Materiál na výrobu překrytů kabin

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bull
Kontaktovat uživatele:

Materiál na výrobu překrytů kabin

#1 Příspěvek od Bull »

Zdravím všechny.Chtěl bych se pozastavit nad tématem výroba překrytů kabin.Na své modely je vyrábím z petlahví pomocí ohřátí horkovzdušné pistole na kopytě vybroušeném z ytong tvárnice postup jsem obšlehnul z časopisu rc modely jde u toho o infarkt.Nedávno jsem řešil zasklení aeronca L-4 Grasshoper o rozpětí 1,5m ne a ne sehnat potřebný matroš lovil jsem na netu co nejtenčí plexi a přitom na něj koukal na pc stolku 8O :roll:vyrobil jsem ho z obalů od cd za 15kč 1ks.Znáte někdo lepší fígl nebo jiný postup nebo materiál na výrobu překrytů a zasklívání kabin :?: .Ňák mi docházej nápady. :roll:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od arda1 »

Co zkusit durofol? :wink:
chrounak
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od chrounak »

Durofol se ale nesmršťuje nebo jo? Já myslel že jenom měkne a musí se vakuovat.
Bull
Kontaktovat uživatele:

překryt

#4 Příspěvek od Bull »

to je ta průhledná nažehlovací folie :?:
Jiří Kolář-BAN1

Re: překryt

#5 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Bull píše:to je ta průhledná nažehlovací folie :?:

To by Ti asi moc nelétalo. Je to PVC fólie. Třeba obal od myši.
pajax007
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od pajax007 »

My jsme kdysi v práci používali jako ochranu proti umazání plánů silnou folii pod názvem CELON. Myslím že to je přesně ten materiál jako je PET lahev a max rozměr který jsem viděl byl cca 1x0,5 m.Síla materiálu byla odhadem 0,6 - 0,8 mm. Snad by se to dalo někde sehnat. Pajax 007
arda1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od arda1 »

TO Bull-pajax007- dále řeším pouze SZ(PM) :wink:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od DAF »

Musel bys to dohledat. Já jsem kupoval myslím přes Řempo folii Durofol. Stálo to pár korun, folie je asi 0,5 a dělá se v šířkách 0,5 a 1m. Jedná prodejna je kousek od Prahy v Líbeznicích.
Hitec Aurora 9X
geo
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od geo »

Živím se mj instalacemi spotřební elektroniky a super materiál a zadarmo jsou obaly od NF kabelů. Dokonce už mívají i přibližný zaoblení a dělá se s tím lépe než s PETkou - je to silnější a naprosto čirý matroš. Při použití pevného kopyta a dřevěného rámečku 90% úspěšnost.
geo
Pepino
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Pepino »

Já to dělám takhle:
http://www.flyingandtravel.webgarden.cz/dilna
a používám taky durofol 0.5 mm z Řempa.
Bull
Kontaktovat uživatele:

re kabiny

#11 Příspěvek od Bull »

tak to je našláplý. a myslíš že ten durofol by šel ohřát horkovzdušnou pistolí :?: Protože pár malejch stíhaček mám v dílně, ale jednu velkou doma a až ji strčím do elektrický trouby tenhle přípravek 8O tak do mě pustí salvu že mi budou reformy malý :D
arda1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od arda1 »

Jasně že se dá ohřát horkovzduškou.Na malý věci ani nemusíš mít vakuaci-stačí natáhnout na kopyto pomocí přípravku.:wink:
Naposledy upravil(a) arda1 dne sob 29.11.2008 11:20, celkem upraveno 1 x.
Pepino
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Pepino »

No nevim, někdo ho nahřejvá a lisuje, ale jiným způsobem, natáhnutím na kopyto. Mě to moc nešlo, protože než to ohřeješ celý, tak to na druhým konci zase chladne:-) Proto jsem se po letech přinutil udělat tohle a to by horkovzduškou určitě nešlo, protože to potřebuješ úplně měkký v celý ploše, abys to mohl na to kopyto vůbec dát a aby to dosedlo na těsnění, aby to bylo účinný pro to "vakuování". A to jedině v troubě. No taky jsem si vyslechl a od tý doby ještě další kabinu nedělal. Ale je fakt, že to fakt smrdí, to bych lhal:-)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od arda1 »

Jako úplně nejlepší by byl Vivak-ale špatně se v malým shání a je dost rahý oproti durofolu-zase je s ním nesrovnatelně lepší práce a je i mechanicky odolnější. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Dílna“