Heli začátečník Olomouc

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Skazik
Kontaktovat uživatele:

Heli začátečník Olomouc

#1 Příspěvek od Skazik »

Zdravím. Začínám létat s heli, ale jsem úplný nováček. Přešel jsem z aut, tudíž nemám o modelářství do vzduchu ani pojem. Koupil jsem si free spirita, něco jsem se trošku naučil. jako visení ocasem k sobe, tak nějak i proti sobe a bokem, zvládnu i nějakou otočku, ale mám problém s prostorem. Přece jenom když se to rozpohybuje jinam než chci, tak když zareaguji špatně v místnosti, už není čas na to abych to opravil, tudíž to většinou rozflákám o zeď. Chtěl jsem se poradit, co si koupit většího do začátku, aby se s tím dalo létat venku. Přemýšlel jsem, že koupím něco staršího. např. Blade CP Pro, MT, nebo blade 400. Třeba i nějakou absolutní neznačku co já vím. Jenom aby se s tím dalo létat venku a aby mě to za měsíc nestálo 20k. Takovou heli si koupim až s tím budu umet. do simu se mi moc nechce. přece jenom reál je reál a s tím spiritem jsem se naučil od nuly. Chtěl bych poradit co koupit a hlavně jak vůbec začít. Je to spíše na osobní kontakt než na fórum.
Auta: REVO 3,3, Schumacher Cougar SV, HPI Bullet ST FLUX, Himoto
Letadla: Pioneer
Lodě: Micro Magic
puma
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od puma »

do simu se mi moc nechce

Prave ze ten sim by ti usetril kopec financii :lol: Neviem preco sa mu snazis vyhnut ale ja by som ti to odporucal :roll:
Skylady ;
SU-31 --> pripravuje sa
Andulka 2 --> prebieha stavba
Sali

#3 Příspěvek od Sali »

Ahoj,porid si to nejlepsi a nejvetsi,co si muzes financne dovolit. :)
Sali
jio

#4 Příspěvek od jio »

Stav se v Satrii, tam ti určitě řeknou nějaké jméno.
Sali

#5 Příspěvek od Sali »

Do Satrie nechod,tam Ti urcite doporuci to,co maji zrovna na prodej.A pristup k zakaznikovy taky nestoji za moc.Vydrz,od dubna bude v Olomouci otevrena nova modelarska prodejna zamerena na vrtulniky.Zatim se rozmysli,kolik jsi ochoten do toho investovat a co by to melo byt?(T-Rex 450-500,Minititan a nebo s financnich duvodu Volf)Navic v Satrii nekoupis nahradni dily na heli,vetsinou kdyz neco chces,tak Ti to objednaji a vzhledem k tomu,ze mas internet tak to si muzes objednat sam.Jinak se vetsinou zacina s heli velikosti 450 ale pokud poridis velikost 500(T-Rex 500 nebo Protos)urcite Ti to pujde lip,protoze vetsi heli jsou stabilnejsi.
Sali
jio

#6 Příspěvek od jio »

Nic ve zlým, ale špatně čteš.

Psal jsem "určitě řeknou nějaké jméno" ne "doporuci to,co maji zrovna na prodej".
Sali

#7 Příspěvek od Sali »

Cist doufam umim a prece jsem napsal ,,doporuci to co maji".To vis vlastni zkusenost je vlastni zkusenost.Tve presvedceni Ti ale vyvracet nechci. :)
Sali
Skazik
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Skazik »

no abych pavdu řekl satrii moc nemusim. Když jsem začínal s auty, tak sem se tam přišel poradit ohledně motoru a frajer byl tak arogantni, že jsem radši začal jezdit do prostějova nebo sem se stavil v brně, když sem měl cestu. V ol jsem kupoval maximalne palivo a to ještě s odporem. Takže říkáš že mám jít přece jenom do simu? Chtěl jsem právě teďka koupit teba blade 400 nebo CPčko a jak se s tim naučim tak T-rexe. Jasně že levnější verze je SIM a potom rovnou t-rex ale nevim jestli na nej budu mít dost. Chtěl jsem něco tak do 10k. Jo a máte v OL nejakej klub nebo tak něco? Potřebuji někoho kdo létá, s kým si mohu promluvit. Popř se podívat jak létáte. A kde má být ta nová prodejna?
Skazik
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Skazik »

No a jakej bych si měl pořídit ten simulátor? K tomu free spritu je totiž takovy hodně obyčejny rádio. Ostatně co bychom chtěly za set kterej stál 3,5k že? :D Ale já jsem do toho šel s tím, že jsem nevěděl jestli mě to bude bavit. Proto jsem si to lajznul a koupil jednorotor. A zjistil jsem že na to asi nebudu až takovy kopyto a budu v tom pokračovat. Pokud sem se díval na netu dobře, tak mám s tím simem 2 možnosti. Buď si koupím sim i s ovladačem, což tam bylo asi za nějakých 1,5k a nebo koupim nějakou lepší vysílačku, třeba to spektrum, což zase nevím jake, protože pokud to dobe chápu tak dx6i je dobrá, ale nejde použít na nitro. O nitru ovšem do budoucna taky uvažuji, tak jestli není lepší koupit rovnou 7 kanal a k tomu sim s káblem. Poraďte prosím.
Sali

#10 Příspěvek od Sali »

K simu urcite nepouzivej radio se kterym budes litat a ktere je dost drahe,odvaril bys brzo potenciometry a vymena je draha.Kup si sestikanalovy transmitter.Nevim ale jestli je sim to prave orechove i kdyz ho vsichni doporucuji.Jestli uz vis co s packama tak si rovnou kup heli a uc se viset a presouvat.Ten chlapik s tim chovanim v te Satrii,to je jeden z duvodu,proc to tam taky nemam rad.A v Olomouci je RC Heli Club,jestli chces vic informaci napis SZ.
Sali
zdzd

#11 Příspěvek od zdzd »

Sali píše:K simu urcite nepouzivej radio se kterym budes litat a ktere je dost drahe,odvaril bys brzo potenciometry a vymena je draha.Kup si sestikanalovy transmitter.Nevim ale jestli je sim to prave orechove i kdyz ho vsichni doporucuji.Jestli uz vis co s packama tak si rovnou kup heli a uc se viset a presouvat.Ten chlapik s tim chovanim v te Satrii,to je jeden z duvodu,proc to tam taky nemam rad.A v Olomouci je RC Heli Club,jestli chces vic informaci napis SZ.

Tři myšlenky a všechny špatně. :cry:
wroum

#12 Příspěvek od wroum »

Sali píše:Cist doufam umim a prece jsem napsal ,,doporuci to co maji".To vis vlastni zkusenost je vlastni zkusenost.Tve presvedceni Ti ale vyvracet nechci. :)

by me zajimalo co ti Bida proved, kdykoliv jsem po nem neco chtel, mel naprosto perfektni reseni a kolikrat i levnejsi nez jsem si predstavoval, nikdy jsem nemel pocit, ze by mi chtel neco vnutit - spis mi naopak leccos s logickym oduvodnenim vymluvil.
Ale je fakt, ze kdyz prijde do kramu pitomec, tak mu to da klidne sezrat (ze by tvuj pripad?) :lol:
Skazik
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Skazik »

wroum píše:
Sali píše:Cist doufam umim a prece jsem napsal ,,doporuci to co maji".To vis vlastni zkusenost je vlastni zkusenost.Tve presvedceni Ti ale vyvracet nechci. :)

by me zajimalo co ti Bida proved, kdykoliv jsem po nem neco chtel, mel naprosto perfektni reseni a kolikrat i levnejsi nez jsem si predstavoval, nikdy jsem nemel pocit, ze by mi chtel neco vnutit - spis mi naopak leccos s logickym oduvodnenim vymluvil.
Ale je fakt, ze kdyz prijde do kramu pitomec, tak mu to da klidne sezrat (ze by tvuj pripad?) :lol:

No ono nemusíš být pitomec, ale v té době když jsem začínal s auty mi bylo asi 13 nebo 14 let a v té době všechno úplně dobře nechápeš. Tedy nevím jestli ty jo, ale já ne. Pokud ses narodil jako geniální dítě, tak se ti opravdu omlouvám. A pokud jsem přišel kamkoliv jinam jako dítě tak se tam ke mě i tak chovali a nebylo vyjímkou že mi tam něco vysvětlovali 10 min. Ono pokud je to modelář, takový jaké znám já, tak jsou to většinou lidi, kteří modelařinou tráví hodně času. A hodně dalšího času stráví tím že to předávají dál a pomáhají mladšim a nezkušenějším. Takže asi ano. Byl jsem pro něj ve 14 pitomec podle tvého názoru.
Skazik
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Skazik »

zd a jaký máš názor ty? jaký sim a jaký ovladač? origo k simu? nebo nějaký 6-7 kanál se kterým budu lítat?
zdzd

#15 Příspěvek od zdzd »

Začínat s helinou bez simu je přímá poukázka do banky. Sim záleží na tom, co chceš lítat. Na heliny asi Phoenix. Na letadla je lepší REFLEX.

Rádio samozřejmě to, se kterým se lítá. Ono mu to nijak neublíží, pokud už od narození není úplná šunka. Výhody jsou jasné. Stejné rozložení a tuhost kniplů, přepínačů, stejně nastavené ovládání. Třeba u helin je naprosto nutné naučit se před nárazem podvědomě zapnout autorotaci, aby se pak na zemi neumlátila sama. Jak to udělat na náhradním ovladači, který má takový spínač jinde nebo vůbec?
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“