Sky Lady III 2,4Ghz

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Surgical

#76 Příspěvek od Surgical »

Žádný, krom ceny....
Earl
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od Earl »

Zdravím, potřeboval bych radu od někoho zkušenějšího. Koupili jsme synovci SkyLady III. Dnes jsme se snažili tak trochu létat, moc to nešlo nikdo nemá s létáním žádné zkušenosti. Akorát při posledním letu a následném pádu do trávy zůstala pačka regulace otáček asi v 1/3. Když jsme přišli blíž valil se z letadla pouze dým. Shořel zřejmě regulátor otáček. No spíš se celý roztavil. Všechny drátky jsou rozpájené. Chtěl bych se zeptat jaký typ regulátoru koupit a jestli nemají něco jako je tepelná pojistka. Děkuji.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od arda1 »

Je tam SS pohon?
ICQ 638556901
Míra 66

#79 Příspěvek od Míra 66 »

arda1
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od arda1 »

Já nevím proč mám zafixovaný že u 3ky je stříďák- ale asi není proto se ptám.Ono je tam asi rozdíl oproti dvojce jen ta 2.4GHz souprava. :wink:
ICQ 638556901
Earl
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Earl »

Míra 66 - ano je to ten model v tvém odkazu. Děkuji, byl jsem se poptat a nabízeli mi nějaké regulátury za dost vysoké ceny. Ještě jsem se chtěl zeptat jestli se dělají s tepelnou pojistkou nebo se musíme smířit s tím, že to takto občas vyhoří a koupit několik regulátorů do zásoby? Bohužel nováčkovká daň. Děkuji za odkazy.
Earl
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Earl »

arda1 - nejsem odborník, ale s nejvšší pravděpodobností je tam stejnosměrný.
Míra 66

#83 Příspěvek od Míra 66 »

No,nějaká ochrana na přetížení tam je,Ale co se vám přesně stalo nevím.Mě nedávno taky jeden odešel.V těch setech ty regulátory nestojí za nic.Tak když koupíte reg.s větším zatížením mělo by to být v pohodě.
Míra 66

#84 Příspěvek od Míra 66 »

Můžeš napsat co je na tom reg.napsáno?Jakou tam má hodnotu?Třeba 18A nebo 20A?No a pak kupte s větší hodnotou,Nemusí to být o moc.
Míra 66

#85 Příspěvek od Míra 66 »

Jo,ještě jsem chtěl,Reklamujte ho!At to prodejci nemají tak jednoduché.Já to ted udělal u Alphy 1500.At tě to lítá,držím palce.
Earl
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od Earl »

Míra 66 - No co se přesně stalo. Letadlo spadlo do vysoké trávy, než jsme k němu došli tak se bohužel podařilo hnout s páčkou regulace otaček asi do 1/3 když jsme k němu přišli asi 50m tak se z něho valil dým od tavícího se polystyrenu a regulátoru protože vrtule se nemohla točit. Bohužel regulátor byl tak roztavený, že se nedalo vůbec zjistit nejaký nápis či hodnota. Teď jsme koupili tenhle http://rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=3120 prý by neměl tak lehce shořet jako ten předchozí. Jestli to vyjde tak to ještě dnes předěláme a půjdeme znovu zkusit štěstí.
Bohužel stále tápeme, teď jsme to zdemonotali a zjistli jsme, že je vše na konektory jak k baterii tak k motoru a ne letované jak jsme předpokládali, jdu sehnat konektory.
Zbežně jsem pročítal fórum a zjistil jsem, že by bylo dobré olepit křídlo skelnou páskou. Po několika pádech křídlo nevypadá moc pěkně.
Snad se časem dopracujeme k letům bez pádu a jiných hloupostí.
Děkuji za rady.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od arda1 »

No regulátor je jistě kvalitní ale.30A je na 480ku zbytečně moc - takže pokud je tam nějaká ochrana tak než zafunguje bude z motoru dávno škvarek. Ale nebylo by už teda lepší tam rovnou koupit střídavý pohon?
ICQ 638556901
robotmz

#88 Příspěvek od robotmz »

to by zase ale musel kupovať nový regulátor...
a za chvíľu by to bola skylady za 10 tis...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od arda1 »

Škoda že už koupil tenhle- kdyby si koupil nějaký set-motor-regl-sklopka- konektory- tak by byl na ceně jako s tímhle reglem popřípadě by ještě ušetřil. :cry:
ICQ 638556901
zdekar

#90 Příspěvek od zdekar »

Earl píše:Bohužel stále tápeme, teď jsme to zdemonotali a zjistli jsme, že je vše na konektory jak k baterii tak k motoru a ne letované jak jsme předpokládali, jdu sehnat konektory.
Zbežně jsem pročítal fórum a zjistil jsem, že by bylo dobré olepit křídlo skelnou páskou. Po několika pádech křídlo nevypadá moc pěkně.
Snad se časem dopracujeme k letům bez pádu a jiných hloupostí.
Děkuji za rady.

Konektory k baterii? Nějak si nedovedu představit jak by se to nabíjelo, kdyby tam nebyly :D . Možná jen špatně chápu. Konektory k motoru = mírně větší odpor ve vedení, ale zas to není nic tak strašného. Já mám konektory k motoru všude a to tam tečou větší proudy než u té SL3. Aspoň se to líp demontuje :) Pájel bych to až tak od 50A výš (ale to je jen můj názor).

Až se ti bude zdát že se to s tím stejnosměrným motorem moc plouží, tak tam dej stříďák. Za cenu na jakou tě přišel ten regl od pelikána bys měl stříďák i s motorem.
Třeba tady:
http://hobbyarena.cz/modelarske-zbozi/e ... ?ItemIdx=2
http://hobbyarena.cz/modelarske-zbozi/r ... ?ItemIdx=4
Nevím co se ale do SL vejde, takže tyhle dvě součástky ber s rezervou. A pokud bys později přecházel na stříďák, tak se tady radši zeptej, ať ti někdo poradí z vlastní zkušenosti. Nejlepší bys měl pak nákup třeba z HobbyCity,kde je větší výběr těchto levných součástek.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“