Yak 54 nebo ?

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
aleskri
Kontaktovat uživatele:

Yak 54 nebo ?

#1 Příspěvek od aleskri »

Potřeboval bych poradit.
Lítám s EasyCubem a chci začít z nejakym akrobatem zatim se me líbí Yak 54 ,Extra 300l,Cap 232 všechny na spalovací motor 7,5ccm
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od mikvalik »

Ahoj!
V první řadě se dívej na plošné zatížení :!:
Není to dávno, co jsem řešil podobný problém s výběrem akrobata na motor 6.5-8.5cm3
Čínský ARF od CMPro (Giles, Extra, Katana)apod. vycházejí příšerně těžký. Jistě by letěly ale jak? ..na rychlosti jako prase.Nechtěl bych vidět přistání. :roll:
Navíc nejsem si jistý, jesi by po ES bylo nejlepší skočit na polomakety...obecně bývaj těžší a zase jsme u plošného zatížení a pádové rychlosti.
Na ten tvuj motor 7.5ccm bych přemýšlel nad TopStarem od PhoenixModel, nebo nad Edgem 540 od Robbe

Jak jsem již psal, vybírej v 1. řadě podle plošného zatížení a až poté podle vzhledu. Éro který má 1.4m, 30dm2 a váží 3Kg sice může vypadat hezky, ale leda tak zavěšený pod stropem :?
Petr H.
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Petr H. »

hehe ja sem zil v domneni ze prave cinsky era jsou tak odlehceny az se jim vylamujou podvozky a chrasti trup a trha potah jak se nahodi motor :lol:
AKRO 170 predelan na elektro
EXTRA 1,8m ASP 30ccm
Discus CZ
Ocelot
JART 2m (svahak,vlastni stavba,nedokoncen)
Mini titan
GRAUPNER MC-24 + SPEKTRUM MODUL
chystam Ju87 stuka cca 3m a ultimate 2m
Zero
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Zero »

pokud se vůbec nahodí :lol: což je pravděpodobné pouze s motorem ve stavebnici,nebo nějakým jiným číňanem,takže je možný že to budeš mít v celku,ale fakt jen zavěšený doma :D
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
LV
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od LV »

Zero píše:pokud se vůbec nahodí :lol: což je pravděpodobné pouze s motorem ve stavebnici,nebo nějakým jiným číňanem,takže je možný že to budeš mít v celku,ale fakt jen zavěšený doma :D

Asi nevieš čo hovoríš. Čínskym metylákom síce chýba výkon oproti svojim vzorom, ale spoľahlivosť v chode a štartovanie je minimálne na rovnakej úrovni. Samozrejme na oboch stranách existujú kusy, ktoré sú iné...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Zero
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Zero »

Máš pravdu,nevím o čem mluvím,žádného spalováka nemám,ale to jen po zkušenostích s čínskou elektronikou,2 objednávky-2 serva s vylámanejma zubama,ve třetí co mi má teď přijít naštěstí zádný serva nemám :D
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
Ywen

Odpoved

#7 Příspěvek od Ywen »

Ja by som ak mozem poradit poradil najst si nieco dolnoplosnikove s polosumernym profilom s nejakym malym vzpetim, na povedzme tu 7,5 ccm to uz je jedo akeho vyrobcu dobre naladeny motor ide nech je to ASP alebo OS max. Aj ked ja mam len OX max-y ale neodpisujem ani ASP. Pouvazuj nad nejakym modelom typu TravelAir alebo take nieco predava pelikan. Sumerne akrobaty z ciny su rychle a vedia lietat ale su pomerne tazsie a plosne zatazenie je vascie. Potom ked ho zvladnes a sam spoznas ze chces nieco lepsie poobzeras sa po nejakom Sebartovom akrobatovi co uz je z tych lepsich. Male cinany typu cap Extra atd. su asi skor pre skusenejsich pilotov, ktori si s nimi vedia uzit.
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od mikvalik »

Musím oponovat. SuperAir ani TravelAir bych nebral. Vylamuje se na těch érách podvozek a praskají za odtokovkou trupy :!:
A nebyl by dobrý třeba Sonic? Hornoploch, souměrný profil... :?:
Ikdyž ten je myslim na motor do 5.5ccm, ale klidně bych tam šoupnul i tu 7.5
Nemusel bys ju tolik honit a aspon by ti vydržela.
A nebo jsem na netu viděl i Tiger Trainera LowWing. Ten by taky nemusel lítat špatně.

Já osobně bych ale vzal buď FunStar, nebo jak už jsem psal toho Edgeho.
Má to slušnou plochu křídla, tlustej profil a na to že je to 3D, tak na minimálce bude jako beránek.
Pokud tady někdo lítal éro typu Diablotin tak mi myslím dá zapravdu 8)
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od mikvalik »

Ywen

#10 Příspěvek od Ywen »

nechcel som tam povedat ze priamo travel air-a, aj ked asj s tym sa da zaletiet bez vylomenia podvozku, len nieco toho typu teda nech je to poslusne lietadlo. Ja mam napr. Aj Sea BEE uz ma 2 sezony a tak 150 startov co je minimalne 20 cistych letovych hodin a este som z neho nic neodlomil. Akurat ostrohu ale to bolo unavou materialu. Da sa lietat aj s cinanom
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od mikvalik »

To Ywen:

Ale šak jo, netvrdim, že se to rozsype v luftě 8) Já taky něco nalítal na čínským trenérovi a nic mi neupadlo...teda jednou jo, z přední nohy jsem udělal zatahovací podvozek, ale to bylo moje první přistání :oops:
HonzaS

#12 Příspěvek od HonzaS »

No to je dobře potuněnej Funstar. Ten z krabice takhle nelítá...
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od mikvalik »

To HonzaS:

Jo, jakto? :lol:
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“