Detonační motor - rozdíly

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.

S čím létáte?

Hlavně se žhavíkama
22
96%
S detoňákama
1
4%

Celkem hlasů: 23

Zpráva
Autor
hladas94
Kontaktovat uživatele:

Detonační motor - rozdíly

#1 Příspěvek od hladas94 »

Dobrý den,
potřebuji do Dakoty dva motory, uvažuji 2x MVVS Junior 2
Jsou to detoňáky, proto mám hodně otázek (pocházím z generace, kde už žhavíky) :

Chodí to na metyl? Pokud ano, olej jako u žhavíků?
Neběhá to i na naftu?
Jedna chytrá otázka: Jak se to startuje, slyšel jsem něco protipíst, zakroutit tím na vrchu, tak aby to startovalo.

Jak to funguje? to se tam udělá tlak a palivo teplem vzplane?

Proč jsou "horší" než žhavíky?

Když ho koupím, jak ho nastartuju?

Měl bych se raději rozhodnout na žhavíka?

Kydyby byl nějaký užitečný odkaz, sem s ním.
Naposledy upravil(a) hladas94 dne úte 18.03.2008 14:12, celkem upraveno 1 x.
hladas94
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od hladas94 »

(Bohužel se mi z hlasování vypařilo Benzíňáky jsou nejlepší nevím proč, tak to omluvte)
Curtiss
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Curtiss »

Detoňáky do dvoumotoráka nebrat, budeš mít problémy se seřízením, spolehlivostí chodu, startováním, vibracema..... Jdi do žhavíků, když už to musí být na spalováky.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Nakadah »

Detonak funguje jenom na detonacni palivo (33% eteru). Osobne si myslim ze bys mel lepsi jit do zhaviku MVVS 2,0 GFS-ABC-RC nebo 2,5 GFS/R-ABC-RC. Urcite budou mit lepsi zivotnost. Detonaku se opotrebuje vybrus, klesne komprese a uz je problem ho nahodit. Nak
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Ivoš »

Když slyším detoňák, bolí mě prsty !!! Ale i se žhavíkama o objemu 2ccm budou potíže. Rozvaž to pořádně - naladit dva takhle malé motory, aby měly spolehlivé volnoběhy, přechody i maximálky - to si moc nedovedu představit. A tak pěkného éra by byla škoda. V tomto případě bych volil elektriku.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Nakadah »

To me jeste ted boli rameno :D o vikendu sem se snazil nahodit letity MK17 :D nakonec si dal rict, ale trvalo to dlouho :( Nak
hanz

#7 Příspěvek od hanz »

Hm aj ja mam este doma dve MK-17 :lol: :lol: , veru stalo by zato ich prebehnut .
Dobrá nálada nevyřeší všechny vaše potíže, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si ji udržet . JAN WERICH
hoblik
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od hoblik »

V takhle malý kubatuře je to stracenej čas, navíc ještě s detoňákama, nedovedu si představit že se to povede. Dej tam elektriku a je to. :idea:
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
ztnext

#9 Příspěvek od ztnext »

I když jsem tvrdým příznivcem spalováků, tak bych dnes "čmouda" do kubatůry 3.5 ccm nechtěl a dvoumotorák už vůbec ne. Provozovat elektro o těchto malých výkonech je pohádka.......a když už to opravdu musí být spalovák, tak na detoňáka zapomeň. ...... :wink:
diablotin

#10 Příspěvek od diablotin »

pokud opravdu spalovaka tak MVVS 2,5 zhavici ale jinak bych sel do elektriky rozhodne je to jednodusi
Naděje umírá až po nás.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od DAF »

Ahoy, u jednomotoru by "D" nevadilo, tam máš dost času si s tím hrát. U dvoumotoru bych dal žhavíky, kvůli lepšímu startování. Seřízení bych se zas tak moc nebál, musíš si s tím trochu pohrát.
Hitec Aurora 9X
Abu
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Abu »

Elektriku !!!! A pekny trilisty vrtule. 8)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
arda1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od arda1 »

Elektrika je krásná věc.Čisťoučká,nemusí se nic štelovat-vytáhneš éro, cvakneš packy vyzkoušíš a letíš.Žádný ladění, poblitý éro od paliva ruce a vše okolo mastný-vysílač ti klouže v prstech ,smrad ,motor nechce zaboha naskočit,vybitý žhavení,hluk, chcípnutí motoru -orba-nebo naopak zaseknutí karbecu ve vysokých točkách-taky orba- Elektrika je prostě paráda-doporučuji. :wink:
ICQ 638556901
DD
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od DD »

super vec ty mali motory hlavne mvvs 2ccm co nejde moc dobre naladit de to chce to jen cvik a vedet co s tim moje nejoblibenejsi kubatura asi proto, ze sem s nim zacinal :oops:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od arda1 »

Pokračování. na druhou stranu spalováky miluji. Nejmenší mám 0,8 COXíka. Nesouhlasím že malé kubatury jsou na nic.Mám doma třeba Juniora( a to jsou mrchy)a i s RC karbecem mi šlape jako hodinky. Jediný motor, který nechci ani do sbírky je MK-17-ještě teď mi běhá mráz po zádech když si na něj vzpomenu-brrrrrrrrrrrrrrr. Detonační 2,5 brno mi chytal na brnk a šlapal jako švýcary. Vše je o seřízení a chování se k motoru. Je fakt že malý kubatůry jsou všeobecně háklivější než velký ale pokud šlapou nemaj chybu.Jak říká klasik-není špatných motorů-jsou pouze modeláři co maj jednak zlatý a druzí zase volšový ruce. :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“