Easy Star - pokračování
Re: Easy Star - první let a pokus o zalétání
No já jsem dal dopředu kabiny bukový kolík 4mm a dozadu kabiny kousek kovového plíšku. Vše jsem lepil Epoxy-1200. No a jeden neodýmový magnet jsem dal naproti tomu plíšku do trupu. Nikdy to neupadlo a to ani při tlačených přemetech. Ty origoš držáky kabiny jsem nepoužíval hned od začátku a udělal si to po svým.
koupil jsem si stavebnici easy star ale co jsou tady odkazy na motor tak hC nemají skladem mohl by mi někdo prosím zaslat set stránek na regl a motor s hc který mají skladem. Dík moc vůbec se v těch motorech nevyznám
Model: Piper super cub LP od Hobbyzone
Model: Piper super cub od Pelikána
Vysílačka:Turnigy 9X 9Ch Transmitter
Zdravím pánové, chtěl jsem se zeptat jestli je možné v es vyměnit serva HS-81 za HXt900?
to je to samý, klidně můžeš.
tak pokusím se to nějak spáchat pak dám foto
Ještě bych se chtěl zeptat jestli je možné použít motor EMAX GT2210/11 1470kV
Ahoj, prosím o radu.
Dal jsem dohromady Easy Stara. Když jej hodím bez motoru leti krasně, jak straci rychlost začne se sklánět doprava. Pokud hodím letadlo s plynem, letadlo letí ale stále táhne doprava. Směrovka němá takovou sílu to ani přetlačit. První co jsem udělal, byla větší směrovka a trimem jsem tlačil, ale ani to nepomáhá. Nemůže to být špatné otáčení motoru? Mám tam stříďák. Vyosení tady jaksi nejde dodržet, jelikož je to tlačná, takže dolu a doprava neplatí. Když se dívám na motor je v ose trupu a směrem nahoru. Nevíte někdo co by s tím mohlo být?
Ještě přiblblá otázka, jakým směrem se má točit tlačná vrtule?
Děkuji Martin
Dal jsem dohromady Easy Stara. Když jej hodím bez motoru leti krasně, jak straci rychlost začne se sklánět doprava. Pokud hodím letadlo s plynem, letadlo letí ale stále táhne doprava. Směrovka němá takovou sílu to ani přetlačit. První co jsem udělal, byla větší směrovka a trimem jsem tlačil, ale ani to nepomáhá. Nemůže to být špatné otáčení motoru? Mám tam stříďák. Vyosení tady jaksi nejde dodržet, jelikož je to tlačná, takže dolu a doprava neplatí. Když se dívám na motor je v ose trupu a směrem nahoru. Nevíte někdo co by s tím mohlo být?
Ještě přiblblá otázka, jakým směrem se má točit tlačná vrtule?
Děkuji Martin
Vypadá to opravdu na vyosení motoru. Ničím jiným si to vysvětlit neumím. I mě se to malinko stalo. Ale dotrimoval jsem to směrovkou. Mám tam ale původní motor.
Vrtule se točí směrem hodinových ručiček, tedy pokud se díváš zezadu na model.
Zepředu je to opačně.
Vrtule se točí směrem hodinových ručiček, tedy pokud se díváš zezadu na model.
Zepředu je to opačně.
Mno takže dneska bude následovat řezání a znovu usazování motoru. To mě moc nepotěšilo, ale počítal jsem s tím tak trochu. když mi to táhne doprava, tak musím vyosit motor doprava lehce je tomu tak?
Díky
Díky
To jsi nejsem úplně jistý. ALE asi je to tak.
Co se mi nezdá ještě u Easy Staru je bovden tažený ke směrovce. Je to vcelku nešikovně uděláno. JBovden je přilepený k trupu a drát upevněn k pácena směrovce. Při zatočení směrovky do leva se drát blbě kroutí a dělá oblouk. Nepodařilo se to někomu elegantně a funkčně vyřešit? Mě napadlo pouze přesunot servo na zadek.
Jo, jo. Malý neduch. Popravdě směrovku vůbec nepoužívám. Zatáčím jen křidélky.
Takže ty máš dodělávaná křidélka. Pokud se mi nepodaří poladit to padání na pravou stranu, dodělám je taky a budu to kompenzovat křodelkama jemně. Ale stejně mi to vrtá stále hlavou čím to může bejt. Uvidíme.
Easy se standartní směrovkou stejně špatně zatáčí. S křidelky je to legrace a létá se s tím krásně. A stalo mě to všude všeho asi tak 250 kaček.
Vypadá to, že to u mě dopadne taky tak, tento vikend předělám ještě co mě napadá a jestli to nepomůže pustím se i do těch křidélek
do kterých půjdu čase stejně