Učitel- žák
Učitel- žák
Letu zdar.Mam optic 6 a potřeboval bych naučit 10ti leteho kluka naučit letat s motorákem,Skylady už zvládá.Jaký vysílač bude spolupracovat s tím mým?nejaky levny,popřipadě nabídněte.[/url]
Eklipse:JOJO:Extase:Něco jako Curare.
Já jsem řešil podobný problém loni, kdy jsem začal učit 7 letého syna. Já mám Eclipse a v podstatě co jsem zjišťoval, dá se jako žákovský vysílač použít prakticky každý od Hitecu, který má 6-ti kolíkový konektor (kvůli kabelu). Já jsem nakonec koupil na inzerát Laser 6 a používám ho i na elektrolety. Jediná nevýhoda jsou mechanické trimry. Záleží samozřejmě na ceně a analogové vysílače se dají sehnat levněji. Kdyby byl zájem, našel bych i návod na výrobu propojovacího kabelu. Vyjde znatelněji levněji než koupený.
-
woro
- Kontaktovat uživatele:
A Zebra 4FM nic? Má díru učitel-žák jenom v režimu žák, ale to tady nevadí, je tady spíš jiná zvláštnost: oproti Laseru 4 z kterého vychází má místo šestikolíku 3,5mm jack - ideální na simulátor. Kabel šestikolík-jack by se měl dát sehnat, když ne tak vyrobit. Navíc se Zebry zbavuje každý kdo pochopil že čtyři kanály jsou málo, ani elektrovětroň s plnou odtokovkou s tím nejde řídit. Myslím že takhle bys hodně ušetřil.Raddek píše:Jojo pokud koupím lasera tk bych měl zajem,neviš o nějakem?Je to o ceně protože když už bude kluk letat bude nepotřebny a optika zdědi kluk a já už bych šel do něčeho lepšího.
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Raddek píše:Jojo pokud koupím lasera tk bych měl zajem,neviš o nějakem?Je to o ceně protože když už bude kluk letat bude nepotřebny a optika zdědi kluk a já už bych šel do něčeho lepšího.
Já jsem řešil obdobný problém loni v létě. Nakonec jsem Optica dycky vrazil malýmu do ruky, když byl model bezpečně vysoko a byl klid. Když už to trochu zvládal, tak si troufnul i na start a přistání. Každopádně s tím posláním Optica mladýmu je to dobrej nápad...Kluk přece vysílač potřebuje svůj, to by mamka mohla pochopit...
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
MAM Zájem
Zdravím měl bych zájem o ten plánek na ten kabel učitel žák.Dik
Eklipse:JOJO:Extase:Něco jako Curare.
- los_carlos
Návod na kabel je tady
Re: Učitel- žák
Ahoj, taky jsem řešil učitel - žák a narazil jsem na zajímavou skutečnost.
Já mám Laser 6 a brácha Focus 4. Tehdy jsem měl Bellancu s přijímačem Hitec Feather (malý červený, nic horšího prý neni, ale já nikdy neměl problém). Předat mu za letu vysílač, jsem se bál, tak jsem koupil kabel propojil vysílače, tak, že muj Laser 6 byl učitel a bráchův Focus 4 žák. Všechno fungovalo jak má a já byl spokojen. Po čase jsem si ovšem obstaral Handsela Super (velice obratný větroň, roz. 1,4m), ve kterém mám JETI REX 5 MPD. Propojim Laser 6 jako učitel a Focus 4 jako žák a ono nic
. Při předání řízení žákovi serva setrvala v původní poloze a nešla Focusem ovládat. Dodnes nevím proč se to tako chová, ale bylo to tim, že přijímač REX 5 MPD nesnese Laser 6 jako učitelský vysílač. Vždycky když teď někoho učim lítat, tak mu vrazim svuj Laser 6 a sám si vemu Focus 4, protože jedině on může být učitelský.
Jediné co mě napadá, že přijímač nechce mít na svědomí, že nebudou stačit kanály - předávám řízení ze 6kanálového vysílače na 4kanálový a obráceně žádný problém. Hitecu Feather je to jedno, učitel může být Laser 6 i Focus 4.
Jestli někdo víte, čim to je, budu rád.
Já mám Laser 6 a brácha Focus 4. Tehdy jsem měl Bellancu s přijímačem Hitec Feather (malý červený, nic horšího prý neni, ale já nikdy neměl problém). Předat mu za letu vysílač, jsem se bál, tak jsem koupil kabel propojil vysílače, tak, že muj Laser 6 byl učitel a bráchův Focus 4 žák. Všechno fungovalo jak má a já byl spokojen. Po čase jsem si ovšem obstaral Handsela Super (velice obratný větroň, roz. 1,4m), ve kterém mám JETI REX 5 MPD. Propojim Laser 6 jako učitel a Focus 4 jako žák a ono nic
Jediné co mě napadá, že přijímač nechce mít na svědomí, že nebudou stačit kanály - předávám řízení ze 6kanálového vysílače na 4kanálový a obráceně žádný problém. Hitecu Feather je to jedno, učitel může být Laser 6 i Focus 4.
Jestli někdo víte, čim to je, budu rád.