány ani s přistáváním na podvozek žádné zkušenosti (lítám na poli, přistávám na břicho) ale letových zkušeností mám snad "dostatečně" na obě.
Pro Cessnu mluví, že má křidélka a plováky se dají vyměnit za podvozek. Donald bude stabilnější při přistávání na vodě, ale NEMÁ křidélka, což mě mrzí.
Máte někdo zkušenosti s těmito letadly?
Díky.
V sobotu jsem se byl podívat na soutěži hydroplánů na Slapech.
Moc se mi tam líbilo a tak jsem odjížděl s předsevzetím, že si hydroplán musím taky postavit.
Narazil jsem na stránky Lamino Teamu a tam mě zaujaly dva modely:
Cesna 177c a přikoupit plováky
a nebo
Donald 4
Teď jde o to, že nemám s hydroplány ani s přistáváním na podvozek žádné zkušenosti (lítám na poli, přistávám na břicho) ale letových zkušeností mám snad "dostatečně" na obě.
Pro Cessnu mluví, že má křidélka a plováky se dají vyměnit za podvozek. Donald bude stabilnější při přistávání na vodě, ale NEMÁ křidélka, což mě mrzí.
Máte někdo zkušenosti s těmito letadly?
Díky.
"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!"
Frekvence: 35 Mhz Kanál: 64
Donald z tohoto zdroje je nejen bez kridelek, ale i bez kridla. Proste jde jen o trup, kabinku a plovacky (mozna i VOP, ale nevim, tu sem ani nechtel). Takze ti nikdo nebrani si udelat kridlo s kridylkama (jako to mam v planu ja).
1,5m kridlo s nejakym tlustejsim profilem a bez vzepeti by nemel byt problem...
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je to ero na plovacich lehke (ja mam Minimag s plovaky) tak ani nemusi zakopnout, muze ho prevratit i poryv vetru pri pojizdeni. Jak to trochu fouka tak na vode radsi nelitam
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
- Streader
- Kontaktovat uživatele:
wroum píše:Donald z tohoto zdroje je nejen bez kridelek, ale i bez kridla. Proste jde jen o trup, kabinku a plovacky (mozna i VOP, ale nevim, tu sem ani nechtel). Takze ti nikdo nebrani si udelat kridlo s kridylkama (jako to mam v planu ja).
Jojo, křídlo bych si postavil, v tom problém není. Jenom si ho nedokážu navrhnout. Profil, pevnost atd. Postavit podle plánku to jo ale...
"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!"
Ahoj,
při výběru hydroplánu nesmíš opomenout Aventuru Twin
http://www.mojehobby.cz/open/diskuze/94 ... 4294_3.jpg
vodoletu zdar!
při výběru hydroplánu nesmíš opomenout Aventuru Twin
http://www.mojehobby.cz/open/diskuze/94 ... 4294_3.jpg
vodoletu zdar!
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Tak plováky od Laminoteamu momentálně montuju na moji Cessnu... K těm plovákům: Naprosto špičková práce, která se jen tak nevidí, s plovákama z EPP naprosto nesrovnatelná. Jak to poletí nevím, ale moje Cessna je dost přemotorovaná a nalétáno už něco málo mám, tak doufám, že zakopávat moc nebudu
Co se Donalda týče, má ho kamarád a jediné co jsem si u něho všimnul je přistání typu "ŽÁBA" Jinak kámoš říká, že Donald lítá parádně, akorát ty přistání jsou trochu skákavé, ale které éro není na vodě neposlušné, že... 
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Ahoj,
tu Cessnu s plovákama ( samozřejmě i s podvozkem ) jsem měl a nejsou s tím nejmenší problémy. S plovákama jsem lítal i na ledu a sněhu. Nikdy se mi jí na čumák překlopit nepodařilo. Chce to, aby byla pořádně omotorovaná ( já jsem v ní tehdy měl Phasor 30 a 3čl LiPol ). Můj čistě osobní názor je, že křidýlka u hydroplána jsou důležitá např. pro srovnání náklonu při přistání, aby si to nekeclo na jeden plovák ( což ale zase u plovákového trupu typu Donald nehrozí ). Já trupy máchaný ve vodě nemám rád, při nějaké netěsnosti a natečení vody do elektroniky může bejt pěknej průser.
tu Cessnu s plovákama ( samozřejmě i s podvozkem ) jsem měl a nejsou s tím nejmenší problémy. S plovákama jsem lítal i na ledu a sněhu. Nikdy se mi jí na čumák překlopit nepodařilo. Chce to, aby byla pořádně omotorovaná ( já jsem v ní tehdy měl Phasor 30 a 3čl LiPol ). Můj čistě osobní názor je, že křidýlka u hydroplána jsou důležitá např. pro srovnání náklonu při přistání, aby si to nekeclo na jeden plovák ( což ale zase u plovákového trupu typu Donald nehrozí ). Já trupy máchaný ve vodě nemám rád, při nějaké netěsnosti a natečení vody do elektroniky může bejt pěknej průser.