konec 2.4GHz ????

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
volmar
Kontaktovat uživatele:

konec 2.4GHz ????

#1 Příspěvek od volmar »

po dnešním rozhovoru s jedním nejmenovaným modelářem :) jsem se dozvedel ze pasmo 2.4GHz se vyuziva predevsím pro WIFI (bezdratove pripojeni k internetu) tim padem je toto pripojeni ruseno modelarskymi soupravami na 2.4 GHz . 35 a 40 Mhz mají neco jako povolení k používaní ci jak to nazvat :) a tím pádem není problem 2.4 GHz to nemá(a tím nemyslím rozdíl ve výkonu dx-7 pro letadla vrtulníky) proste se jedná o "zákoně" zakazujícím pouzívaní rc souprav na 2.4 GHz. pak by se tedy melo pasmo zmenit na (pro modelare) 5mb (nebo 5gb to spis ale nevspominam si presne)
snad to bude tak ze soupravy zakoupene v obdobi kdy zbyly jeste povolene se budou moci pouivat aspon nekolik let pripadne je vratit prodejci (ovsem borblem pro ty co je maji z jinych zemi) snad to bude co nejrozumnejsi sam mam DX-7 a menit po pul az trictvrte roku soupravu se mi opravdu nechce
este k tomu kdyby to dopadlo tak ze by se prodlouzeni pouzivani (u souprav ktere byly koupeny v obdobi kdy byly povoleny) nekonalo. a vraceni souprav nebylo mozne tak 13 000 je clkem dost

PS: kdyby to nekde nedavalo smysl omluvte to psal jsem velmi rychle :D :oops:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od arda1 »

Dle mě blbost. :wink: :lol: :lol:
ICQ 638556901
volmar
Kontaktovat uživatele:

j

#3 Příspěvek od volmar »

mno uvidime taky nevim jestl itomu verit ale tady je mozny vsechno
:roll:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od arda1 »

Jako WIFI pásmo to je-ale to zrušení provozu mod. souprav je dle mě volovina. :wink:
ICQ 638556901
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Marek71 »

To čo píšeš sa mi zdá ako blbosť. Pásmo 2,4 GHz je práve bezlicenčné pásmo, kde može vysielať ktokoľvek, pokiaľ dodrží zákonom stanovené pravidlá (vysielací výkon napr.). Takže aj RC vysielačky, pokiaľ splňujú tieto podmienky, sú v pohode.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
mnov

#6 Příspěvek od mnov »

Modelářské soupravy na 2,4 GHz pracují na základě stejného VO jako počítačové WIFI. Tak by se také mohlo zakázat WIFI, aby nerušilo modelářský provoz. :)
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Mad_Box »

To by byli i modeláři rušeni WIFI
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Marek71 »

A rozne WiFi navzájom... čo už sa niekde aj deje. Ale to už je riziko toho pásma.

Mad_Box píše:To by byli i modeláři rušeni WIFI
volmar
Kontaktovat uživatele:

re

#9 Příspěvek od volmar »

no jo jenze modelarske soupravy maji vetsi vykon nez wifi tim padem by je wifi teoreticky rusit nemeli :idea: ale nevim no co bude an to m pravdy uvidime co snemovna :D :!:
volmar
Kontaktovat uživatele:

composit

#10 Příspěvek od volmar »

jeste jsem konzultoval jak to chodi v compositovych letadlech a testovali to v F3J a chodi v pohode a s antenou zastrcenou ted mluvim o dx-7 a prijimaci ar-7000 akorat tam musi byt anteny obracene do "krize" nesmi byt rovnobezne ale to pisou i v manualu.....
Pjontr
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Pjontr »

Každý si může doma např. udělat wifinu.Koupit anteny atd. Zákon nic nezakazuje, jen se musejí dodržet maximální vysílací výkony.Mluvím o 2,4GHz.Tudíž mě zaráží tvrzení, že modelářské vysílače mohou rušit wifi připojení. Ale jak znám pár poskytovatelů internetu u nás,tak to každej přepaluje jak se dá. S těma vysílačkama co píšeš, se jeví jako vtip dne :D

no jo jenze modelarske soupravy maji vetsi vykon nez wifi tim padem by je wifi teoreticky rusit nemeli Myšlenka ale nevim no co bude an to m pravdy uvidime co snemovna Velmi šťastný Upozorňující

To bych chtěl vidět. Vysílačky mají dosah omezený výkonem dejme tomu do 1 km ( nevím přesně) a internetový poskytovatelé ti propálí internet i na 20 km. Pokud je přímá viditelnost. Na nějaké povolené výkony všichni kašlou,ale to zde nebudu rozebírat. Oni jsou kapitola sama o sobě.
Naposledy upravil(a) Pjontr dne pon 17.03.2008 20:19, celkem upraveno 1 x.
----------------------------------------------------------------
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=86
volmar
Kontaktovat uživatele:

k

#12 Příspěvek od volmar »

ja pisu jen co jsem slysel ale nerikam ze to ted neni povoleny a rikam ze to bude!!!! :evil: a netvrdim to ja ja se divim stejne jako vy !! a doufam ze to nebude pravda :(
Marek71
Kontaktovat uživatele:

Re: re

#13 Příspěvek od Marek71 »

A túto info máš odkiaľ ? Ja mám práve dojem, že pre RC vysielačky na 2,4 GHz platí max. výkon 100mW, zatiaľčo WiFi (IEEE 802.11b 11MBit/s) má povolený výkon 200mW.

Kto podal návrh na tento zákon ? Je možné to niekde nájsť ? Alebo je to len jdena pani povedala ?

volmar píše:no jo jenze modelarske soupravy maji vetsi vykon nez wifi tim padem by je wifi teoreticky rusit nemeli :idea: ale nevim no co bude an to m pravdy uvidime co snemovna :D :!:
petr-powder
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od petr-powder »

Koukám, že stále ještě stojí za to debatit nad hovadinou.... jeden strejda povídal a tak se to zruší a hotovo :lol: . No to je dobrá blbost. Než vůbec někdo povolil RC vysílače na tomto pásmu, došlo k podrobným testům chování a ovlivňování Wifi. Stejně tak i výrobci, než se pustily do vývoje a pak výroby, prověřili veškeré aspekty chování celého systému. A věřte, že peněz to stálo tolik, že by si nikdo jen tak bez jistoty, že ty dva systémy vedle sebe budou moci fungovat, nelajsnul.

Tak zapomeňte na tu paniku ... maximálně někdo vymyslí něco lepšího a budeme šetřit na nové mašinky :wink:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od arda1 »

To volmar - kdo to říkal a na zákaldě čeho? JInak je to informace typu JBP :wink:
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“