Radiomaster Pocket
Re: Radiomaster Pocket
Trochu chápu tu snahu rozchodit update přes USB.Přes ten jeden kabel uděláš jak radio tak SD kartu tak firmware VF modulu.Jednoduše ,pohodlně a rychle.
Díky za snahu, ale ani ten dávkový soubor nepomohl, už to asi nechám být, přes WIFI to je v tuhle chvíli jednoduššíblembondo píše:C:\Program Files\STMicroelectronics\STM32Cube\STM32CubeProgrammer\Drivers\DFU_Driver
https://wiki.st.com/stm32mpu/wiki/STM32CubeProgrammer" onclick="window.open(this.href);return false;
https://wiki.st.com/stm32mpu/wiki/STM32 ... ws_host_PC" onclick="window.open(this.href);return false;
Chci atualizovat ELRS Tx modulprikrylm píše:Jestli šlo "něco" updatovat přes WiFi, je TO právě ELRS Tx modul. Pokud jde o update FW rádia, asi nejjednodušší je nahrát FW na SD kartu a update udělat přímo v rádiu z SD karty.
Nebo co je vlastně problém? Co chceš udělat?
Nakonec jsem to udělal přes WIFI ale než jsem začal, víc se mi líbila ta možnost přes USB kabel.
A pak mě už jen zajímalo proč to nejde.
Jo a co nevidět budu zkoušet zprovoznit externí multimodul, ten s ELRS už nemá nic společného ale zatím netuším co mě u toho všechno čeká
Tak třeba se to časem povede.Jen poznámka k Windows.11ctky jsou stále tak trochu pomsta takže když píšu že mě to jede tak se to vztahuje k Win10.MKfly píše:
Díky za snahu, ale ani ten dávkový soubor nepomohl, už to asi nechám být, přes WIFI to je v tuhle chvíli jednodušší
Mam také desítky ale už nejsou v nejlepší kondici. Tak to příležitostně ještě zkusím na jiném PC.blembondo píše: Tak třeba se to časem povede.Jen poznámka k Windows.11ctky jsou stále tak trochu pomsta takže když píšu že mě to jede tak se to vztahuje k Win10.
On se dá interní ELRS modul Pocketu (čehokoli jiného?) updatovat přes USB, co je na rádiu?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Ano, pres USB passthrough. Ale osobne preferuju wifi, je to rchlejsi a pohodlnejsi
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
FrSky Horus X10s
Mám to ověřené jen na RM Zorro a ve správci zařízení se to hlásí jako STMicroelectronics Virtual COM Port.prikrylm píše:On se dá interní ELRS modul Pocketu (čehokoli jiného?) updatovat přes USB, co je na rádiu?
Aha, díky, tuhle informaci jsem "zaspal". Možná proto, že to "přes WiFi" mi přišlo tak jednoduché, že jsem po dalších možnostech nepátral...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Tak Pocket lze mit v novych barevnych provedenich Pocket Crush
Ale co je zajimavejsi, nove lze vybavit Pocket AG01 NANO CNC Hall Gimbaly
Co vim tak stiznost na "kvalitu" gimbalu byla u Pocketu casta
Ale co je zajimavejsi, nove lze vybavit Pocket AG01 NANO CNC Hall Gimbaly
Co vim tak stiznost na "kvalitu" gimbalu byla u Pocketu casta
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
FrSky Horus X10s
FrSky Horus X10s
Dotaz na nabíjení: Rádio jsem pořídil před pár dny jako žákovské pro vnoučata (když už se děti nepovedly
). Vložil jsem dva články 18650 a začal nabíjet přes USB-C konektor vedle uSD karty. Když se na displeji ukázalo napětí 8,7V i po odpojení nabíječky, lehce jsem znervózněl. Taky to někomu ukazuje víc jak 8,4?
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
Asek píše:Dotaz na nabíjení: Rádio jsem pořídil před pár dny jako žákovské pro vnoučata (když už se děti nepovedly). Vložil jsem dva články 18650 a začal nabíjet přes USB-C konektor vedle uSD karty. Když se na displeji ukázalo napětí 8,7V i po odpojení nabíječky, lehce jsem znervózněl. Taky to někomu ukazuje víc jak 8,4?
Napřed změr skutečné napětí baterie multimetrem.Když to bude ok tak v menu Hardware klikni na Battery Calibration a tam uprav aktuální hodnotu.Žádné radio s OTX/ETX rovnou z krabice neukazuje přesné napětí na baterce.Proto je tam ta možnost to v menu nastavit.Tohle platí i pro RTC baterii.
Aha, zítra zkusím. Díky.
Edit: Bylo to, jak jsi psal.
Edit: Bylo to, jak jsi psal.
Dlouho nebyl žádný update k tématu.
Tak jsem to nakonec udělal, koupil jsem do Pocketu AG01 Nano gimbaly. Jen připomínám, že nemám standardně uchycené gimbaly, jsou zapuštěné cca 6 mm do těla vysílače a mám prodloužené páčky na délku, aby opisované oblouky odpovídaly plnohodnotnému standardnímu gimbalu. To vyžaduje určité úpravy spodního krytu vysílače, které jsem popisoval dříve.
Otázky dvě: Je to lepší? Stojí to za to? Celokovové gimbaly mají opravdu přesný chod, přesné dorazy, nic se nekroutí, tady je to bez diskuse. Pocit z řízení se ale výrazně nemění, protože konstrukce originálních a celokovových gimbalů je naprosto stejná, tedy stejná geometrie, stejné přenášení řídicí síly a pohybu. Takže něco jako plynulejší nebo jemnější chod nebo lepší chytání středů bez nutnosti zvýšeného napružení pružin, nic takového se neděje. A to jsem doufal, že se stane, bohužel …
Takže vzhledem k ceně AG01 Nano doporučím jen těm, kteří ho mají jako opravdu primární stále používaný vysílač, pokud je to druhý nebo třetí vysílač pro občasné použití někde na cestách jen s batohem, tak nevím, jestli se zdvojnásobení ceny Pocket vysílače fakticky vrátí a má smysl.
Tak jsem to nakonec udělal, koupil jsem do Pocketu AG01 Nano gimbaly. Jen připomínám, že nemám standardně uchycené gimbaly, jsou zapuštěné cca 6 mm do těla vysílače a mám prodloužené páčky na délku, aby opisované oblouky odpovídaly plnohodnotnému standardnímu gimbalu. To vyžaduje určité úpravy spodního krytu vysílače, které jsem popisoval dříve.
Otázky dvě: Je to lepší? Stojí to za to? Celokovové gimbaly mají opravdu přesný chod, přesné dorazy, nic se nekroutí, tady je to bez diskuse. Pocit z řízení se ale výrazně nemění, protože konstrukce originálních a celokovových gimbalů je naprosto stejná, tedy stejná geometrie, stejné přenášení řídicí síly a pohybu. Takže něco jako plynulejší nebo jemnější chod nebo lepší chytání středů bez nutnosti zvýšeného napružení pružin, nic takového se neděje. A to jsem doufal, že se stane, bohužel …
Takže vzhledem k ceně AG01 Nano doporučím jen těm, kteří ho mají jako opravdu primární stále používaný vysílač, pokud je to druhý nebo třetí vysílač pro občasné použití někde na cestách jen s batohem, tak nevím, jestli se zdvojnásobení ceny Pocket vysílače fakticky vrátí a má smysl.
Pokud bych použil telemetrický Rx FlySky FS-iA10B (protokol AFHDS 2A), přenese to i telemetrii a zobrazí ji na displeji Pocketu? Dost se v tom ztrácím
Naposledy upravil(a) Asek dne stř 23.04.2025 7:33, celkem upraveno 2 x.