RC kluby

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Placka

RC kluby

#1 Příspěvek od Placka »

Je v okolí Prahy nějaký klub modelářů nebo tak něco, kde by člověk mohl dojít pro radu ohledně RC Heli? Nebaví mě všechno hledat na netu a z textu vymýšlet "co tím chtěl básník říci" :(

Díky
scarabeus

#2 Příspěvek od scarabeus »

To vazne hodlas na kazdou pitomost zakladat vlakno? Nechces prave naopak vic hledat a nebejt linej?
scarabeus

#3 Příspěvek od scarabeus »

BTW je vikend a i kdyz fouka, velka cast modelaru je venku pri tak krasnym pocasi, takze budes muset holt pockat, nez ti vubec nekdo odpovi.
Placka

#4 Příspěvek od Placka »

A kam jsem to měl napsat? Když už, tak to probublá, takže to tu nebude zavazet, ne?
scarabeus

#5 Příspěvek od scarabeus »

Placka píše:A kam jsem to měl napsat? Když už, tak to probublá, takže to tu nebude zavazet, ne?

To se mylis, neprobubla. Az totiz nekdo bude neco hledat, najde jednu ptakovinu za druhou, nedohleda to a bude tu neskutecna zmet bordelu :-/ Nech to plavat, pokud jsi linej, tak linej zustanes.
boZZda

#6 Příspěvek od boZZda »

Já bych se také přidal do diskuze, ale věcně.
Je v Praze a nebo okolí nějaký klub nebo něco podobného, kde by člověk mohl chodit pro rady?

Jsem očividně už druhý, koho to zajímá :) Osobně na netu nemůžu nic kloudného najít...

Díky moc.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
scarabeus

#7 Příspěvek od scarabeus »

Vim co priblizne hledas. Ja jsem nic takovyho pred par mesici nenasel. Nezbylo mi nez se tim prokousat sam. Navic jsem nenasel moc ochotnych lidi, za kterymi bych klidne i dojel a pustil nejakou stokorunu za par hodin rad...

Po veskerym nastaveni a par letech jsem to hodil do jednoho servisu a nechal prekontrolovat. Vyhodil jsem 1500 a zjistil, ze jedinou chybu jsem udelal v utazeni listu (mely byt mnohem vic dotahnuty).
boZZda

#8 Příspěvek od boZZda »

Tak to je teda psycho!
Moc netuším co kde nastavit, aby bylo vše jak má. Z čeho jsi čerpal informace? Je toho tolik, že mě docela mrzí, když není nikde nějaký spolek nebo něco podobného. Těch informací co vrtulníkáři potřebují je hafo.

Co takhle něco takového založit??? Nebyly už nějaké takové pokusy? Dle informací z RC zóny je hodně nováčků například s Wolfem, kteří mají "dobré" vybavení a neví pořádně co s tím. Je to věčná škoda...
bavarianDemon 3X a 3SX
scarabeus

#9 Příspěvek od scarabeus »

Ono je to spis o tom, ze hodne novacku se do toho vrha po hlave aniz by si neco precetli nebo se snazili potrebne informace najit. Pozaduji (treba i od Wolfa) neco asi jako "chci nabit baterky a hned litat" a to navic letat dobre. Tak to zkratka nejde. Ne uz u takovehleho vrtase, je to stejna kategorie jako T-Rex 450 a vyse. Je potreba vedet neco malo z teorie, jak se co hybe, kam se to hyba a proc se to tak hybe.

Dokud clovek nezna zaklady, nema cenu hned vzlitavat, nadela se vice skody nez uzitku.

Cerpal jsem odsud, jsou to videa (asi 650 MB dohromady):

http://www.helifreak.com/showthread.php?t=11373

Musis se zaregistrovat, abys mohl stahovat, ale stoji to za to. Nevyhodou zustava, ze clovek musi umet anglicky. Ale v tech videich je vazne vysvetleno uplne VSECHNO potrebne ke vzletu.

Sam jsi napsal Těch informací co vrtulníkáři potřebují je hafo. a je to vystizne. Dneska jsou lidi pohodlny a chteji vsechno hned. Vrtulniky jsou jedna z nejtezsich RC kategorii a vyzaduji neskutecnou trpelivost.

Coz vetsina novacku vubec nevi. A kdyz uz se to dozvi, zacnou oponovat argumenty typu "ja preci nejsem zadnej blbec, kdyz to zvladnul tamhleten niemand, zvladnu to i ja!". A pak to dopada, jak to dopada.
lipanek

#10 Příspěvek od lipanek »

Musím jenom potvrdit scarabeusovi slova. Když nevíš a teorii neznáš, tak to fakt nebude fungovat. Je to něco podobného jako je jízda autem. Jezdí každý, 99,9% se to naučili až v autoškole. Stejné je to obecně s RC modelařinou. V tomto ohledu, byť je to nejsložitější odvětví, bych vrtulníky nějak zásadně nevyzdvihoval. Pokut nevíš jak létá letadlo, tak to bude stát taky hodně modelů, než zjistíš, kde děláš chybu. Létám 20 let, ponejvíce svahové větroně. To je specifikum samo pro sebe, dále lehčí akrobaty a letos jsem začal s helinama. Vůbec nelituju. Díky zvládnuté teorii letu s letadly jsem si byl schopen představit to, co má helina dělat. V žádném případě to neznamená, že bych to hned uměl. Pokud bych neměl známého, který s helinama měl určitý rozsah zkušeností, tak mi první helinu seřídil. Zalétat jsem si ji musel sám, neboť on používá jiný mód. Dlužno dodat, že jsem začal létat hned s Minititanem. Dlužno dodat, že první crash přišel, co jsem se pustil do prvních akroobratů, resp. jsem si byl jistější a v tom to přišlo.

Pokud nemáš zjištěno, kde se v okolí, blízkém či širokém, lítá, bude se začínat o to hůř a pomaleji. A bez zde asi milionkrát omýlaného simu to jde ještě o řád hůře. Bez něj máš na každou chybu pouze jeden pokus a většinou ani nezjistíš, kde nastala chyba a už to leží v troskách na zemi.

Na druhou stranu je modelařina velmi krásný koníček, který stojí za to dělat. Ono totiž u modelařiny vydrží pouze ti, kteří to myslí vážně a s těmi stojí za to se setkávat a vyměňovat si zkušenosti. Ale to je pořád o tom, že si musíš zjistit, kde ti lidi jsou ....

Lipánek
boZZda

#11 Příspěvek od boZZda »

No tak moje zkušenosti jsou celkem podobné.
Je to již mraky let, co se pohybuji mezi letadly a tak vím celkem přesně co jaká klapka, slot, křidélko,... má dělat a kam by asi to letadlo/vrtulník mělo posunout a co s ním udělá. Je to paráda, když tohle člověk ví. O dost jednodužšeji se začíná.

ALE!!!

Ono něco jiného je tohle všechno vědět a něco jiného je mít to v ruce!!!

Tohle všechno si uvědomuji a tak jdu na to hodně pomaličku.
Lítám v garážích a nelítám výše jak 15cm nad zemí. Ono to bohatě stačí! Zatím mám akci: zůstat na fleku a když ho někam přesunu, tak ho co nejrychleji ustálit na fleku.

Zatím jsem po 4 baterkách schopen stát na místě v okruhu 2m :) ale ještě mi to trvá, než to ustálím, když se s ním někam rychle přesunu.

Pěkně pomaličku a chce to trpělivost. Už jsem viděl hodně netrpělivých lidí, kteří si hračku velice rychle rozmlátili. Ale viděl jsem lidi, kteři trpělive postupovali a začátky je stály jen pár korun!

Ale pak je hodně otázek a kdo je zodpoví? Po tom pořád pátrám. Spíš se jedná o otázky jak co nastavit a když pohnu s tím, tak jestli to neovlivní něco jiného co bych měl taky nastavit.

Tak co Praha a okolí. Kde se lítá s T-rex450, Wolf 450, atd. ? Kam chodit za infomacemi?
bavarianDemon 3X a 3SX
Kraliczech

Re: RC kluby

#12 Příspěvek od Kraliczech »

Placka píše:Je v okolí Prahy nějaký klub modelářů nebo tak něco, kde by člověk mohl dojít pro radu ohledně RC Heli? Nebaví mě všechno hledat na netu a z textu vymýšlet "co tím chtěl básník říci" :(

Díky

Kucí, vy by jste ukecali slona zhubnout... experti. :)
Konají se v Praze každých 14 dní Heliparty, pořádá je Cyberman, většinou se sejde kolem 10ti lidí, lítá se ve školní tělocvičně na P4 se vším, co letí - do velikosti 450, nebo před - na hřišti. Link běhá i tady na foru, jinak google. Nechá se celkem slušně pokecat o všem kolem helin.
Tím moje agitka končí.
ROYAL EVO 9 M-LINK
FW-190,Transall
HDX300 Aristo mod,Trex450PRO, HDX450SEV3, Trex500FBL, GAUI250FBL
raging

#13 Příspěvek od raging »

boZZda

#14 Příspěvek od boZZda »

good = dík
bavarianDemon 3X a 3SX
Odpovědět