Otázky o F3K

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Karas
Kontaktovat uživatele:

#931 Příspěvek od Karas »

zdekar píše:Se šňůrama tenhle problém nemám ;-) Mám v házedle natažený bowden a lanko. Je to sice váha trochu navíc, ale zas s tím nejsou takové problémy. :)

Tak to mi vysvětli.
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#932 Příspěvek od Polynom »

zřejmě myslel drát, což by ovšem bylo slušný zvěrstvo...
milost
Kontaktovat uživatele:

#933 Příspěvek od milost »

Pokud si to dobře pamatuju, tak ten nešťastník tam má táhla v bowdenu a k nim ještě navíc trozní pružiny s nití.
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
zdekar

#934 Příspěvek od zdekar »

Karas píše:
zdekar píše:Se šňůrama tenhle problém nemám ;-) Mám v házedle natažený bowden a lanko. Je to sice váha trochu navíc, ale zas s tím nejsou takové problémy. :)

Tak to mi vysvětli.

Co na tom chceš vysvětlovat? Dyť víš jak to tam mám ;-)

Jj, mám tam drát 1mm. :) Normálně bych to ani nepsal, ale chtěl jsem JMalíkovi udělat radost, že někdo s těma šňůrama problém nemá :D ;-) .
Nemám to soutěžní letadlo a tak na váhu zas tak nekoukám. Účinné je to dost. Možná se někdo lekne, ale váha je 350g, jelikož jsem tam přidal pár zařízení navíc jako vypínatelný mechanismus pro vlekání, lipol 2S 610mAh...
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Karas
Kontaktovat uživatele:

#935 Příspěvek od Karas »

To Zdekar: Nenapsal jsi to nejdůležitější.
Nemá tam žádný kolík na házení, takže éro není kategorie F3K.

Jinak už mám hotový nový ocasky a éro připravený na novou sezónu. Tentokrát jsem udělal i řízenou směrovku. Ale celková váha vyšla asi na 320g. Jelikož jsem měl moc těžký ocasky (nevím proč).Navíc tam je jedno servo na SOP. Na ovládání jsem použil kevlarovou nit a torzní pružinku z 0,33mm kytarový struny.
zdekar

#936 Příspěvek od zdekar »

Njn... je to kategorie F4K, která už nepoužívá kolíky ;-) :D Časem ho tam třeba dodělám a degraduju to na F3K... :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
holda29
Kontaktovat uživatele:

#937 Příspěvek od holda29 »

holda29 píše:Kluci jak zajistujete prijimac a baterky? Nacpal jsem to do spice spolecne s molitanem a myslel jsem si, ze to napechovani to udrzi. Ale staci jen trochu zaklepat s gondolkou a vsechno vyjede.
Dik

Nakonec jsem uklohnil jsem toto
Obrázek
Obrázek
Nebo vymyslim kraviny a bude stacit obycejny Lock&Lock a trocha molitanu?
Karas
Kontaktovat uživatele:

#938 Příspěvek od Karas »

Ja jsem vzal kousek polystyrenu, ten nacpal do špice, pak baterky a zase polystyren. To jsem zaprel kouskem 3mm balzy a zalepil epoxi. Drží to fest. :wink:
DD
Kontaktovat uživatele:

#939 Příspěvek od DD »

holda29 píše:
holda29 píše:Kluci jak zajistujete prijimac a baterky? Nacpal jsem to do spice spolecne s molitanem a myslel jsem si, ze to napechovani to udrzi. Ale staci jen trochu zaklepat s gondolkou a vsechno vyjede.
Dik

Nakonec jsem uklohnil jsem toto
Obrázek
Obrázek
Nebo vymyslim kraviny a bude stacit obycejny Lock&Lock a trocha molitanu?

velice krásné řešení :!: :idea:
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#940 Příspěvek od maroslong »

Kluciii, nic v zlom, ale myslite trochu pri reakciach na prispevky a neopakujte pls tie vlozene obrazky! Ked to potom niekto cita napriklad po ceste do prace na telefone, tak si zoderie prst, kym to vsetko poposuva... :?
JMalik

#941 Příspěvek od JMalik »

Jenom pro jistotu se ještě znovu zeptám:
Má to někdo na torzní pružinky a nitě a může říct , že je to bezproblémové?
onca
Kontaktovat uživatele:

#942 Příspěvek od onca »

Já tam mám pružiny, které po taždém lítání vyvěšuju. Před kažým závodem překontroluju a je to v pořádku. Nevim proč tak plašíte. Daleko víc káček doplatí na konektory, baterky a RUCE!
RCgliders.cz
JMalik

#943 Příspěvek od JMalik »

onca píše:Já tam mám pružiny, které po taždém lítání vyvěšuju. Před kažým závodem překontroluju a je to v pořádku. Nevim proč tak plašíte. Daleko víc káček doplatí na konektory, baterky a RUCE!

Musíš přetrimovávat tu proměnnou roztažnost dyneemy (nebo jiné nitě) ?
Homer.Simpson

#944 Příspěvek od Homer.Simpson »

onca píše:... a RUCE!

Tak ako vacsina modelov :twisted:
Inac to robim ako onca a ani som si nevsimol, ze by sa nite natahovali :mrgreen:
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
onca
Kontaktovat uživatele:

#945 Příspěvek od onca »

JMalik píše:
onca píše:Já tam mám pružiny, které po taždém lítání vyvěšuju. Před kažým závodem překontroluju a je to v pořádku. Nevim proč tak plašíte. Daleko víc káček doplatí na konektory, baterky a RUCE!

Musíš přetrimovávat tu proměnnou roztažnost dyneemy (nebo jiné nitě) ?

Musím to přetrimovávat, ale to provádím několíkrát podle podmínek při samotném letu. Ty nitě se sice protahují, ale tak málo za normálních podmínek, že to je zanedbatené vůči jiným vlivům. Extrém byl, když jsem šel lítat v -10C. To se to opravdu celé pohnulo.
Když se tomu chcete vyvarovat a nechcete se o svoje éro starat(to ale nedoporučuju), tak se v rybářství prodávají pogumovaná spletená lanka o malých průměrech. Je to od firmy Albastar. Prodává se to po 10m a stojí to kolem 35 kč. Mají dostatečný tah a je s tím ktásná práce. Jsou o něco těžší. Ale pozor - v tom -10C mrazu se taky pronáší!
RCgliders.cz
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“