koupe easystaru
- mart
- Kontaktovat uživatele:
koupe easystaru
do dneska sem tak nejak zkousel zalitavat focuse ... zpocatku to byly spis crash testy, bezpocet lepeni, uprava kridel, podlozeni motoru ..
start, poletovani, ve vetsine pripadu i pristani se vede ... ale, ero je si myslim celkem nestabilni, dolamane a hlavne dnes odesel regulator a notor je silne nacaty si myslim.
takze prosim o radu:
koupit easystara po dilech, nebo radeji jako celek v krabici, jaky regulator, motor, serva ? nechci uz nejak prehnane setrit jako v pripade focuse .. takze takovy nejaky stred, kdy nejsou soucasti predrazene, ale jsou uz v rozumne kvalite.
radio bych rad dx6i, navede me nekdo na stranky kde probiha nakup a dodani rychle a bez problemu?
dekuji za vsechny odpovedi, mart
start, poletovani, ve vetsine pripadu i pristani se vede ... ale, ero je si myslim celkem nestabilni, dolamane a hlavne dnes odesel regulator a notor je silne nacaty si myslim.
takze prosim o radu:
koupit easystara po dilech, nebo radeji jako celek v krabici, jaky regulator, motor, serva ? nechci uz nejak prehnane setrit jako v pripade focuse .. takze takovy nejaky stred, kdy nejsou soucasti predrazene, ale jsou uz v rozumne kvalite.
radio bych rad dx6i, navede me nekdo na stranky kde probiha nakup a dodani rychle a bez problemu?
dekuji za vsechny odpovedi, mart
- mart
- Kontaktovat uživatele:
SPEKTRUM DX6i COMBO. INC 6200 FULL RANGE RX (MODE 1) RAD9DX6i1 Ł89.99
http://inwoodmodels.com/pages/index.php
je to z techto stranek, dotaz zni, to je za tu cenu i s prijmacem? jaky je to prijmac?
diky
http://inwoodmodels.com/pages/index.php
je to z techto stranek, dotaz zni, to je za tu cenu i s prijmacem? jaky je to prijmac?
diky
Z těchto stránek jsem koupil Dx6i tento týden. V pondělí objednáno a zaplaceno, ve čtvrtek doma. Výsledná cena včetně dopravy 103GBP.
Přijímač tam máš uvedený (AR6200)
Jaké byly problémy s Focusem? Zvažuji koupi a následné sestavení Focuse z ND (trup, křídla, odasní plochy) a osazení vlastní elektronikou. Říkal jsem si, že na těchto dílech není co zkazit a totéž ve verzi ES přijde místo na 700,-, na cca 1300,- a to už můžu vzít rovnou stavebnici ES a zahodit motor.
Jaké byly problémy s Focusem? Zvažuji koupi a následné sestavení Focuse z ND (trup, křídla, odasní plochy) a osazení vlastní elektronikou. Říkal jsem si, že na těchto dílech není co zkazit a totéž ve verzi ES přijde místo na 700,-, na cca 1300,- a to už můžu vzít rovnou stavebnici ES a zahodit motor.
- mart
- Kontaktovat uživatele:
Jetson píše:Z těchto stránek jsem koupil Dx6i tento týden. V pondělí objednáno a zaplaceno, ve čtvrtek doma. Výsledná cena včetně dopravy 103GBP.
AR6200 je ten nejsilnejsi prijmac?
je to nestabilni ero, cinskej spatne okopirovanej zmetek .... na dilech zkaazili co se dalo, vse nepresne, kridla bez vztlaku, nutno uriznout a nalepit zpet pod uhlem ... to je tak kdyz cinan neco spatne obslehne ..
mart píše:SPEKTRUM DX6i COMBO. INC 6200 FULL RANGE RX
Co pořád všichni panikaříte s těmi vysílači Spektrum?
Hitec, Futaba nebo Graupner s VF modulem na 35MHz zařídí více muziky za méně peněz. A s rušením taky nebude problém, když investuješ stejnou finanční částku do kvalitního přijímače v pásmu 35 MHz s kódováním PCM nebo duálním směšováním.
Prostě celá problematika 2,4GHz je spíš marketingový humbuk a ne opodstatněný trend.
Nechci aby vznikl flame, ale už nemůžu poslouchat ty nesmysly o nerušení na pásmu ISM. Je to v DSSS, takže na fyzické vrstvě "ruší" každý vysílač každý další a datagram se filtruje až na spojové vrstvě!
- mart
- Kontaktovat uživatele:
powder píše:mart píše:SPEKTRUM DX6i COMBO. INC 6200 FULL RANGE RX
Co pořád všichni panikaříte s těmi vysílači Spektrum?
Hitec, Futaba nebo Graupner s VF modulem na 35MHz zařídí více muziky za méně peněz. A s rušením taky nebude problém, když investuješ stejnou finanční částku do kvalitního přijímače v pásmu 35 MHz s kódováním PCM nebo duálním směšováním.
Prostě celá problematika 2,4GHz je spíš marketingový humbuk a ne opodstatněný trend.
Nechci aby vznikl flame, ale už nemůžu poslouchat ty nesmysly o nerušení na pásmu ISM. Je to v DSSS, takže na fyzické vrstvě "ruší" každý vysílač každý další a datagram se filtruje až na spojové vrstvě!
no, je super cist ze se v problematice nekdo orientuje, jinak je to pro me jen smes slov ktere mi nic nerikaji..... proc si nedal priklad vysilace? je tezke pochopit, ze jsme v tematu zacatecnik??
mart píše:no, je super cist ze se v problematice nekdo orientuje, jinak je to pro me jen smes slov ktere mi nic nerikaji..... proc si nedal priklad vysilace? je tezke pochopit, ze jsme v tematu zacatecnik??
Nechci tu propagovat jeden vysílač na úkor jiného. Ale když chceš konkrétní příklad:
Například u nás koupený Hitec ECLIPSE 7 FM tě přijde na 3800,- a máš 7kanálovou počítačovou soupravu s mixy na akro, větroně i heli. Přímo počítá i s křídlem osazeným čtyřmi servy (to dx6i neumí) a VF modul je vyměnitelný. Takže lze přejít i na těch slavných 2,4GHz. Nebo osadit PLL modul. V základu je obsažen slušný duální přijímač. Nebo si můžeš za 2k koupit PCM RX.
Pro mě spektrum není výhra za rozumnou cenu.
powder píše:Pro mě spektrum není výhra za rozumnou cenu.
Já zase těch 3300,- co mne nová dx6i stála, včetně slušného přijímače považuji za hooodně dobrý poměr cena/výkon. A takové to, tahle umí ještě víc a Tvoje ne, mne nechává chladným. Kdyby Dx5i měla paměť alespoň na 3 modely, tak je můj vítěz. Navíc další přijímač AR500 s plným dosahem v CZ za 1400,-. Nemyslím, že bych kdy potřeboval víc.
Věřím, že pokud má nekdo mazla kde se ovládá i splachování na maketové palubě, nevystačí se 6 kanály. Já mám ale ještě rezervy na klapky a podvozek, kdyby někdy vzešla potřeba.
A co se týká rušení. Viděl jsem co dokáže na klasických frekvencích motor, nebo jen plechový plot či železné zábradlí někde kolem......
Jetson píše:Já zase těch 3300,- co mne nová dx6i stála, včetně slušného přijímače považuji za hooodně dobrý poměr cena/výkon.
Nedobře počítáš soudruhu
Porovnávat jen porovnatelné. dx6i stojí u nás 3800 BEZ přijímače. Ze zahraničí nebo bazaru bude i Futaba nebo Hitec za výrazně menší peníz.
Řekněme, že budu létat větroně: vlečný háček/motor, dvě serva křidélka, dvě klapky, směrovka, výškovka = 7 kanálů; méně je jen kompromis v programování letových režimů a mechanickém trimování. Nějaké maketové prvky vůbec neuvažuji!
Jetson píše:A co se týká rušení. Viděl jsem co dokáže na klasických frekvencích motor, nebo jen plechový plot či železné zábradlí někde kolem......
Porovnávejme opět pouze srovnatelné.
Technologie FASST rušení neeliminuje. Pouze se řídicí signál rozpoznává jako datové slovo s jednoznačnou adresou přijímače v záhlaví datagramu. Z toho vyplývá, že stejně odolný rušení bude PCM přijímač na frekvenci 35 nebo 40 MHz. Nekorektní datové slovo je také ignorováno.
A plechový plot nebo železné zábradlí patří do kategorie "jedna paní povídala". Samozřejmě, že za velmi specifických podmínek může signál odrážet ve formě interferenčního rušení. Na to je ale odolný už "obyčejný" přijímač s duálním směšováním.
Znovu opakuji - datagramový přenos řídicího signálu JE dobrá věc. Ale přesto není všespasitelná. A zbytečná euforie a mýty se šíří z neznalosti uživatelů - modelářů.
Zkrátka datový přenos s modulací v rozprostřeném spektru je dobrý nápad, ale za ty peníze je přidaná hodnota malá (neříkám žádná!).
Psal jsem nová a to že jsem ji koupil v UK eshopu na tom nic nemění. Nevidím důvod, proč výběr omezovat CZ, když od objednání do dodání bylo jen několik dní (Po-Čt)
To co tu řešíš s kanálama ve vlákně kde je řeč o ES. No comment
Jedna paní povídala a já to viděl, je docela rozdíl. Mnohem více jsem to zaznamenal u aut, ale už jsem viděl i letadlo které mělo problémy a obsluha musela odejít o několik desítek metrů jinam. Lidi s wifinou zůstali na místě. Nemůžu tvrdit že šlo o něco lepšího než PPM, ale o modulaci původně řeč nebyla, navíc pokud mluvíš o kvalitních 35 a 40MHz, tak se zároveň neschovávej za levné Hitec a Futaby, ale za ty kvalitní...
Jinak prdím na mýty, ale je nepopíratelný fakt, že pokud zapneš 2,4GHz, tak si souprava obsadí volné kanály bez mého přičinění a to je pro mne taky docela přínos.
To co tu řešíš s kanálama ve vlákně kde je řeč o ES. No comment
Jedna paní povídala a já to viděl, je docela rozdíl. Mnohem více jsem to zaznamenal u aut, ale už jsem viděl i letadlo které mělo problémy a obsluha musela odejít o několik desítek metrů jinam. Lidi s wifinou zůstali na místě. Nemůžu tvrdit že šlo o něco lepšího než PPM, ale o modulaci původně řeč nebyla, navíc pokud mluvíš o kvalitních 35 a 40MHz, tak se zároveň neschovávej za levné Hitec a Futaby, ale za ty kvalitní...
Jinak prdím na mýty, ale je nepopíratelný fakt, že pokud zapneš 2,4GHz, tak si souprava obsadí volné kanály bez mého přičinění a to je pro mne taky docela přínos.