Zdravíčko chlapi.
Zajímalo by mě jen jedno o miniladier2, jestli mi ukáže. až budou baterky nabité(změna barvy diody)? Děkuju za případnou odpověď.)
Minilader 2 , jedna otázečka:)
no ja som pouzival kedysi minilader...... nie nezmeni farbu ani nic podobne ale myslim ze po nabiti klesne na minimalnu hodnotu nabijania ale niesom isty..... overuj preveruj
ale staci si to vypocitat kolko sa to ma nibijat a potom to len vytiehnes.... ale u vysielacky to nieje az tak dolezite tu budes ajtak casto len dobijat a raz za cas ju vybijes a potom zase nabijes doplna....
ale staci si to vypocitat kolko sa to ma nibijat a potom to len vytiehnes.... ale u vysielacky to nieje az tak dolezite tu budes ajtak casto len dobijat a raz za cas ju vybijes a potom zase nabijes doplna....
Re: Minilader 2 , jedna otázečka:)
Bimboman píše:Zdravíčko chlapi.
Zajímalo by mě jen jedno o miniladier2, jestli mi ukáže. až budou baterky nabité(změna barvy diody)? Děkuju za případnou odpověď.)
Taky mam minilader, nabijim tim vysilac i prijimacove aku. Sam nevypina, je to potreba odpojit po dobe, ktera se spocita v hodinach priblizne jako 1.4 nasobek kapacity v mAh deleno nabijeci proud v mA (je to popsany i v navodu).
Taky se to prej nema nechavat zapojeny v zasuvce, pokud na to neni pripojeny zadny aku.
Minilader 2 nemá žádnou inteligenci. Je to obyčejná nabíječka, která nabíjí jen a furt stabilním proudem 150mA. Dobu si každý musí hlídat sám (já si nastavuju budíka na mobilu).
Např. pro akupak 1700mAh to je: 1700/150 * 1,4 = 15,86 hod.
Když se nechá odpojený od aku v zásuvce , tak to ničemu nevadí, jen spotřebovává energii na trafu a ČEZ se raduje.
Např. pro akupak 1700mAh to je: 1700/150 * 1,4 = 15,86 hod.
Když se nechá odpojený od aku v zásuvce , tak to ničemu nevadí, jen spotřebovává energii na trafu a ČEZ se raduje.