Letosni veletrh Model Hobby - bude to propadak?
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Letosni veletrh Model Hobby - bude to propadak?
Koukam, ze na letosnim MH nebude ani Reichard, ani TopmodelCZ a asi i dalsi...
Co se to deje? Ze by nejaky hromadny bojkot?
Jiz delsi dobu se hovori o sestupne tendenci tohoto veletrhu, ale kde je chyba?
Co se to deje? Ze by nejaky hromadny bojkot?
Jiz delsi dobu se hovori o sestupne tendenci tohoto veletrhu, ale kde je chyba?
Naposledy upravil(a) Vzduchoplavec dne pát 19.09.2008 21:53, celkem upraveno 1 x.
Ačkoliv je třeba v Německu cena za m2 podstatně nižší, tak Letňanské výstaviště neustále zdražuje plochu, takže to pořadatel výstavy Model-Hobby musí promítnout do cen za stánek.
Řada firem tak zjistila, že tenhle balík peněz může místo 3-denní nejisté show investovat třeba do celoroční propagace v nějakém časopise ...
RayBan
Řada firem tak zjistila, že tenhle balík peněz může místo 3-denní nejisté show investovat třeba do celoroční propagace v nějakém časopise ...
RayBan
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Možná že jsem profesně deformován, ale již více jak deset let se účastním podobných veletrhů a výstav v jiné oblasti s jiným sortimentem a to jako zaměstnanec firmy, která je vystavovatelem. Normální smrtelník vůbec netuší, kolik si výstaviště, alespoň ta výstaviště kde jsme my vystavovali účtuje např.za 2 dny SO-NE za pronájem placu. Jsou to někdy i statisícové částky. Nedovedu si představit, že bych jako majitel firmy, která prodává modelářské potřeby investoval tak velké prostředky s vědomím, že to jsou peníze investované pouze do image firmy. Dříve šlo o to, BÝT PŘÍTOMEN na takové výstavě. Pokud se však pár velkých prodejců proti vydřidušským pronájmům vzbouří, rázem se z takové výstavy stane výstava méně prestižní. Podle mých zkušeností se z takových ODBORNÝCH výstav stává jarmark, kde se na každém druhém rohu prodává kdejaký teleshoping a podobné pí****ny. A věř mi, že vím, o čem mluvím
EDIT: A hele RayBan mě předběhl
EDIT: A hele RayBan mě předběhl
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
- thsoft
- Kontaktovat uživatele:
Myslite asi http://www.model-hobby.cz , jeste jsem ho nevidel a letos jsem tam chtel jet.
Po precteni jsem si to rozmyslel protoze pokud to upada podobne jako Invex, neni co resit.
Tom
Po precteni jsem si to rozmyslel protoze pokud to upada podobne jako Invex, neni co resit.
Tom
Vzduchoplavec píše:RayBan: Takze myslis, ze to je proste kvuli tomu, ze se to tem firmam nevyplati financne? Mhmmm, to je docela logicke.
Zvlaste dnes, kdyz jde defaktoi vsechno najit na internetu.
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na veletrzích se už dávno nepředstavují novinky, ty jsou v průběhu celého roku. Když už se něco nového představuje, tak většinou v zahraničí na nějaké prestižní akci. A koupit si to můžu hned, nemusím čekat, až to někdo představí tady.
A druhý pohled - pro vystavovatele nejsou náklady na stánek to jediné. Musí platit lidi na stánku (kteří by buď nebyli v práci, nebo dělali něco užitečnějšího), jejich ubytování, propagaci veletrhu, očekává se nějaká slevová akce...
Prostě tímhle si projde každý veletrh, nejdříve se musí prosadit, pak je několik let na výsluní a každý tam musí být a pak ho začnou opouštět velké firmy.
A druhý pohled - pro vystavovatele nejsou náklady na stánek to jediné. Musí platit lidi na stánku (kteří by buď nebyli v práci, nebo dělali něco užitečnějšího), jejich ubytování, propagaci veletrhu, očekává se nějaká slevová akce...
Prostě tímhle si projde každý veletrh, nejdříve se musí prosadit, pak je několik let na výsluní a každý tam musí být a pak ho začnou opouštět velké firmy.
vetsinu veletrhu zabiji (krome ceny za pronajem stanku) internet. driv se chodilo na veletrhy se podivat co je noveho. Jenze dneska si opravdu vse najdeme na netu. Obzvlast invex tim trpi. protoze pocitac si nepotrebuju prohlizet. tam staci vedet specifikace. hry si stahnu demo...
u letadel mne treba zajima, jak to vypada v realu. coz z netu nezjistim tak presne... ale i tak.. net to vsechno pohrbiva. proste i pokrok ma sve stinne stranky
u letadel mne treba zajima, jak to vypada v realu. coz z netu nezjistim tak presne... ale i tak.. net to vsechno pohrbiva. proste i pokrok ma sve stinne stranky
Od nás nepôjde nikto. Boli sme teraz tri roky po sebe v Brne, rok predtým v Prahe a zhodli sme sa, že nemá cenu ísť skôr ako budúci rok do Prahy, ale len tak, aby sa nepovedalo.
V Prahe je tlačenica na parkovisku, tlačenica v halách (stanoch...) a kvalitné firmy už pred rokmi povedali, že na výstavu nepôjde, taký MPJET ohlásl výstavné ceny počas výstavy na svojom webe, toho roku odignoroval aj Brno. Hračky ma nezaujímajú a čínske servo si kúpim radšej v Číne ako na výstave za 300 Kč...
Ano, internet zabíja takéto výstavy, spolu s nákladmi na účasť. Pokiaľ nebude vstupné zdarma alebo účastnícky poplatok vystavovateľa zdarma a k tomu všetkému nejaká pridaná hodnota...
Komu sa chce kupovať na konci sezóny (ak nelieta halu) Čo bude na jar nového, lepšieho, lacnejšieho?
Teraz už nebude článok z výstavy.
Nebudeme tam.
V Prahe je tlačenica na parkovisku, tlačenica v halách (stanoch...) a kvalitné firmy už pred rokmi povedali, že na výstavu nepôjde, taký MPJET ohlásl výstavné ceny počas výstavy na svojom webe, toho roku odignoroval aj Brno. Hračky ma nezaujímajú a čínske servo si kúpim radšej v Číne ako na výstave za 300 Kč...
Ano, internet zabíja takéto výstavy, spolu s nákladmi na účasť. Pokiaľ nebude vstupné zdarma alebo účastnícky poplatok vystavovateľa zdarma a k tomu všetkému nejaká pridaná hodnota...
Komu sa chce kupovať na konci sezóny (ak nelieta halu) Čo bude na jar nového, lepšieho, lacnejšieho?
Teraz už nebude článok z výstavy.
Nebudeme tam.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
- petr-powder
- Kontaktovat uživatele:
Vyplnil jsem v objednávce na MH standardní stánek 5 x 8 metrů se zázemím odděleným schrnovačkama, s proskleným pultem a policema na zadní stěně. Přípojka elektriky, koberec a nápis na stánku. Vše za cca 58.600,-Kč s DPH. To není zase až tak mnoho. I když si pořídíte stánek dvojnásobný, nedá se mluvit o stech tisících. Myslím, že zakopanej pes je i někde jinde. Z MH se stává tržiště bez koncepce. Chce to nápad. Tedy né, že já bych ho měl 
Re: Letosni veletr Moje Hobby - bude to propadak?
Moc od toho nečekám, každý rok je to o něco horší, ale stejně se tam pojedu podívat. I kdybych tam objevil jen jednu zajímavou věc, tak by to za to stálo. Vstupný sice není nejlevnější, ale za to máte dneska pár litrů benzínu, servo, pár časopisů nebo třeba jeden oběd. Když se na to člověk podívá takhle tak to zas až tak strašný není...
A pro mimopražské jen upozorňuju, že pár metrů od výstaviště je nová stanice metra, takže se tam dá dojet i metrem a auto zaparkovat někde jinde.
A pro mimopražské jen upozorňuju, že pár metrů od výstaviště je nová stanice metra, takže se tam dá dojet i metrem a auto zaparkovat někde jinde.
petr-powder píše:Vyplnil jsem v objednávce na MH standardní stánek 5 x 8 metrů se zázemím odděleným schrnovačkama, s proskleným pultem a policema na zadní stěně. Přípojka elektriky, koberec a nápis na stánku. Vše za cca 58.600,-Kč s DPH. To není zase až tak mnoho. I když si pořídíte stánek dvojnásobný, nedá se mluvit o stech tisících. Myslím, že zakopanej pes je i někde jinde. Z MH se stává tržiště bez koncepce. Chce to nápad. Tedy né, že já bych ho měl
No, rozdíl mezi mít šedesát litrů a zaplatit šedesát litrů je sto dvacet litrů a to už stojí za zamyšlení.
Ale vážně. To není jen o pronájmu za plochu, ale taky nejmíň o týdnu výpadku firmy, protože musí nabalit-přesunout-rozbalit- schůzovat-zabalit-přesunout-vybalit a pracovat dál. Přitom kšefty nic moc, veškeré zbží se s sebou vzít nedá a navíc se přihrne spousta nadržených, kteří už tři měsíce raději nic nekoupili, jen aby využili veletržní slevu...
Není se co divit, že se postupně více a více firem nenechává vyrušit ze standardní práce, standardním postupem, za standardní ceny. Internet a e-shop bohatě nahradí každou výstavu.
Kolik lidí je tu ochotných přistoupit na zvýšení standardních cen o několik % jen proto, aby firma mohla na veletrh a prodala pár věcí se ztrátou + těžkou režií navíc?