Nabíjení HitecCG-207 12V DC

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JeremyOV

Nabíjení HitecCG-207 12V DC

#1 Příspěvek od JeremyOV »

Nejdřív vás chci všechny pozdravit a budu doufat, že někdo i poradí. Po cca 15 leté odmlce kdy v dětství jsem si stavěl z balsy házedla, jsem si pořídil RC set Easy Star. První víkend (tento) jsem poprvé zalétaval a díky bohu za FMS-všem doporučuji něco vám to dá a já díky němu si zalítal bez karambolů a úkazkově přistál. V balení mimo jiné byla i rychlonabíječka s inputem na autobaterii 12V nabíjecí proud 2000mA. http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=1824 Není k ní návod. Na aku packu 1200mAh 7,2V je psáno 120mA standartní nabíjení 14hod. a rychlé nabíjení 2000mA bez udání času. Připojil jsem tedy Akupack. ČErvená dioda začla blikat. Zmačkl jsem krátce poté jediné tlučítko a červená dioda začla nepřerušovaně svítit (asi to bylo vybíjení) Po nějaké době cca 45 minut mi dioda začla zase blikat a AKUpack se mi začal nabíjet. Po skoro 7 hodinách ve kterých jsem čekal že dioda shasne či bude možná zelená ale ona pořád to samé blikání. jsem už nevydržel AKUpack odpojil a šel létat. Má někdo zkušenosti s touto nabíječkou. SIgnalizuje vůbec plné dobytí ?? Jsem lajk možná se ptám na blbost...nevím. Děkui a omlouvám se že jste museli číst toliko textu :wink:
Easy Star + Zebra 4 kanal 40MHz
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od bezmozek »

sákryš, chybka se vloudila, zmáčkneš čudl, dioda svítí a nabíječka nabíjí, jak je nabito, dioda zas začne blikat, takže aku nacpat do éra a letět :roll: :lol: Zeleně svítit nebude nikdy, je to červená LED :wink:
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
JeremyOV

no nevim nevim

#3 Příspěvek od JeremyOV »

Popíšu to nejdřív od počátku. Po rozbalení a rychlé složení již předsloženého modelu jsem chtěl hned vyzkoušet funkčnost serv a motoru. Ono nic jen bzučení vytáhnu aku pack měřím voltmetrem. Má mít 7,2 a měl pouhých cca 4,2V - nepohlo to ani servy! Valil jsem ven a napojil do auta. Začlo okamžitě blikat zmačkl jsem čudlík tím to svítí nepřerušovaně, ale pustíte ho a začne to zas blikat. Proto jsem usoudil že blikání je nabíjení. V ten den jsem to nabíjel asi 4 hodiny. Už byla 1 vnoci tak jsem to vytáhl proměřil a mělo to cca 8,4. V sobotu pak lítal asi 10 minut (skoro pořád plnej plyn) a pak už se motoru nechtělo. V neděli tedy zase napojím. Předtím měřím aku pack má 7,1 - 7,2 jsem z toho celkem udivený ale říkám si napětí může být asi fajn ale kapacitně už mi to neutáhne či co. Tedy napojím hned bliká ...zmačknu čudel pustím ho a dioda svítí stále....proto usuzuji, že když to stále svítí a mělo to 7,1(2)V že se to snaží nejdřív vybýt na tu svou určitou mez a až poté nabíjet. Tak co myslíte? Doufám že jsem to napsal jakš takš srozumitelně.
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od bezmozek »

Mám tu nabíječku dva roky, tak co myslíš? :roll:
Já Ti to napíšu ještě jednou a srozumitelně:
Když to svítí, tak to nabíjí, jak to bliká, tak to nedělá nic.
A kdybys nebyl línej si před použitim přečíst návod, tak bys vědět, že ten čudl máš zmáčknout na 3s.
Ještě nějakej dotaz? :lol: :lol:
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
JeremyOV

holá hou

#5 Příspěvek od JeremyOV »

bezmozek - diky brachu moc si pomohl a co se týka těch 3sekund a že jsem si nepřečetl návod věř že se neobtěžovali mi nějaký návod dát! Vše co k tomu bylo jsem proštudoval. Pokud to bylo ovšem napsané v té anglicky psané knížce k vysílačce tak tu jsem proletěl zrychleně a mohl jsem to přehlédnout. Ještě jednou dík. :wink:
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Marek71 »

A to si kupoval kde ? Že si k tomu nedostal český návod...
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
JeremyOV

Marek71

#7 Příspěvek od JeremyOV »

U nás v Ostravě je obchůdek SCZ model ale tak jak asi všichni to maj s pelikána. Koupil jsem poslední Easy Star v ČR v předsloženém módu :o) V balení byl český návod na složení .... bez obrázků. Další příručka s 5 jazyky jeden z nich např. anglický v něm jsem študoval přiložené obrázky. Pak byla malá příručka pro RC soupravu co a ajk ..rozebrání měnění módu atd. a ta byla jen anglicky. Nabíječka byla zabalená v (pukavcovém) obalu a kde nic tu nic.
PH

#8 Příspěvek od PH »

Jen malá poznámka :!: , tato nabíječka vypíná na tzv Delta Peakefekt, když bliká je ACU nabit, ale úplně nevypne a strká do ACU udržovací proud cca 110-130 mAh. Opravdu žádné vybíjení nemá. Na NiMh a NiCd úplně stačí. Je určena pro 5ti až 7mi článek.
Když je termika, lítaj i vrata od stodoly. PH
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“