Mimochodem, povedlo se mi spojit kvadru s mobilem, nainstaloval jsem tam Droidplanner a muzu pres to tvorit waypointy, upravit vsechny parametry vcetne modu a vse to nahrat do koptery! To je proste bomba! A kdybych mel telemetrii, tak muzu nastavit sledovani a diky tomu by litala vsude za mnou/mobilem.
Quadro HK Quanum Nova
Re: Quadro HK Quanum Nova
Gasolin: ten sestej kanal jsem chtel pouzit na gimbal 2D, ale do te doby, jak ten mix provedu? Myslel jsem, ze to nejde. :-O
Mimochodem, povedlo se mi spojit kvadru s mobilem, nainstaloval jsem tam Droidplanner a muzu pres to tvorit waypointy, upravit vsechny parametry vcetne modu a vse to nahrat do koptery! To je proste bomba! A kdybych mel telemetrii, tak muzu nastavit sledovani a diky tomu by litala vsude za mnou/mobilem.
Tak se mi podařil mix dvou kanálů a po hodině laborovani.
Stabilize
Loiter (da se s tim i lítat? Drzi to proste výšku podle GPS?)
RTL
Waypoint
Drift (let jako s letadlem)
Zatím jen teorie, v praxi to dam az po 24.
Stabilize
RTL
Waypoint
Bojkas píše:Tak se mi podařil mix dvou kanálů a po hodině laborovani.
Stabilize
RTL
Waypoint
Z Loiter jsem totálně mimo...cvakneš to a Nova se ani nehne, jen dorovnává okolní vlivy, změní se také zásadně způsob ovládání klesání a stoupání, na to bacha při přepnutí zpět do jiného letového režimu!
Jakmile cvakneš Loiter, tak si vystoupáš do potřebné výšky a dáš knipl plynu do středové pozice. Coptera sama drží výšku a nemusíš do toho absolutně hrabat
Pokud nemáš nastavení takové, že při 50% plynu je v modu "Stabilize" coptera ve visu, pak se ti může při přepnutí z "Loiter" do "Stabilize" coptera výškově propadnout a pokud nezareaguješ přidáním plynu včas, můžeš si to jít posbírat
Appka výborná, bude s tím sranda, taky se na to těším.
Osobně se ale pokusím do své Novy dát dálkové vypnutí napájení celé coptery. Ničemu co umí samo létat nevěřím a chyba v jednotce může nastat kdykoliv, je to jen elektronika. Pořád je lepší si donést copteru v igelitce, než někomu zničit majetek a nedejbože někoho zranit.
Ahoj, Loiter se dá v advance setings určitě doladit i tu citlivost plynu při přepnutí do jiného režimu. Já musím znovu napsat, že jsem naprosto překvapen (šokován) co se dá v přepočtu za 3500kč koupit. Já stavěl Multiwii a nastavoval a nastavolval...Taky by mě zajímal názor Phantomářů....Na trojku to asi moc nemá (sonar, letový čas je oopravdu jen o 3minuty delší?
) ale fungujou vůbec na Phantomech wayponty? Prostě jsem rád za čínu (LÍCOVÁNÍ A PLASTY V DOBRÉ KVALITĚ, APM a vše kolem stejná čína jako Naza). Nutěj takový jako DJI, GOPRO...něco furt dělat a nedávat kvadru třeba za 50 000,-. 
Já lítám na 3000ku 11minut. Mám elektrickej podvozek (hk, upravená elektonika) dávám gimbál, osd tx, mobiuse (objednám SJCAM) ovládám to aurorou (6letových modů) když to sečtu tak cena je 14 500,- (aurora 9x). Kámošoj jsem to dával na turnigy 9 a tam to je ještě o 4tis mín, slušný rozdíl! Jo a ramena nepraskaj a návod u novy taky ještě není v češtině...Nahraná videa jsou k nerozeznání. Prostě cílem mého trošku rýpnutí na předražené věci je, kdo váháte neváhejte, kupte!
PS: není kumšt dát 37tis za kvadru....
Já lítám na 3000ku 11minut. Mám elektrickej podvozek (hk, upravená elektonika) dávám gimbál, osd tx, mobiuse (objednám SJCAM) ovládám to aurorou (6letových modů) když to sečtu tak cena je 14 500,- (aurora 9x). Kámošoj jsem to dával na turnigy 9 a tam to je ještě o 4tis mín, slušný rozdíl! Jo a ramena nepraskaj a návod u novy taky ještě není v češtině...Nahraná videa jsou k nerozeznání. Prostě cílem mého trošku rýpnutí na předražené věci je, kdo váháte neváhejte, kupte!
PS: není kumšt dát 37tis za kvadru....
A jak je to tedy s tím Loiter? Můžu to použít pro začátky, abych nemusel ladit plyn a jen lítal, nebo je k tomu vhodnější nějaký jiný mod?
Já měl celou dobu dojem, že mode stabilize je to normální manuální ovládání, není to tak?
Jsem zvědavej, jestli ty mody pujde bez problému měnit na letišti z mobilu.
No z toho útěku koptéry mám taky trochu strach, ale to bych tam musel mít nějaký odpalovač na 433mHz, protože když ztratím signál, tak ji nemůžu nijak killnout.
Podařilo se někomu nacpat tam telemetrii?
Mimochodem: na HK už je quanum nova PNF zase na své ceně 230 Euro.
Já měl celou dobu dojem, že mode stabilize je to normální manuální ovládání, není to tak?
Jsem zvědavej, jestli ty mody pujde bez problému měnit na letišti z mobilu.
No z toho útěku koptéry mám taky trochu strach, ale to bych tam musel mít nějaký odpalovač na 433mHz, protože když ztratím signál, tak ji nemůžu nijak killnout.
Ahoj, telemetrie zde http://diydrones.com/profiles/blogs/add ... red-copter
Já mám za 130kč (ebay) objednané osd.
Režim loiter můžeš používat jen venku (fix gps, kompas) když ti vyhovuje lítej s ním. Já lítám akro.
PS: je naprosto strašné dát 15 000kč za novou desku do Phantom3.
Já mám za 130kč (ebay) objednané osd.
Režim loiter můžeš používat jen venku (fix gps, kompas) když ti vyhovuje lítej s ním. Já lítám akro.
PS: je naprosto strašné dát 15 000kč za novou desku do Phantom3.
Ahoj,
mě spíš zajímala praktická zkušenost od někoho z vás.
Taky mě láká OSD. Jaké konkrétně si koupil?
mě spíš zajímala praktická zkušenost od někoho z vás.
Bojkas píše:A jak je to tedy s tím Loiter? Můžu to použít pro začátky, abych nemusel ladit plyn a jen lítal, nebo je k tomu vhodnější nějaký jiný mod?
Jsem zvědavej, jestli ty mody pujde bez problému měnit na letišti z mobilu.![]()
Při módu "stabilize" funguje coptera tak, že reaguje na směr letu, který jí udáš kniplem.
Pokud chceš letět dopředu, držíš knipl dopředu, pokud knipl pustíš, coptera se sama narovná.
Coptera ale bude setrvačností cestovat dopředu i poté co knipl pustíš. Pro zastavení tedy musíš "brzdit" kniplem jeho vychýlením v opačném směru, než je setrvačný let.
To samé je otázka klesání a stoupání. Začneš stoupat, coptera dosáhne požadované výšky, tak ubereš plyn, ale coptera ti v ten moment bude klesat a tak budeš muset korigovat neustálé klesání a stoupání kniplem, až bude coptera viset na místě.
U Loiter to funguje jinak. Dáš pokyn ke směru letu kniplem a v momentě kdy knipl pustíš do středové pozice, coptera zastaví, nepokračuje žádnou setrvačností, sama si určí sílu protipohybu, který je nutný k zastavení a stojí na místě.
Můžu ti zkusit jestli je možné odstartovat s Loiter po zapnutí baterie, to jsem zatím nezkoušel.
V aplikaci na androidu je položka "Parameters", takže nastavit jednotku mobilem půjde.
A jednotlivé letové režimy jdou s telemetrií přepínat i za letu.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-79Bq1h6nv4[/youtube]
Děkuji za odpověď. Takže stabilize je manuál se vším co k tomu patří a loiter drží pozici a ovládat se dá.
Tak přemýšlím, je nutné pájet k modelu telemetrii, když to v pohodě zvládne přes USB kabel z mobilu? Není tedy možnost prostě sehnat nějaké bezdrátové USB?
PS: neví někdo co je tady použitý za konektor a jestli je nutné jej nějak pájet? https://youtu.be/ZRfFv-3Yn00?t=7m40s
PPS: zdá se, že to cheerson CX-20 takto má už z výroby, může někdo mrknout, kdo to má rozdělané, jestli to tam není?

Tak přemýšlím, je nutné pájet k modelu telemetrii, když to v pohodě zvládne přes USB kabel z mobilu? Není tedy možnost prostě sehnat nějaké bezdrátové USB?
PS: neví někdo co je tady použitý za konektor a jestli je nutné jej nějak pájet? https://youtu.be/ZRfFv-3Yn00?t=7m40s
PPS: zdá se, že to cheerson CX-20 takto má už z výroby, může někdo mrknout, kdo to má rozdělané, jestli to tam není?

Před chvilkou jsem chtěl ukázat kámošovi "Loiter" mód a nedopadlo to zrovna dobře.
První let v pohodě. Druhý let Nova zastavila a poté začala oscilovat, následovalo překlopení na záda a pád na zem cca z 1,5m. Buď je třeba stáhnout hodnoty pro Loiter mód a nebo se uvolnila jednotka v coptere, uvidím doma radost z toho nemám tak jako tak....
První let v pohodě. Druhý let Nova zastavila a poté začala oscilovat, následovalo překlopení na záda a pád na zem cca z 1,5m. Buď je třeba stáhnout hodnoty pro Loiter mód a nebo se uvolnila jednotka v coptere, uvidím doma radost z toho nemám tak jako tak....
Já jsem dnes 3x na zahradě zkoušel loiter a funguje v celku dobře (hodnoty tovární). Napiš co se stalo.
Bojkas píše:Děkuji za odpověď. Takže stabilize je manuál se vším co k tomu patří a loiter drží pozici a ovládat se dá.
Naletovat na tvrdo, konektor tam není.
Naposledy upravil(a) jakun dne čtv 03.12.2015 18:32, celkem upraveno 2 x.
Priblizil jsem se s vysilacem k Nove, abych zopakoval zatahani za jeji "nozku" jako pred tim. Nova se zakyvala a pote sla na zada...
To by mělo fungovat, jen se nesmí asi zatahat pod kritický úhel aby nebyl flip. Netuším proč ti to udělalo jen to lehce ve vzduchu posouvej. Zkontroluj upevnění jednotky a nech pořádně fixnout gps. Je to o regulační smyčce, hodnoty P,I,D jak razantně se to má vracet. Když do toho foukne vítr je to do "měka" a pozvolna, ale dotyk ruky tu regulaci a hl. zpětnou vazbu reakce naprosto zásadně ovlivní a gyra resp motory zaberou natvrdo proti reakci, je to stejné jako gyro na zemi (vrtulníky).Pamatuji si, že na kvadře kde mám MWI jsem to taky zkusil a byl jsem překvapen jak razantně jednotka reagovala. Nedělej to. 
Naposledy upravil(a) jakun dne čtv 03.12.2015 19:03, celkem upraveno 4 x.