Otázky o F3K

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#916 Příspěvek od GWSka »

Koukám, že se pánové asi pěkně nudíte ....
holda29
Kontaktovat uživatele:

#917 Příspěvek od holda29 »

Kluci jak zajistujete prijimac a baterky? Nacpal jsem to do spice spolecne s molitanem a myslel jsem si, ze to napechovani to udrzi. Ale staci jen trochu zaklepat s gondolkou a vsechno vyjede.
Dik
Homer.Simpson

#918 Příspěvek od Homer.Simpson »

Baterky drzi suchy zips a primac tlacia kable od serv :wink:
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
JMalik

#919 Příspěvek od JMalik »

Na novém F3Káčku jsem dal výškovku i směrovku na torzní pružinky.
Teď přemýšlím, jesti dát Dyneemu, nebo ocel strunu 0,30mm.
Dyneemu (a jiné podobné šňůry) mám v několika jiných letadlech, ale přece jenom to s teplotou a vlhkostí trochu pracuje. Pokud je na kormidle z obou stran a je to přiměřeně předepjaté, tak se mění to předepnutí, ale neutrál zůstává. Tady by to měnilo ten střed.
Tak co? Kdo to tak má a nemusí půl roku sáhnout na trim :lol:
Karas
Kontaktovat uživatele:

#920 Příspěvek od Karas »

Mám otázečku. Je potřeba ocasní trubku, kterou koupím běžně v modelářství nějak v místě přechodu do gondoly zpevnit?
JMalik

#921 Příspěvek od JMalik »

Karas píše:Mám otázečku. Je potřeba ocasní trubku, kterou koupím běžně v modelářství nějak v místě přechodu do gondoly zpevnit?

Nejsem si jistý jestli mluvíš o ocasní trubce určené pro F3K, nebo o uhlíkové trubce, kterou běžně koupíš v modelářství.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#922 Příspěvek od Karas »

Mluvím o běžné kónické trubce určené pro F3K koupená v běžném modelářství. :wink:
DD
Kontaktovat uživatele:

#923 Příspěvek od DD »

Karas píše:Mluvím o běžné kónické trubce určené pro F3K koupená v běžném modelářství. :wink:

kolik taková trubka váží? kdekdo píše vhodná pro F3K ale opak bývá i pravdou... mluvíš o trubce například od p. Hořejšího? pokud ji dobře zalepíš tak není potřeba výztuh... jinak stačí pár závitů kevlarovou nití....
JMalik

#924 Příspěvek od JMalik »

Nesmíš tam udělat vrub, to zesílení musí postupně přejít do ztracena.
Jinak to samé co psal DD. Ne každá trubka prodávaná jako trubka na F3K je skutečně trubka na F3K :wink:
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#925 Příspěvek od maroslong »

Na F3K to musí byť naozaj trubka vyrobená na tento účel. Teda obvykle sklo, jednosmerný uhlík a navrch sklo, konkrétne gramáže, skladba a spôsoby vinutia sa líšia u jednotlivých výrobcov len mierne. Takúto trubku spevňovať netreba, ak by si ju spevnil nie do stratena tak pri prekročení jej pevnosti rupne presne tam. Ak máš na mysli bežnú trubku vyrobenú poltrúziou (jej povrch vyzerá ako povrch bežných uhlíkových guľatín), tá je na tento učel totálne nevhodná.
Zbynass1

#926 Příspěvek od Zbynass1 »

K rybářským šńůrám: mám i dyneemu i klasické zelené kevlarové lanko a oboje mi pracuje, třeba ta dyneema je dost citlivá na vlhkost, když se navlhčí tak se protáhne, někde jsem četl že před použitím je dobré lanko namočit a zavěsit na něj na delší dobu závaží. Mě by celkem zajímalo jestli se jedná jenom o teplotní závoslost té niťě nebo jestli se třeba neprotahuje i trubka.

Dřív s Opticem mě to pěkně štvalo, protože jsem musel trimovat každý letový režim zvlášť, na T8 jsem to teď vyřešil tak, že jsem si na horní poťáky navolil přes všechny režimy jemný mix potenciometrů do výškovky a směrovky, když vylezu ven nechám éro přispůsobit teplotě pak od oka poťákem doladím kormidla a přesný "neutrál" doladím až ve vzduchu a přitom si nerozhodím specifické nastavení v letových režimech, asi to není nic světoborného ale dost mi to ulehčuje život.
nahoru může, dolů musí
JMalik

#927 Příspěvek od JMalik »

Jsem zvědavý jestli se najde aspoň jeden kdo napíše, že se šňůrama nemá tenhle problém :wink:
To dostavení pomocí SW TX to neřeší, protože třeba u Osirise jsem to měl doladěné tak, že pro hod to bylo potlačené naprosto neznatelně. Bez toho to ale neletělo nahoru optimálně.
Kdyby nebyl Stobel přímo připravený pro ty pružiny, tak bych to dal stoprocentně na nitě z obou stran. Směrovka = vůbec žádný problém. Výškovka = značné komplikace.
Jinak mají ty torzní pružiny už jenom nevýhody. Jedna z nich je ta popisovaná, druhá je to, že to žere o dost víc energie z aku. Výhody? Je to jednodušší na instalaci, to je všechno.
(Ještě jsem zapoměl na ten dotaz - protahuje se samozřejmě jenom niť, trubka v žádném případě)
MirekZ

#928 Příspěvek od MirekZ »

Šňůru jsem měl. byla předem vykoupaná a pár dní na ní visela asi 2,5 kg činka. Večer v rose to málem skončilo havárií.

Koukni sem: http://stoupak.cz/portal/forum/viewtopic.php?f=4&t=182&start=10, zaujal mě poslední příspěvek na stránce od Luďka Novotného a pokračování na další stránce.
M.
zdekar

#929 Příspěvek od zdekar »

Se šňůrama tenhle problém nemám ;-) Mám v házedle natažený bowden a lanko. Je to sice váha trochu navíc, ale zas s tím nejsou takové problémy. :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Karas
Kontaktovat uživatele:

#930 Příspěvek od Karas »

Trubka je z Jina. Podle Oncy je to trubka od hořejšího. Co se týče struktury (pohledovky) tak je jiná než běžný trubky, je tam vidět struktura tkaniny (zřejmě sklo).
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“