Celý článek je také na webu zde: http://tomasrc.cz/index.php?option=com_ ... Itemid=162

HonzaS píše:Jen pro zajímavost, koukám, že jsi udělal serva vop podle stavebnice, tzn každé má táhlo pod jiným úhlem. Nevadí ti to v rozdílu plynulosti výchylek polovin VOP? já mám vždycky problém jen odmixovat různou rychlost serv, natož abych řešil ještě nepoměry v pákách
LV píše:HonzaS píše:Jen pro zajímavost, koukám, že jsi udělal serva vop podle stavebnice, tzn každé má táhlo pod jiným úhlem. Nevadí ti to v rozdílu plynulosti výchylek polovin VOP? já mám vždycky problém jen odmixovat různou rychlost serv, natož abych řešil ještě nepoměry v pákách
Ja som boj s mixovaním rýchlo vzdal a servá VOP som dal proti sebe. Trčia síce asi 7mm s trupu, ale chod je presne rovnaký a bez mixov
HonzaS píše:gratuluju k záletu! kam jsi dal pro začátek težiště?
LV píše:HonzaS píše:Jen pro zajímavost, koukám, že jsi udělal serva vop podle stavebnice, tzn každé má táhlo pod jiným úhlem. Nevadí ti to v rozdílu plynulosti výchylek polovin VOP? já mám vždycky problém jen odmixovat různou rychlost serv, natož abych řešil ještě nepoměry v pákách
Ja som boj s mixovaním rýchlo vzdal a servá VOP som dal proti sebe. Trčia síce asi 7mm s trupu, ale chod je presne rovnaký a bez mixov
LV píše:Bez problémov. Ja teraz robím odľahčené krídla, kde chcem ušetriť 500g![]()
-Zväčšil som odľahčenie rebier -50g
- Odľahčil som niektoré výstuhy-50g
- miesto nosníkov som použil uhlíkové trubky 10/9 -80g
- balzu som vyberal tak aby bola ľahká a pevná -200g
- ako spojivačku použijem uhlíkovú trubku 30/28 - 65g
- šetrím sekunďák a lepím disperziou
Sú to len odhadované hodnoty a dúfam, že to polkilo ušetrím...
Fotky zo stavby dám potom na web
LV píše:Ja som boj s mixovaním rýchlo vzdal a servá VOP som dal proti sebe. Trčia síce asi 7mm s trupu, ale chod je presne rovnaký a bez mixov
HonzaS píše:Tome, ale pozor, Laco má katanu elektro, on neřeší vibrace a pdoobně, odlehčovat si může dovolit o něco víc, než ty. Jinak, mám doma plánek na katanu, docela se divím, jak je to v praxi odlehčené. najednou se na to dívám jinak, když mám dělat motorový domeček na mojeho yaka. A já se bál, aby byl dost pevnýKatana ho má děravej jak cednik...
TomasRC píše:
No vidíš, to jsem si neuvědomil, i když jsem ji samozřejmě u Laca na webu okukoval ze všech stran.... Pravda je, že jsem i přes ujišťování výrobce o dostatečné robustnosti domku (prý i pro DL50) nějak nevydýchal a pořádně ho pro "padinu" zesílil - pro klid duše a nyní když vidím jak se to na volnoběh mrcasí, tak nelituju - hlavně křidýlka, ty se na zemi klepou jak drahej pes.
LV píše:TomasRC píše:
No vidíš, to jsem si neuvědomil, i když jsem ji samozřejmě u Laca na webu okukoval ze všech stran.... Pravda je, že jsem i přes ujišťování výrobce o dostatečné robustnosti domku (prý i pro DL50) nějak nevydýchal a pořádně ho pro "padinu" zesílil - pro klid duše a nyní když vidím jak se to na volnoběh mrcasí, tak nelituju - hlavně křidýlka, ty se na zemi klepou jak drahej pes.
Domec by ti určite vydržal aj bez zosilovania. Stačilo v rohoch vystužiť trochou skla