Quadro HK Quanum Nova

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bojkas

Re: Quadro HK Quanum Nova

#76 Příspěvek od Bojkas »

gasolin: a tvé osobní doporučení, pokud by jsi měl k dispozici pouze 3 mody, kde by byl jeden manuální? RTL tam zůstat musí. :-)
Bojkas

#77 Příspěvek od Bojkas »

Mám to tedy chápat tak, že 5kanál je zapojen jen na signále? Já tam mám ale 3žilkový kablík který je 3krát na signále. Odpojit tedy dva drátky? Asi to nechápu, ale abych dal do rx 5kanál na s+/- a ušetřil 6 a 7kanál na rx tak jak je vyvedený tak by zpětně šlo z rx +/- do řidící jednotky na signál.

Osobně mám zapojený 1 kanál na +/- a signálu, ale tam se ten proud dle všeho nedostává. Ostatní kanály mám napojené jen na signál, tím pádem by se to dalo vyřešit i tak, že ten proud, který vede z desky (se dvěma kabely) by si mohl teoreticky zapojit jen na +/- u kanálu, kde to +/- nemáš zapojené (to je jen teorie). Každopádně z řídící jednotky se mi proud do RX nedostává, možná to má jiné řešení a ten kabel patří někam do té jednotky.

Tak přemýšlím, že jsem tím zapojením volného kabelu celkem riskoval, jelikož tam mohlo být +12V namísto +5V, které mají jít do RX.

gasolin: odkud napájíš rx ty? Stejně jako já?
gasolin

#78 Příspěvek od gasolin »

Bojkas píše:gasolin: a tvé osobní doporučení, pokud by jsi měl k dispozici pouze 3 mody, kde by byl jeden manuální? RTL tam zůstat musí. :-)

1:Stabilize
2:Loiter
3:RTL

Nevím co máš za vysílačku, ale pokud má otočný ovladač, můžeš jich tam mít víc. Jen je třeba dávat bacha jak moc kolečkem otočíš, což není v letu moc pohodlné a použitelné. Pokud tvá vysílačka umí mixy, pak by šlo kombinací dvou přepínačů také volit více letových režimů.
Nebo pomocí logických přepínačů (to chci dnes vyzkoušet na TGY i10). Logické přepínače jsou pro mě zatím neznámou, tak pokud plácám nesmysl, tak mě někdo opravte :wink:
gasolin

#79 Příspěvek od gasolin »

Bojkas píše:Mám to tedy chápat tak, že 5kanál je zapojen jen na signále? Já tam mám ale 3žilkový kablík který je 3krát na signále. Odpojit tedy dva drátky? Asi to nechápu, ale abych dal do rx 5kanál na s+/- a ušetřil 6 a 7kanál na rx tak jak je vyvedený tak by zpětně šlo z rx +/- do řidící jednotky na signál.

Osobně mám zapojený 1 kanál na +/- a signálu, ale tam se ten proud dle všeho nedostává. Ostatní kanály mám napojené jen na signál, tím pádem by se to dalo vyřešit i tak, že ten proud, který vede z desky (se dvěma kabely) by si mohl teoreticky zapojit jen na +/- u kanálu, kde to +/- nemáš zapojené (to je jen teorie). Každopádně z řídící jednotky se mi proud do RX nedostává, možná to má jiné řešení a ten kabel patří někam do té jednotky.

Tak přemýšlím, že jsem tím zapojením volného kabelu celkem riskoval, jelikož tam mohlo být +12V namísto +5V, které mají jít do RX.

gasolin: odkud napájíš rx ty? Stejně jako já?

Ano, 5tý kanál stačí jen signálový vodič. Odpojit tedy + a - z konektoru. Nožíkem opatrně nadzvednout kus plastíku, který drží kabel v konektoru a vytáhnout.
Pokud bude v budoucnu třeba, stačí zpět zacvaknout.

RX napájím z kablíků, které byly volně za řídící jednotkou. Jedná se o ten kabel, který má plus, minus a bílý kabel je od výroby volně (ustřižen).
RooSooL

#80 Příspěvek od RooSooL »

Zdravím. Mám 2 otázky.
1) když bych se rozhodl koupit tuto kopteru, jaký je rozdíl mezi MODE1 a MODE2? Předpokládám že to je v tom, na které straně je ovládání otáčení a na které "plyn". Pokud jsme z herní konzole zvyklej na plyn vpravo a "zatáčení" vlevo, jaká varianta by byla ta správná?

2) Jakou baterii k tomu vzít jako duhou?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html

Je nutné mít nabíječku, nebo stačí ta co je součástí balení?
Parrot Bebop 2, Sky Controller 2, FPV
Bojkas

#81 Příspěvek od Bojkas »

gasolin píše:
1:Stabilize
2:Loiter
3:RTL

Nevím co máš za vysílačku, ale pokud má otočný ovladač, můžeš jich tam mít víc. Jen je třeba dávat bacha jak moc kolečkem otočíš, což není v letu moc pohodlné a použitelné. Pokud tvá vysílačka umí mixy, pak by šlo kombinací dvou přepínačů také volit více letových režimů.
Nebo pomocí logických přepínačů (to chci dnes vyzkoušet na TGY i10). Logické přepínače jsou pro mě zatím neznámou, tak pokud plácám nesmysl, tak mě někdo opravte :wink:

Děkuji, tak to tedy nastavím.

Mám TGY-i6, tedy o řadu nižší než tvá a mám dojem, že u ní nemůžu namixovat dva přepínače dohromady, nepodporuje PPM nebo PWM (nevím jak se to jmenuje, ani nevím, jestli je to opravdu tak).

Potenciometry asi nechám na pokoji, ty chci pak využít na natáčení kamery a měl bych strach, že bych nešikovně přepínal mezi mody.

Co se týká napájení RX, máš to na volném kanálu, nebo jsi to upravil a přidal k nějakému, kde byl jen signál?
gasolin

#82 Příspěvek od gasolin »

RooSooL píše:Zdravím. Mám 2 otázky.
1) když bych se rozhodl koupit tuto kopteru, jaký je rozdíl mezi MODE1 a MODE2? Předpokládám že to je v tom, na které straně je ovládání otáčení a na které "plyn". Pokud jsme z herní konzole zvyklej na plyn vpravo a "zatáčení" vlevo, jaká varianta by byla ta správná?

2) Jakou baterii k tomu vzít jako duhou?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html

Je nutné mít nabíječku, nebo stačí ta co je součástí balení?

1/Mode 1 - plyn vpravo, otáčení vlevo - vyhovuje tvému zvyku
2/baterie je použitelná u Novy - RTF verze Novy z Hobbykingu ale obsahuje již i baterii

Verze RTF obsahuje i nabíječ.

Nechci být za rýpala a prudiče, nemyslím to zle, ale Nova není hračka pro člověka, který o tom nic neví. Doporučuji hodně číst, najít si v místě kolegu, který tě uvede do světa modelů. Není to o tom vybalit pustit a řídí se to samo.....pokud pak někdo takto přistupuje, je nebezpečný sobě i svému okolí.
Penty

#83 Příspěvek od Penty »

Bojkas: já když jsem zapojil ty tři třížilkové kablíky 1 -/+s a 2krát tři signály jako by vodorovně a přpojil to na usb tak mě blikal i přijímač a to jsem tam neměl zapojený ten kablík co má ustřižený bílý. Proto mě to nejde do hlavy. Možná na baterku to bude jinak než přes usb. Je možné, že na řidící jednotce to mají blbě označené a -+s platí jen pro A, E, T, R. To by vysvětlovalo, že GPS je vše na - , LED na + 1,2,3,4 je signál.
gasolin

#84 Příspěvek od gasolin »

Penty píše:Bojkas: já když jsem zapojil ty tři třížilkové kablíky 1 -/+s a 2krát tři signály jako by vodorovně a přpojil to na usb tak mě blikal i přijímač a to jsem tam neměl zapojený ten kablík co má ustřižený bílý. Proto mě to nejde do hlavy. Možná na baterku to bude jinak než přes usb. Je možné, že na řidící jednotce to mají blbě označené a -+s platí jen pro A, E, T, R. To by vysvětlovalo, že GPS je vše na - , LED na + 1,2,3,4 je signál.

Usb ti pousti do jednotky 5V a ta to preda prijimaci.
RooSooL

#85 Příspěvek od RooSooL »

gasolin píše:
1/Mode 1 - plyn vpravo, otáčení vlevo - vyhovuje tvému zvyku
2/baterie je použitelná u Novy - RTF verze Novy z Hobbykingu ale obsahuje již i baterii

Verze RTF obsahuje i nabíječ.

Nechci být za rýpala a prudiče, nemyslím to zle, ale Nova není hračka pro člověka, který o tom nic neví. Doporučuji hodně číst, najít si v místě kolegu, který tě uvede do světa modelů. Není to o tom vybalit pustit a řídí se to samo.....pokud pak někdo takto přistupuje, je nebezpečný sobě i svému okolí.

Beru na vědomí, ale stejně mě to asi neodradí :D Nějak se začít musí. Každý nějak začínal. A myslím že strojem za 6 udělám menší škodu, než DJI za 30k.

A ještě k té baterii. Obě (jak tu originální co je přibalena, tak i tu co bych dokoupil) bez problému nabiji přiloženou nabíječkou?

PS: Co je běžnější? MODE1, nebo 2? Co se více používá?
Naposledy upravil(a) RooSooL dne stř 02.12.2015 16:43, celkem upraveno 1 x.
Parrot Bebop 2, Sky Controller 2, FPV
Penty

#86 Příspěvek od Penty »

Je tedy možné, že z pátého kanálu rx je něco napájené v řidící jednotce na pozici 2,3 a 1 je signál pátého kanálu. Raději to ale odpojím.
petrovo

#87 Příspěvek od petrovo »

Nemohu nic konkrétního psát, protože mi Nova trčí v Holandsku a Turnigy i10 mám doma od včerejška - takže žádný praktik! Sbírám zatím jen střípky a mám potvrzeno že:

- Turnigy i10 + Quanum Nova = bezproblémové spojení i se všemi letovými režimy.
- Oba spínače (SWA a SWB) jsou mapovány do jednoho kanálu (pátý kanál) a jejich kombinace přepnutí zajistí pět letových módů.

Další informace k mapování přepínačů nemám, ale budou snad brzy. Informace čerpám z RC groups.
gasolin

#88 Příspěvek od gasolin »

RooSooL píše:

Beru na vědomí, ale stejně mě to asi neodradí :D Nějak se začít musí. Každý nějak začínal. A myslím že strojem za 6 udělám menší škodu, než DJI za 30k.

A ještě k té baterii. Obě (jak tu originální co je přibalena, tak i tu co bych dokoupil) bez problému nabiji přiloženou nabíječkou?

PS: Co je běžnější? MODE1, nebo 2? Co se více používá?

Na heli a coptety Mode 2
gasolin

#89 Příspěvek od gasolin »

Bojkas píše:
Děkuji, tak to tedy nastavím.

Mám TGY-i6, tedy o řadu nižší než tvá a mám dojem, že u ní nemůžu namixovat dva přepínače dohromady, nepodporuje PPM nebo PWM (nevím jak se to jmenuje, ani nevím, jestli je to opravdu tak).

Potenciometry asi nechám na pokoji, ty chci pak využít na natáčení kamery a měl bych strach, že bych nešikovně přepínal mezi mody.

Co se týká napájení RX, máš to na volném kanálu, nebo jsi to upravil a přidal k nějakému, kde byl jen signál?

Tgy i6 mam taky, pokud nebudes potrebovat sesty kanal tak dej mix 5 teho a 6 teho kanalu, nastav na sesty kanal prepinac a navol hodnoty, ktere ti budou menit letove rezimy.
jakun

#90 Příspěvek od jakun »

Jinak jí tedy taky mám (aurora 9) a jsem spokojen, doporučuji. Za sebe je to krásná alternativa za DJI o ceně nehovořím.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“