igorb píše:tvrdim ze ak sa podriadi ucinnosti
Aha, protože původně jsi napsal, že by to nemuselo jít tak spolehlivě. Spolehlivost není totéž co účinnost.
Otáčet to spolehlivě bude, i když možná ne s optimální účinností. Na tom se shodneme?
igorb píše:tvrdim ze ak sa podriadi ucinnosti
VTjr píše:Ale Kovboj mluvil jen o jednom rotoru!
Kovboj píše:... to jsem rozhodně nepsal
HavelAircraft píše:Trošku jsem počítal ze známých údajů o motorech.
Jediné co mi chybí je jaký příkon potřebuje coptera která má nést 5,5kg závaží???
Řekněme že pro stabilní visení je potřeba 2kw.
Pak mi vychází potřebný výkon generátoru cca 4,2 kw.
Na hodinu provozu spalovacího generátoru v tomto případě potřebuji 2,4 kg paliva.
Není to počítané z přesných hodnot ale z hodnot obecných pro daná zařízení.
Celé je to myšlené samozřejmě jako systém deiselové lokomotivy s akumulátorem na pokrytí špikových odběrů
Výhody tohoto pohonu jsou jasné. Elektro pohon je v takovém případě méně výhodný.
Pro některé zastánce elektriky: zkuste si porovnat kolik kilogramů baterií je v elektromobilu na ujetí 200km. ( běžně cca 300kg) a kolik benzinu je potřeba na ujetí 200km ( v mém autě to vychází 13l )
VTjr píše:Já chci jen nesměle poznamenat, že na hodinu nehybného visu vzducholodě, nebo spíš přivázaného aerostatu, spotřebujeme 0,000... kg paliva
Ale jinak nic proti tomu projektu nemám a držím Vám palce aby se to povedlo.
Sofin píše:...nějak si nedovedu představit její transport. Jedině vypustit, napustit... kolik stojí hélium?![]()
...
VTjr píše:Jen abys pak nedopadl jako Jára Cimrman s hrabětem Zeppelinem, když letěli z Mnichova do Stuttgartu a vlivem silného protivětru nechali Stuttgart daleko před sebou a přistáli ve Vídni.![]()
![]()
VTjr píše:na nosnost 5kg bude potřeba balón minimálně o objemu cca 5m3.![]()
mhabr píše:Vím, že je to sice off-topic, ale nemohu si odpustit.
Když už chceš citovat klasiku, tak správně !!!
Správně je to takto: "Vlivem silného protivětru však nechali Stuttgart daleko před sebou a po sedmihodinovém letu na Brusel přistáli nedaleko Varšavy."
Takže jedniné správné byl ten Stuttgart.
dt píše:A proč zrovna 5kg? Gopro, 3-osý gimbal, malou baterku a RX na ovládání pan/tilt, do půl kila se musíš vejít sakumprásk. Tedy pokud se bavíme o upoutaném balónu na účel, za jakým ten původní dotaz přišel, tzn. timelapse snímkování z netradičních pohledů.