ellet píše:Tak ať tě teda aspoň někdo pochválí - výborná cvičná úloha - ale jak píše tomashr, taky bych se toho v éru trochu bál.
Díky za pochvalu. Nutná není, mě uspokojuje to, že záměr funguje (i když z výhradami), ale rozhodně potěší.
Druhá věc, co by se dala zLUAovat mě napadla dnes ráno, než zazvonil budík. V OpenTX se dá k modelu přidat "checklist", jako že to ukáže nějaký text, kde je napsáno, že si máš např. zkontrolovat tohle a tohle. Prima. Mě napadlo, vyrobit něco více aktivního, něco ala checklist, co jsem viděl ve FlightSimulatoru u TU-154 (teda ne stejný, to by byla děsná hokna, ale inspirace). Jako že:
"zkontroluj jestli se hýbou křidélka, pokud ne, nemůžu pokračovat"... Taky by se mohly na začátku zamknout kanály na failsafe hodnoty a postupně povolovat. A podobné vychytávky.
S tím, že by se (možná) použil zmíněný checklist, který by měl nějaký formát, který by se dal interpretovat nějakými těmi obrazovkami (pokud by jich bylo více).
U samokřídla bude taková věc asi zbytečná, ale u komplikovanějších modelů by se mohla hodit. No, minimálně by to byla frajeřinka a protože si hraju (hrajem?), tak proč ne, žejo.
Vzpomínám na havárky svého vrtulníku, které by nemusely být, kdybych sáhl na táhla, jestli jsou OK (např.). Takže takové věci by se mohly do toho checklistu přidat. Nějaké obrázky by šly taky, takže šipečka a "jukni na tohle".
Plus u modelů si přidávám třetí timer, který je "persistent", takže v checklistu by se mohlo objevit okénko "máš namotáno 5h, mohl bys namazat motor a zkontrolovat táhla" nebo něco v tom smyslu...
Ještě zkusím pohledat, jestli už něco takového není, abych nevymýšlel kolo a pak se do toho tak nějak pustím.... zima ještě neskončila (vítr, déšť, sníh, bláto) a E011 nevydrží lítat dlouho.