Smrt ceske poste!

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od Abu »

Jenomze "plat 17k hrubyho" znamena pro zamestnavatele naklady zhruba 30k... a takovejchle zamestnancu co se podilej na preprave tech 4000 balicku mesicne bude aspon 20, mozna 30-40 (ruzny skladnici, ouradove, ridici, jejich sefove, sefove sefu....) proste platis velkej podnik s velkou rezii.

Mimochodem vis kolik by byla vyrobni cena tvyho auta, kdybys to takhle spocital :?:

Ze mas naladu se zrovna ted takhle rozcilovat, ted mas byt prece STASTNY a plny optimismu :D
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
tks
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od tks »

Abu píše:Ze mas naladu se zrovna ted takhle rozcilovat, ted mas byt prece STASTNY a plny optimismu :D

Ono už se to narodilo???
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od Abu »

My nesmime ani naznacovat.....
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
zdzd

#79 Příspěvek od zdzd »

Vzduchoplavec píše: Me NIKDY nedovezli balicek az do bytu. pritom mam zvonek jasne oznacen ...

Dost podobné zkušenosti. Vrchol je, když přivezou oznámení o uložení zásilky vytištěné na počítači. To si jasně vytiskli předem a rozhodili jen papírky.

Tento týden jsem byl pro dobírku, čekal jsem ale dvě a tak jsem pošťačku nechal prohledat regály a našla tam i tu druhou (v počítači ji ještě neměla). Říkám jí, že raději takto, než přijít znovu, protože je tam pořád fronta vzteklých lidí a nerad tam chodím. Odpověď mne dostala: "No já, když mám někdy volno a musím si k přepážce pro něco přijít, jsem taky pěkně nasratá..."
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od Jetson »

zdzd píše:
Vzduchoplavec píše: Me NIKDY nedovezli balicek az do bytu. pritom mam zvonek jasne oznacen ...

Dost podobné zkušenosti. Vrchol je, když přivezou oznámení o uložení zásilky vytištěné na počítači. To si jasně vytiskli předem a rozhodili jen papírky.

Jojo, přesně tak. Žádné pokusy o doručení se nekonají a na poště si musím trvat na svém, že tam balík mají, protože jinak mi jsou schopný tvrdit, že tam nic není. Většinou další den po vyzvednutí mi pošťačka vhodí lístek s včerejším datem.
Pro mne byl ale vrchol ČP loni, když mi obchodním balíkem poslali z eshopu inline a na stránkách pošty bylo že to ve čtvrtek xx.xx. podáno. V pátek to na poště nebylo a v pondělí se změnil na netu datum podání na pondělí a v úterý to konečně přišlo. Samozřejmě to bylo podané ve čtvrtek....
zdekar

#81 Příspěvek od zdekar »

S rozvozem balíků mám zatím dobré zkušenosti. Zřejmě mám štěstí na dobrého doručovatele a taky bydlím v RD. U těch paneláků to může být problém, hlavně když si to někdo objednáná na své jméno z bytu někoho jiného. To se pak nedivím, že se jim nechce prohledávat celý barák a hodí jen někomu lístek do schránky.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
zdzd

#82 Příspěvek od zdzd »

zdzd píše:

Tento týden jsem byl pro dobírku, čekal jsem ale dvě a tak jsem pošťačku nechal prohledat regály a našla tam i tu druhou (v počítači ji ještě neměla). Říkám jí, že raději takto, než přijít znovu, protože je tam pořád fronta vzteklých lidí a nerad tam chodím. Odpověď mne dostala: "No já, když mám někdy volno a musím si k přepážce pro něco přijít, jsem taky pěkně nasratá..."

Mimochodem: Lístek o uložení zásilky, kterou jsem včera vyzvednul, jsem do schránky dostal dnes. Celkem by mě zajímalo co ten rozvažeč při tom držel v ruce. Ten můj balík to určitě nebyl....
AR1
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od AR1 »

Na velkých poštách to funguje trochu jinak, a proto jsou ve schránkách oznámení o zásilkách vytištněný na počítači příp. je tam staré datum anebo přijde oznámení den po vyzvednutí balíku.
Je to proto, že balíky rozváží balíkář. Ten zazvoní dopoledne (jste přece doma, ne? :D ) a nedodaný balík odevzdá na poště zpět. Ta to zpracuje jako nedoručené a listonoš další den donese oznámení. Tedy v den, kdy odstanete oznámení, ovšem žádné doručování nebylo. Protože si ale poštu hlídám a jakmile vysleduju, že mám balíček mít (vyzjistím telefonicky), balíček vyzvednu. Pošta to ale neumí zpracovat a listonoš přinese stejně druhej den oznámení.
Párkrát jsem jim byl vynadat, že jsem byl doma a mám přitom lístek o balíku a jen se mi omlouvali. Až jedna známá mi vysvětlila ten jejich systém.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
zdekar

#84 Příspěvek od zdekar »

zdzd píše:Mimochodem: Lístek o uložení zásilky, kterou jsem včera vyzvednul, jsem do schránky dostal dnes. Celkem by mě zajímalo co ten rozvažeč při tom držel v ruce. Ten můj balík to určitě nebyl....

To zřejmě nebude chyba ČP, to spíš vypadá na anomálii v časoprostoru, kdy ty už jsi měl balíček doma, ale na poště se ho teprve chystali doručit. Částečně by to mohlo být vysvětleno pomocí kvantové teorie, kde 2 objekty můžou existovat ve stejném čase na dvou místech :) Přece by pošta nebyla takhle neschopná :wink:
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od BOSS8 »

AR1 píše:Na velkých poštách to funguje trochu jinak, a proto jsou ve schránkách oznámení o zásilkách vytištněný na počítači příp. je tam staré datum anebo přijde oznámení den po vyzvednutí balíku.
Je to proto, že balíky rozváží balíkář. Ten zazvoní dopoledne (jste přece doma, ne? :D ) a nedodaný balík odevzdá na poště zpět. Ta to zpracuje jako nedoručené a listonoš další den donese oznámení. Tedy v den, kdy odstanete oznámení, ovšem žádné doručování nebylo. Protože si ale poštu hlídám a jakmile vysleduju, že mám balíček mít (vyzjistím telefonicky), balíček vyzvednu. Pošta to ale neumí zpracovat a listonoš přinese stejně druhej den oznámení.
Párkrát jsem jim byl vynadat, že jsem byl doma a mám přitom lístek o balíku a jen se mi omlouvali. Až jedna známá mi vysvětlila ten jejich systém.

Ano je to tak , jak jsem psal výše - balíkář nemá klíče od domů jako obyčejná poštačka a tedy pokud máte schránku za hlaními vchodovými dveřmi , tak prostě nedostanete oznámení - to vytiskne až večer pošta, když tam balíkář uloží nedoručené balíky. Druhý den vám to do schránky vhodí poštačka při obyčejné pochůzce (proto je tam včerejší datum).
V případě že se nějakou náhodou balíkář dostane ke schránkám vhodí vám to oznamko sám - v tom případě máte ve schránce druhý den v poledne oznamka dvě - na jeden balík. A protože poštovní soft neumí vytisknout normální oznamko - tak to co máte ve schránce je opakovaná výzva.

Kdyby balíkář ráno dostal hotová oznámení ke každému balíku šlo by všechno mnohem rychleji, ale soft to neumí a poštovní počítače jsou epizoda sama o sobě.

PS. baba sedící za okýnkem neví že ten a ten balíkář už přijel a uložil váš balík. A protože od uložení ke zobrazení na monitoru uběhne klidně 2-3 hodiny, může se normálně stát že vám balík najde ve skladu i když na monitoru u okýnka ho neměla.

PS2: Nemyslete že baba u okýnka je nasraná konkrétně na vás, je to jen důsledek celkové atmosféry v tom komunistickým molochu zvoucím se hrdě česká pošta. Byli by jste nasraný taky kdyby jste dělali v takovým stresu a bordelu kde nic nefunguje a za takový prachy (blicí smajl.)
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od Jetson »

BOSS8 píše:Ano je to tak , jak jsem psal výše - balíkář nemá klíče od domů jako obyčejná poštačka a tedy pokud máte schránku za hlaními vchodovými dveřmi , tak prostě nedostanete oznámení - to vytiskne až večer pošta, když tam balíkář uloží nedoručené balíky. Druhý den vám to do schránky vhodí poštačka při obyčejné pochůzce (proto je tam včerejší datum).
V případě že se nějakou náhodou balíkář dostane ke schránkám vhodí vám to oznamko sám - v tom případě máte ve schránce druhý den v poledne oznamka dvě - na jeden balík. A protože poštovní soft neumí vytisknout normální oznamko - tak to co máte ve schránce je opakovaná výzva.

A jak si vysvětlit, když zvonek je a funguje, já vyhlížím auto pošty protože čekám novou hračku a ono nic. Tak odpoledne jedu na poštu a .... to už tu bylo.
Kdyby se to stalo jednou, ale ono se to stalo pokaždé za posledních 5 let (a to mi chodí tak 1x měsíčně něco).
O tom, když matka posílala potraviny tou jejich EMS (nebo jak se to jmenuje) a přišlo to za 4 dny zkažené, ani nemluvě. Samozřejmě nedošlo k žádné újmě. Vrátili jí rozdíl poštovného a svému veřejnému závazku se ctí dostáli.. :x
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od BOSS8 »

Bydlíš někde na konci trasy nebo úplně stranou od trasy a tak na tebe prostě z časových důvodů jebe. Napravit to můžeš jen písemnou stížností , tím se dostaneš na seznam stěžovatelů , takzvaná ZPZ (zvláštní péče o zákazníka). Po tvojí třetí písemné stížnosti už přijde finanční postih řidiče (nedostane tzv. vázanou část platu , což je cca kolem 10% jeho platu) + jeho nadřízení potažmo zaměstnavatel dostanou pokutu - kolem 6000,- což si pošta opět vymůže na řidiči (doručovateli). :wink:

Pošták tě nebude mít rád - tomu věř, -ale balík ti potom určitě doručí. Jméno toho co tě připravil o notnou část platu se pamatuje snadno.

Ovšem jde to i obráceně , odchyť si svého balíkáře vydyndej od něho svůj balík a dej mu pokaždé dvacku na pivo. Dvacka je pro balíkáře takový peníz že k tobě vždy včas dojede. :wink: :idea: :!:
Pinglovi a taxikářovi dáš automaticky a žádný efekt to nemá- dej balíkáři a uvidíš že - to se vyplatí :lol:

Na lidi co bydlí v novém domě a před barákem 2 a více nových aut taky nezapomeneš , obvzlášť když jim dovezeš balík velký a těžký jako kráva na dobírku za 59 997 kč,- a oni čekají až jim vrátíš tři koruny zpět - od těch dob chodí stát do fronty na poštu :wink:
AR1
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od AR1 »

Já ale letos ťukám na dřevo - vše dobrý. Jestli mi balíček opravdu doručovali nebo ne neřeším, stejně nejsem doma. Ale dostal jsem letos cca 25 zásilek, odeslal cca 40 (rozprodal jsem kity) a vše došlo a bez poškození (krabice neřeším).
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od Jetson »

BOSS8 píše:Bydlíš někde na konci trasy nebo úplně stranou od trasy a tak na tebe prostě z časových důvodů jebe.

Jebe na mne i na ostatní. Radši okolo nás projede vyházet všechny balíky rovnou na místní poštu.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Pucmeloud »

"Dne 27.9. byla zásilka odeslána do České republiky". Toto mi píše vyhledávač České pošty při zadání čísla zásilky z USA. Z toho usuzuju, že si USPS a Česká pošta vyměňují data. Ale dá se teď někde nějak zjistit, jestli už je v Česku, nebo ještě ve vzduchu, či na lodi...nebo to leží na celnici? Docela se nemůžu dočkat nové DX7-ky.... :?
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“