létání s Wild hawkem

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
RabbiT_CZ

#751 Příspěvek od RabbiT_CZ »

Tak včera mě potkalo to stejné. Letadlo najednou přestalo reagovat a ve vývrtce se z asi 30m zřítilo do pole s obilím. Myslel jsem že to přežije, ale čumák se mi ulomil a celý se ohnul. Ohnutí jsem narovnal fénem a dnes to celé slepím dohromady.

Příčinou nehody jsou špatně přípájené vodiče k vypínači. Já jsem ho neměnil a nechal tam ten původní a byla to velká chyba. Jestli si toto letadlo ještě někdo koupí, tak důrazně doporučuji, stejně jako Nakadah radí na své stránce, vyměnit nebo přepájet ten vypínač.

Obrázek
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#752 Příspěvek od Luzr »

RabbiT_CZ píše:Tak včera mě potkalo to stejné. Letadlo najednou přestalo reagovat a ve vývrtce se z asi 30m zřítilo do pole s obilím. Myslel jsem že to přežije, ale čumák se mi ulomil a celý se ohnul. Ohnutí jsem narovnal fénem a dnes to celé slepím dohromady.

Příčinou nehody jsou špatně přípájené vodiče k vypínači. Já jsem ho neměnil a nechal tam ten původní a byla to velká chyba. Jestli si toto letadlo ještě někdo koupí, tak důrazně doporučuji, stejně jako Nakadah radí na své stránce, vyměnit nebo přepájet ten vypínač.

Obrázek

Nejjednodussi je OBA (tzn. vypinac i "starter" motoru) vymontovat, zahodit a draty spajet natvrdo. Na vypinani modelu staci konektor baterky, stejne to pri nabijeni musis rozpojit, tak co...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#753 Příspěvek od arda1 »

Přesně tak-nejlepší vypínač je žádnej vypínač. :wink:
ICQ 638556901
safi

#754 Příspěvek od safi »

Není tohle nová generace Wildíka :D zdá se to o dost lepší.

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... To_Fly_EPO
wildhawk, stryker ,stryker 2 ,SU 31
Stewen

#755 Příspěvek od Stewen »

Lepsie mozno, ale odolnejsie skor nie - z cumaka mam kasu a trup je prelomeny napoli, a to som padol z ovela menej ako 30m :)
karo

#756 Příspěvek od karo »

Kdo jste dodělával křidýlka jak velký a kde na křídle umístěný .
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#757 Příspěvek od Luzr »

Stewen píše:Lepsie mozno, ale odolnejsie skor nie - z cumaka mam kasu a trup je prelomeny napoli, a to som padol z ovela menej ako 30m :)

No jako ne ze by se ti to Wildou nemohlo stat....
robotmz

#758 Příspěvek od robotmz »

Vypínač sme "odpojili" hneď na začiatku, tlačítko mi úspešne slúži doteraz /skoro 2 roky/...
danies

wild hawk

#759 Příspěvek od danies »

Zdravím. Tak jsem se dnes pokusil rozšířit řady "pilotů" s rc modely a po docela slibném začátku můj wilda dopadl špatně. Jsem úplný začatečník. asi po čtvrtém pokusu jsem slušně kroužil. Letěl jsem nízko nad zemí, protože jsem měl obavy, aby mi nespadl z výškya a nerozbil. Bohužel mě zradil vítr. Zazmatkoval jsem a wildu jsem poslal přímo do elektrického ohradníku tak, že jsem poškodil křídlo. Docela mě to chytlo a nabažen s prvního letu jsem vzal textilní pásku, oblepil hrany křídel, trošku seřídil a vyrazil znovu. Bohužel po všech třech pokusech dostat letadlo do vzduchu šlo pokaždé čumákem k zemi. První co mě napadlo, že to asi bude tou páskou. Tak jsem ji sundal a přitom jsem si poškodil nátěr a z jednoho křídla sem nechtěně strhl samolepku. vrrr. Při čtvrtém pokusu šlo letadlo přes křídlo k zemi a ulomil jsem si čumák. Po prvním dnu má wilda šrámů jako po boji. Jsem na sebe naštvaný, že jsem to vše tak uspěchal, ale chtíč vyzkoušet poprvé létat s modelem a zvědavost byly silnější.

Můžete mi prosím poradit, jak dostat wildu znovu do formy?
Našel jsem tu, že se dá použít lepidlo UHU POR nebo PUREX a na křídla skelná páska. Zítra asi půjdu nakupovat.
1. Jak přesně se polepí to křídlo skelnou páskou? Křídlo je poškozeno zhruba v půlce. Je tam asi 2 cm široké poškození hrany...cca 2-3 mm zamáčknuto do křídla. Dá se to nějak spravit?
2. Jakou barvu by jste mi doporučili pro nový nátěr křidel?
Teď tak přemýšlím nad koupi nového křídla, ale cena 500 Kč je docela dost.
3. Nenašel by se někdo z okolí Litovle, popřípadě z Olomouce, kdo by mi
Wildu zalétal a popřípadě mi dal i rady do létání?

Sice můj první den létání dopadl poměrně zle, nechci se ale nechat odradit nezdarem. Navíc za tři tisíce by to byl pro mne docela drahý nezdar.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

Re: wild hawk

#760 Příspěvek od Luzr »

danies píše:Zdravím. Tak jsem se dnes pokusil rozšířit řady "pilotů" s rc modely a po docela slibném začátku můj wilda dopadl špatně. Jsem úplný začatečník. asi po čtvrtém pokusu jsem slušně kroužil. Letěl jsem nízko nad zemí, protože jsem měl obavy, aby mi nespadl z výškya a nerozbil. Bohužel mě zradil vítr. Zazmatkoval jsem a wildu jsem poslal přímo do elektrického ohradníku tak, že jsem poškodil křídlo. Docela mě to chytlo a nabažen s prvního letu jsem vzal textilní pásku, oblepil hrany křídel, trošku seřídil a vyrazil znovu. Bohužel po všech třech pokusech dostat letadlo do vzduchu šlo pokaždé čumákem k zemi. První co mě napadlo, že to asi bude tou páskou. Tak jsem ji sundal a přitom jsem si poškodil nátěr a z jednoho křídla sem nechtěně strhl samolepku. vrrr. Při čtvrtém pokusu šlo letadlo přes křídlo k zemi a ulomil jsem si čumák. Po prvním dnu má wilda šrámů jako po boji. Jsem na sebe naštvaný, že jsem to vše tak uspěchal, ale chtíč vyzkoušet poprvé létat s modelem a zvědavost byly silnější.

Můžete mi prosím poradit, jak dostat wildu znovu do formy?
Našel jsem tu, že se dá použít lepidlo UHU POR nebo PUREX a na křídla skelná páska. Zítra asi půjdu nakupovat.
1. Jak přesně se polepí to křídlo skelnou páskou? Křídlo je poškozeno zhruba v půlce. Je tam asi 2 cm široké poškození hrany...cca 2-3 mm zamáčknuto do křídla. Dá se to nějak spravit?
2. Jakou barvu by jste mi doporučili pro nový nátěr křidel?
Teď tak přemýšlím nad koupi nového křídla, ale cena 500 Kč je docela dost.
3. Nenašel by se někdo z okolí Litovle, popřípadě z Olomouce, kdo by mi
Wildu zalétal a popřípadě mi dal i rady do létání?

Sice můj první den létání dopadl poměrně zle, nechci se ale nechat odradit nezdarem. Navíc za tři tisíce by to byl pro mne docela drahý nezdar.

Hlavne klid, to je zcela normalni prubeh. U me to vypadalo stejne. Dokud funguje elektrika, wildu slepis. Ja ho dvakrat sbiral po poli do pytliku a skladal jak archeolog vazu ze strepu.

Na tomto miste nutno poznamenat, ze nejhorsi dve havarii se mi povedly kdyz uz jsem docela obstrojne letal a zkousel ruzne nove veci. Takze:

1. Wilda NEDOKAZE vybrat stremhlavy let ze 100 m
2. Wilda NEDOKAZE udelat looping "naopak" (potlacenim).

Ale zpatky k veci:

Zapomen na purex ci uhupor. Potrebujes ridke vterinove lepidlo, aktivator a skelnou pasku. Tim slep co je rozbite a prelep paskou (logicky: ta rozbita mista jsou ta nejkrehci).

Muzes polepit skelnou paskou nabezky kridla. Proste to tam nejak nalep, v nejhorsim se to da strhnout.

2-3 mm zamacknute kridlo, na to se vykasli, to nebude mit velky vliv. ELAPOR se takhle (bohuzel) omackava normalne...

Textilni paska me prijed na tohle moc tezka, porid tu klasiknou "skelnou" (v modelarskych obchodech budou vedet co to je...).

Na nejake opravy barvy se vykasli, havarujes jeste mockrat, nez se naucis letat, bude wilda vypadat jak valecny invalida. Muj tak rozhodne tak vypada, ale stale leta... (i kdyz ja ted momentalne radsi honim toro a lepim Grupner Juniora).

Jinak letat nizko je klasicka zacatecnicka chyba (taky jsem ji delal), ono i v te nizke vysce to ma dost velkou rychlost na radne poskozeni a kdyz je vys, tak mas vis casu regovat na problem (treba poryv vetru). Ale to ti stejne dojde tak po 20tem letu :) Letat nizko je nejtezsi...

Kdyz ti to jde po kridle cumakem do zeme, posilas ho moc nahoru. Pri startu to chce minimalne prvni 10 metru jen nabirat rychlost a drzet rovny smer a pritahovat jenom kdyby nahodou kleslal tak pod 1 m; naopak kdyby se tocil cumakem nahoru, tak potlacit. Spis je nejtezsi ten rovny smer...

Jinak doporucuji si smerovku prehodit na pravy knipl (staci prehodit kabel u serva a zprehazet nejake reversy). U me bylo rozdeleni vyska/smer definitivnim bodem po kterem jsem zacal jakz-takz letat.

Dalsi zkusenosti: Baterky posun az dopredu (stejne se ti ta prepazka co nejdriv urazi) a PRILEP je dokola paskou (me parkrat vypadly). Docela brzy taky prijdes o panty na viku "kabinky", bacha na to, pokud nechces brzy kupovat novou, dej tam gumicky. Az panty upadnou, prilep to z jedne strany paskou a z druhe davej gumicku nebo dve (ja kabinku ztratil a musel si objednavat novou).

Hodne stesti a vytrvat....
karo

#761 Příspěvek od karo »

Ahoj všem.Prosím může někdo poradit.Wilík nechce točit do prava.Levou zatáčku točí jak se říká na pětníku a pravá mu trvá dlouho a velký oblouk.Vyvážený je letí pěkně rovně s motorem mírně stoupá bez motoru klesá rychleji,ale to bych přičítal vázelepící pásky.Zatím je v originálu bez úprav.Díky
Jinak Daniesi opravdu to chce klid.Včera jsem ho sundaval ze stromu a dnes po polétání po noční schne opět lepidlo.
Blurcak
Kontaktovat uživatele:

#762 Příspěvek od Blurcak »

Cau, co se tyka tech kridel, tak na barvu se vyprdni, zbytecne draha radsi si kup dve cervene lihove fixi
Kridla od wildy sem polepil klasickou kancelarskou paskou (vyblita oranzova) s presahem cca 1cm na nabezku sem nalepil elektrikarskou izolacku 25mm ta drzi doted.

Tu mam nejake stare foto
http://213.211.43.2/blurcak/ero/

Trubka mi praskla po prvnim letu, novou sem nesehnal, tak sem tam vrazil bukovu/dubovu kulatinu 2x sroubovite obalene skelnou paskou. Stremhlavy let s 50m vybere .
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
karo

#763 Příspěvek od karo »

Blurcak:Pomohlo to zvětšení směrovky?
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#764 Příspěvek od Luzr »

karo píše:Ahoj všem.Prosím může někdo poradit.Wilík nechce točit do prava.Levou zatáčku točí jak se říká na pětníku a pravá mu trvá dlouho a velký oblouk.Vyvážený je letí pěkně rovně s motorem mírně stoupá bez motoru klesá rychleji,ale to bych přičítal vázelepící pásky.Zatím je v originálu bez úprav.Díky
Jinak Daniesi opravdu to chce klid.Včera jsem ho sundaval ze stromu a dnes po polétání po noční schne opět lepidlo.

Zkontroluj jestli máš na koncích stejně prohnutá křídla.

Pak taky to může být otázka správného zatáčení, musíš používat výškovku.

(P.S.: Schne lepidlo? Vteřiňák moc dlouho neschne :)
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#765 Příspěvek od Luzr »

karo píše:Blurcak:Pomohlo to zvětšení směrovky?

No ja nevím, ja viděl ty tvoje fotky se zvětšenou směrovkou, ale mě wilda točí na obě strany s tou původní na pětníku (pravda, mám výchylky na max). Podlě mě je směrovka Wildy zcela adekvátní.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“