Problém má 2,4Ghz jenom v uhlíkových trupech-tam se musí antény vyvést, sklolaminát nevadí.[/quote]
Takže 2.4GHz s dosahem u kluzáků problém nemá?
Takže 2.4GHz s dosahem u kluzáků problém nemá?
Zba píše:A proč by měla mít?Kdyby byly problémy s dosahem, tak na to nelétá většina modelářů
zm1 píše:teodor, nemyslím si, že 2,4 GHz bude mať problém s dosahom.
Ono to je asi iba pocit, pretože tam vidíš v grafe /ak máš telemetriu/ silu signálu.
Možno ak by si videl tie výkyvy na 35 MHz, tiež by to bolo iné.
Ale hovorím, trochu ma štvú tie 2 anténky, ktoré by nemali byť spletené spolu v jednej rúre![]()
No a tam, kde lieta viac modelárov, napr. v okruhu 20 km nezávisle na sebe, určite je 2,4 GHz spoľahlivejšia.
Teodor píše:...
Dosah, když se kluzák dostane do zákrytu; stromy, hrana svahu, atd ... :)
Teodor píše:.... já se zatím potuluji po svazích sám, tak mi 35MHz naprosto stačí.
jyrry píše:Jo, do té doby než ti za kopcem někdo zapne rádio na té samé frekvenci, jako se to stalo mně když jsem žehlil svah na Rané a za kopcem si hodil éro kolega, aniž by vylezl na návětrnou stranu svahu, kde by viděl že ve vzduchu už někdo je... I když dneska... pravda... MHz-čkářů ubývá...
Teodor píše:... Jinak jsem pokukoval po soupravách JR.
jyrry píše:Tak pokukni po Hottech... Mx-16 (nebo lépe Mx-20) pokud jsi "palcový". Mám Mx-20 a jsem velmi spokojen. Cena také vcelku dobrá.
kasssy píše:A da se vymenny modul do MX16 jeste sehnat? Myslim tim HOTT. Vyrobce uz ho pry nedodava...
jyrry píše:To bych silně zvážil, zda do toho jít... Funkce které má nová Mx Hott budeš muset doprogramovávat SmartBoxem, stejně tak využití telemetrie bez něj je skoro nemožné, k jejímu nastavení ho stejně potřebuješ...
Tedy modul a SmartBox, omezená funkčnost a nutná další krabice na rádiu...
Teodor píše:..
Méně náročné modely odlétat na 35MHz.