JuraS. píše:motor 4 článek zvládne..aku se ještě řeší..testovně doma vyzkouším jak to "táhne"...škoda nemám wattmetr a moje elektroznalosti skončili v 6tá třídě základky kdy si pamatuji cosi o kabelu a ruka kdy má palec ukazovat cosi jak se někam točí a kam něco teče...takže mám sice doma multimetr dt9205a ale tím zvládnu změřit tak akorát napětí... takže ani ampéry nezměřím..ale vzal jsem to naddimenzované...zkusím měnit vrtule tak abych našel optimum...tahu a spotřeby čili možné délky letu...co by mě akorát dělalo starosti je zahřívání..jednak elektroniky v trupu a pak kabelů..nejsem si jistý, že pájím tak kvalitně aby mi konektory zvládli přenášet nějaké vysoké proudy..bojím se tedy aby mi to neblaflo ve vzduchu a nebo aby se kabel neprožral trupem...regulátor půjde do horního prostoru pod křídlo, odhalím mu žebra chladiče a otočím ho tak aby dírou zespodu proud vzduchu šel na ty žebra a ovíval je...možná 3c bude stačit a váhově bude lepší vzít vyšší kapacitu...už jsem spočítal a bylo mi to v jiné otázce potvrzeno, že stačí klidně 15C článek protože motor nikdy víc než 50A nevezme...
a jak bych takový test doma udělal ? no třeba takhle:
na postel položím letadlo, ze stran ho obložím štosem knížek a zepředu na něho položím polštář, prostě čumákem bude tlačit do peřiny a polštáře..do měkkýho...a do nasávacích otvorů strčím hadičky od vzduchovacího motoru..mám akvaristickou želvu co utáhne uvzduchovat 2000 lt akvárko tak v tom letadle udělá průvan aby se i v posteli neutavilo nic...no a zapnu vrtuli a nechám točit dokud fail safe neodpojí aku...možná by to šlo spočítat...ale v tunelu kdejaký auto vypadá dobře ale pusť ho na silnici...
mám například vyhlídnuté toto aku
a nebo tohle
Hehe tak to je jak ta o karkulce