Lynx E (DS model) vs. ION PRO+

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
ciki62
Kontaktovat uživatele:

Lynx E (DS model) vs. ION PRO+

#1 Příspěvek od ciki62 »

Ahojte, nedávno tu bola diskusia ION vs Ocelot. Dnes by ma zaujímal váš názor a hlavne skúsenosti pri porovnaní IONa PRO+ a Lynxa elektro. Jeden má profil MH30 druhý RG15. Aké sú ich slabé silné stránky ? :?:

http://www.dsmodel.cz/
http://www.jpmodels.cz/ionpro.htm

ikr,.
sparlinek

Lynx E

#2 Příspěvek od sparlinek »

Letém Lynx a Lynx-E. Vybral jsem si ho pro jeho velký rozsah rychlostí. Modifikovaný profil RG-15 dokáže krásně pomalu kroužit termiku, chovat je jako klidné dobře ovladatelné éro stějně tak jako divočit ve větru na svahu nebo posloužit jako plnokrevný hotliner. Jednou jsem na větroně nalepil turistickou GPSku a po nastoupání pár metru ho pustil dolů. Naměřil jsem 160 km/h. Na webu je k nalezí americká diskuze, kde nějaký fanda s ním lítá DS při rychlostech hodně přes 200km/h.

Diona neznám a asi ani nikdy nepoznám. Lynx je výbornej univerzál. Jestli do něj půjdeš tak si objednej uhlíkový křídla.
Ať už si vybereš cokoliv a dáš tam regulátor SPIN, tak nezapoměň na feritový kroužek. O problémech s rušením SPINů je tady jiná diskuze....
F3F, F3B
m2
Kontaktovat uživatele:

Re: Lynx E (DS model) vs. ION PRO+

#3 Příspěvek od m2 »

ciki62 píše:Dnes by ma zaujímal váš názor a hlavne skúsenosti pri porovnaní IONa PRO+ a Lynxa elektro. Jeden má profil MH30 druhý RG15. Aké sú ich slabé silné stránky?

Na:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=421
a
http://www.topgun.sk/php/index.php (klikni na "Novinky")

nájdeš nejaké postrehy a fotky Lynxa E. S Lynxom neprehlúpiš, ale cena bude vyššia. Nájsť niekoho, kto lieta oba, bude asi problém.

Čo sa týka profilov, pozri na www.aerodesign.de - tí tvrdia, že do 1,5m rozpätia je vhodnejšia MH30 a od 2m nahor zasa RG15. Alebo poštuduj poláry.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
ciki62
Kontaktovat uživatele:

Re: Lynx E

#4 Příspěvek od ciki62 »

sparlinek píše:Letém Lynx a Lynx-E.
Diona neznám a asi ani nikdy nepoznám. Lynx je výbornej univerzál. Jestli do něj půjdeš tak si objednej uhlíkový křídla.

Nebol som si istý ako sa bude správať v termike, ale podľa toho čo píšeš je to pekné. Nie je záludný na pilotáž ? Tú termiku by som preferoval viac ako divokého hotlinera :)

p.s. Nechcel som porovnie s dijonom alen s IONOM, ten sa zdá že je celkom rozšírený medzi letcami.
ciki62
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ciki62 »

ahoj M2. O tebe viem že máš novú hračku :) už lietaš ?
m2
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od m2 »

ciki62 píše:ahoj M2. O tebe viem že máš novú hračku :) už lietaš ?

teoreticky už áno, prakticky buď funí alebo som odcestovaný ... ale vo vzduchu Lynx už bol, takže nejaké prvé dojmy sa dajú sprostredkovať.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
timi

#7 Příspěvek od timi »

Potřeboval bych malinko pomoci s motorizací IONa pro. Mám už ho léta a létá na 6sLife, AXI 2826, opto regl a jako přijímačovky 2sLiFe napřímo. Články se stářím odporoučejí a nové kupovat nechci. Zárověň mě přestává bavit jen létat rychle.
Rád bych ho za co nejlevnější náklady předělal na 3 články 2200mAh (možno i paralelně) nebo 3600mAh, které mám doma. Napájení pro přijímač z BEC 60A reglu Turnigy plush. Případně z Castle ICE 50, ale ten má jiné konektory, tak to bych nerad předělával.
Zároveň bych rád ponechal motorovou přepážku, tak by bylo fajn, aby alespoň 2 díry seděly jako na axík.

Máte prosím někdo tip co do toho vrazit za levnou oběžku? Koukal jsem do Satrie na levné 130g s 1000 - 1450 ot/V. Mohlo by to být řešení, a nebo je to na takovej model lehkej motor?
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Doktor »

No mně příde jako nejlevnější cesta vyházet z toho jak pohonnou tak Rx aku LiFe a dokoupit aku 4S LiPol 2,65Ah více C a regl Plush. Znatelně to odlehčíš a navíc Ti tam zůstane Axík a výkonem si o moc nepohoršíš.
timi

#9 Příspěvek od timi »

Doktor píše:No mně příde jako nejlevnější cesta vyházet z toho jak pohonnou tak Rx aku LiFe a dokoupit aku 4S LiPol 2,65Ah více C a regl Plush. Znatelně to odlehčíš a navíc Ti tam zůstane Axík a výkonem si o moc nepohoršíš.

Díky za odpověď.
No dobrý:-) To mě nanapadlo.
Tím by se mi vyřešil i druhej problém a to Lynx-e, kterýho mám mimochodem také. Je skoro dodělaný a je v něm motor Gs3025-10, takže taky 4s, které nemám.
Vždy jsem bral obyč modré turnigy lipol s vyšším C, takže mrknu co maji v DE warehouse.
Tušíš jestli ten 60A plush zvládne 5 serv? (5xHS85)

edit:
jen pro Lynxe bych rád přijímačovky. Když pohřbím IONa tolik mě to mrzet nebude...
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Doktor »

Pro Gs3025-10 aku určitě taky min. 4S. Zabil bys dvě mouchy jednou ranou.
Pěti serv z Plushe 60A při napájení aku 4S bych se asi nebál. V chodu budou po většinu času stejně jenom serva tři.
Aku můžeš zkusit TGY 2,65Ah 40C. Jak jsou na tom dneska nevim, ale svého času to byla špica.
milost
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od milost »

Na 4S a více výrobce nedoporučuje BEC používat.
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
timi

#12 Příspěvek od timi »

Doktor píše:Aku můžeš zkusit TGY 2,65Ah 40C. Jak jsou na tom dneska nevim, ale svého času to byla špica.

Jiné jsem ani neměl namysli. Pojem nanotech mě nějak nenadchnul.
S těmi servy máš pravdu, že půjdou většinu času jen tři a asi to risknu. I když Milost to nedoporučuje.

Ale v Lynxovi jsou 4x digitál h. atlas, 1g digi hitec a 1x obyč hitec. Jelikož digitály fungují jinak než analogová si říkám, že mohou mít trvale větší odběr? Proto bych tam preferoval přijímačovky. Navíc je model nepatrně dražší. Ještě musím vyčíst co. Mám jasno v tom, že by to mělo být napřímo a mělo by se to dát napočkání nabít před letem.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Doktor »

Pokud se nepletu tak regly CC ICE 50 i Plush 60A mají BEC spínanej. Takže by s BECem neměl být problém. U Plushe je dle návodu pro aku 4S limit právě 5 serv. Aku Rx pro Lynxe Ti zakazovat nikdo ale nebude.
timi

#14 Příspěvek od timi »

K IONu zkusím dát vrtuli abych regl moc nepřetěžoval, když má ještě napájet přijímač.

Jdu omrknout co se dnes používá za přijímačovky ať mohu nanečisto začít vážit, než něco koupím.

Děkuji za názory.
timi

#15 Příspěvek od timi »

Bylo by možné tento SII-3032-990KV motor provozovat se 4 článkem s nějakou rozumnou vrtulí AE aniž bych se musel obávat, že praskne list?
Mám ho. Leží několik let v šuplíku. Byl zakoupený ke 3 článku, ale nikdy sem ho nepoužil.
Uvažuji, že bych se pokusil sehnat něco 2,5 až 3m velké a strčil to do čumáku.
Odpovědět

Zpět na „Větroně“