Lítání v Ústí nad Labem
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Lítání v Ústí nad Labem
Ahoj lidi, jsem někde v pokročilejším stádiu lítání s motorovým větroněm ASW15. Chodím létat většinou, když jsou podmínky a mám čas. Jenže nemám moc lidí v okolí, kteří by měli stejný koníček a já bych rád létal s někým. Touto cestou tedy hledám někoho, kdo by občas se mnou šel pohodově zalítat. Klidně začátečník nebo profík na tom nezáleží. Dál lítám s vrtulníkem, takže uvítám i vtrulníkáře......
Pokud by se teda někdo našel, tak pište SZ, domluvíme se ....
Pokud by se teda někdo našel, tak pište SZ, domluvíme se ....
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Zdravím kolego.
Jsem weekendový větroňář,spíše svahař.Mám ještě jednoho staršího kamaráda,se kterým obrážíme kopce kolem Ústí nad Labem.
Sice víme,že v Ústí existuje docela dobře letecko/modelářský klub v Suché,což jistě potvrdí i Libor Kolman,ale naše modelářská aktivita je opravdu spíše kopcovitá,takže mi tam nejezdíme.Na druhou stranu vedeme docela úspěšně modelářské kroužky na jedné škole,což nás velice baví a pak chodíme létat s děckama a jejich a našimi modely třeba na Erbenku,či blízké okolí.
Jak říkám.Spíše sebou vlečeme gumicuk,dvoumetrové větroně,nějaký ten elektromodel atd.
Máš-li zájem,ještě sem napiš,třeba to dáme dohromady.navíc také hodlám proniknout do tajů letu mixérů,takže jsem si zakoupil Walkeru 4G1,ale zatím s ní pouze poskakuji a tak bych uvítal nějakého zkušenějšího kolegu,který by moje skoky pomohl proměnit v kontrolovaný let.Pomůžeš???
Jsem weekendový větroňář,spíše svahař.Mám ještě jednoho staršího kamaráda,se kterým obrážíme kopce kolem Ústí nad Labem.
Sice víme,že v Ústí existuje docela dobře letecko/modelářský klub v Suché,což jistě potvrdí i Libor Kolman,ale naše modelářská aktivita je opravdu spíše kopcovitá,takže mi tam nejezdíme.Na druhou stranu vedeme docela úspěšně modelářské kroužky na jedné škole,což nás velice baví a pak chodíme létat s děckama a jejich a našimi modely třeba na Erbenku,či blízké okolí.
Jak říkám.Spíše sebou vlečeme gumicuk,dvoumetrové větroně,nějaký ten elektromodel atd.
Máš-li zájem,ještě sem napiš,třeba to dáme dohromady.navíc také hodlám proniknout do tajů letu mixérů,takže jsem si zakoupil Walkeru 4G1,ale zatím s ní pouze poskakuji a tak bych uvítal nějakého zkušenějšího kolegu,který by moje skoky pomohl proměnit v kontrolovaný let.Pomůžeš???
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Dolfi píše:Zdravím kolego.
Zdravím, to jsem rád že se někdo ozval. Lítat bych určitě rád zašel, škoda že se těd tak s... počasí, ale snad to do víkendu bude lepší. Kopce taky projíždim, často se zastavim u Radešína nebo nad Chuděrovem, ale začal jsem chodit na letiště v Užíně, tam se to většinou na večer schází, že tam potkám jak letadýlkáře tak vrtulníkáře.
Ta walkera asi nebyla na začátek ta nej volba, ale dá se to. Já začínal úplně stejně s walkerou 22E a mohu narovinu říct že to byly vyhozené peníze, to co mám těd je o hodně jiná káva a konečně můžu říct že mi vrtulník líta
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Johnny píše:Kam chodíte na svahy poblíž Ústí? My chodíme poblíž Litoměřic na dost kopců a máme výběr defuckto na všechny směry větru. Mezi nejznámější patři asi Radobýl kde jsou občas k vidění i padáčkáři.
Litoměřice už jsou dost z ruky, ale věřím že se tam dá parárně zalítat, třeba bych mohl někdy vyrazit na výlet, nebo přijedte k nám do UL.....
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Tak to je super. Walkeru jsem získal spíše náhodou výměnou za jiný model a tak se s tím už nějakou dobu pravda trápím.
Jinak se možná již stalo,že se setkáváme a ani o tom nevíme.To je fakt ftipný.
Také se poflakujem kolem Radejčína,Chuděrova,Kočkova,nad Doběticema a nad Krásným Březnem.Na Užín nejezdíme,protože máme spíše rádi klídek a pohodičku.Dokonce si myslím,že je možné,že ses potkal s tím mojím kamarádem.Nějaký Pepa Dvořák.Znáš to jméno?? Většinou model barvy červeno/žluté kombinace.Já jsem si teď postavil na kopec samokřídlo amerického původu...SUNBIRD. Výborná věcička.Ještě si dodělávám druhý...motorový trup.JInak jsem lítal s P-13kou,Primerou,měl jsem Duo Discuse ,pro kluky jsem míval Tracy a Pohodu.Teď se snažím prodat AMIGO II z roku 1966 a pár dalších poletadel.
Také jsem pro hraní si v bezvětří udělal pro děcka ELEKTROVIPANA na stříďáček.Bezvadná věcička.Trošičku jsem zvětšil plochu křídla,udělal to lehoučký a tahám s tím parašutistu z mekáče do výšky.
Jak říkám,jsme spíše hračičkové,kteří se snad ani na letiště nehodí.Ale chováme se dle pravidel modelářů.
Kvůli vyloučení rušení na dálku kohokoliv jsem si koupil RC soupravu Spektrum a jsem spokojený eňoňůňo.
S tím vrtulníkem bych opravdu přivítal pomoc,protože jsem už odrovnal dvoje listy a jednu vrtulku.Sice jsem byl za Pepou Beranem ,jestli ho znáš,ale moc mi to nedalo.Takže bych to viděl na nějakou schůzku co nejdříve ne??? O prodlouženém weekendu bych to tak viděl.
No...ještě sem napiš,jak bys měl čas a zájem.
Takže zatím zdarec.
Jinak se možná již stalo,že se setkáváme a ani o tom nevíme.To je fakt ftipný.
Také se poflakujem kolem Radejčína,Chuděrova,Kočkova,nad Doběticema a nad Krásným Březnem.Na Užín nejezdíme,protože máme spíše rádi klídek a pohodičku.Dokonce si myslím,že je možné,že ses potkal s tím mojím kamarádem.Nějaký Pepa Dvořák.Znáš to jméno?? Většinou model barvy červeno/žluté kombinace.Já jsem si teď postavil na kopec samokřídlo amerického původu...SUNBIRD. Výborná věcička.Ještě si dodělávám druhý...motorový trup.JInak jsem lítal s P-13kou,Primerou,měl jsem Duo Discuse ,pro kluky jsem míval Tracy a Pohodu.Teď se snažím prodat AMIGO II z roku 1966 a pár dalších poletadel.
Také jsem pro hraní si v bezvětří udělal pro děcka ELEKTROVIPANA na stříďáček.Bezvadná věcička.Trošičku jsem zvětšil plochu křídla,udělal to lehoučký a tahám s tím parašutistu z mekáče do výšky.
Jak říkám,jsme spíše hračičkové,kteří se snad ani na letiště nehodí.Ale chováme se dle pravidel modelářů.
Kvůli vyloučení rušení na dálku kohokoliv jsem si koupil RC soupravu Spektrum a jsem spokojený eňoňůňo.
S tím vrtulníkem bych opravdu přivítal pomoc,protože jsem už odrovnal dvoje listy a jednu vrtulku.Sice jsem byl za Pepou Beranem ,jestli ho znáš,ale moc mi to nedalo.Takže bych to viděl na nějakou schůzku co nejdříve ne??? O prodlouženém weekendu bych to tak viděl.
No...ještě sem napiš,jak bys měl čas a zájem.
Takže zatím zdarec.
Ještě chci pozdravit Litoměřice.Mám tam kamaráda,který bydlí v Malíči a když k němu jezdím,vždy tam někde někoho vidím.Příště se zastavím a pokecáme.
Možná by stálo za to,založit si tu nějaký Ústecký vlákno o rekreačním svahaření.Myslím,že by bylo fajn, dělat to jako na filmečcích z youtube z USA či Korey.Navíc, pan Libor Kolman mě kdysi velice motivoval těmito maketami a taky po jednom takovým obrovi moc toužím.
Omlouvám se za vložený odkaz,ale nedalo mi to.
Myslím,že na to taky máme.
http://www.youtube.com/watch?v=bHIDuBjW ... re=related
Možná by stálo za to,založit si tu nějaký Ústecký vlákno o rekreačním svahaření.Myslím,že by bylo fajn, dělat to jako na filmečcích z youtube z USA či Korey.Navíc, pan Libor Kolman mě kdysi velice motivoval těmito maketami a taky po jednom takovým obrovi moc toužím.
Omlouvám se za vložený odkaz,ale nedalo mi to.
Myslím,že na to taky máme.
http://www.youtube.com/watch?v=bHIDuBjW ... re=related
Já mám doma trup na P-13 takže až bude čas a peníze tak jí dám taky dohormady... Ale někdy by jsme se mohli sejít si společně zalítat.. Já ted litam prevazne s EPP FOXEM 1,7 m a s Miniselectem (F3K 1m) ale to ted spravuji po havarii. V Litoměřicích se pokud je pocasi schazime tak 3x do tejdne na Bílé Stráni (nad litomeřicema je tam dráha pro závody kol) a dost modelářů se schází i na poli nad Miřejovicema (jede se okolo když se jede do Ústí z LTM tzv" přes kopečky"...
Kamarád má Rorýse a samokřídlo tornado...
Kamarád má Rorýse a samokřídlo tornado...
Don't drink and drive, smoke and fly.
No tak bájo.KOncem týdne se tady jistě můžeme domluvit a já bych přijel.Ale musíte sledovat předpověď a pak mě navigovat a já bych fakt přijel.Teď nevím,zda v pátek,či další dny.Ale rád přijedu.
Tem epp fox mně zajímá.Viděl jsem spoustu videí,taky na youtube a je fakt lítavej.
Tem epp fox mně zajímá.Viděl jsem spoustu videí,taky na youtube a je fakt lítavej.
Naposledy upravil(a) Dolfi dne pon 04.05.2009 20:41, celkem upraveno 1 x.
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, ahoj, myslím že si můžeme jít zalítat dle počasí co nejdříve. Mám od čt volno takže se přizpůsobím. Jen napište kdy a kam se jede a já tam přifrčim. Abych to ale uvedl na pravou míru, tak nejsem pokročilý letadýlkář ale spíše začátečník. Začal jsem se tomu věnovat asi před dvěma měsíci když jsem koupil první a jediné ero motorového větroně 2m. Lítam stylem šup nahoru, šup dolu
, termice moc nerozumim a vydržim s erem tak max 20 min ve vzduchu... Ale jestli vám to neva, rád se něco přiučim. Na letiště chodim jen kvuli vrtulníkům, protože tam potkávam lidi od kterých něco pochytim... Na tu Walkeru se můžem mrknout kdykoliv, můžem se sejít na nějakém plácku s rovným povrchem. Když nebude k večeru foukat vítr, tak se fakt dobře lítá na tom Užíně a já bych tam asi tak na šestou vyrazil. Pošlu ti do SZ můj tel a můžem se domluvit přes smsky nebo si zavolat.....
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Ahoj, zítra tj v sobotu je domluvene litani na poli v nad Miřejovicema.. já tam přijedu s dvouma klukama a měli by tam být i ostatni modeláři... lítat se bude tu: http://www.mapy.cz/#x=132379680@y=13763 ... _149899137
my bereme Maxi gumicuk a vetrone a nejaky elektry.. kluci tam budou mit mozna nejaky heliny a motoracky....
my bereme Maxi gumicuk a vetrone a nejaky elektry.. kluci tam budou mit mozna nejaky heliny a motoracky....
Don't drink and drive, smoke and fly.
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, tak to bych prijel omrknout, jestli se tu jeste zastavis, tak napis v kolik tam mate ten sraz. Dolfi mohli by jsme se sejit tam, co ty na to? Vitousku diky za tip, skoda ze jsem se na forum nekouknul driv...
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C