iCharger 106B-plus 250W 6s Balance/Charger

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jano
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od Jano »

Na letisku nabijam male life 5A bez balancu , pred lietaním ale keď je čas som doma alebo sa pripravujem tak aj z balancom.

Akonáhle baterka začne pridávať na napatí , tak nabijačka uberá nabíjací prúd aby neprestrelila max napatie , ono to nabijanie je pulzné niečo dobije a potom odmeria baterku /asi tak nejak/ life nabijam na end 3,6V.

toto si asi chcel počuť.?
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
boZZda

#77 Příspěvek od boZZda »

jj dik

jenom mi teda někdo vysvětlete co znamená těch 3,69V na HYPERIONech? Proč oni nabíjejí o 0,1V víc na článku? Má to nějaký hlubší smysl?

Baterku chci totiž nabýt na 100% a jsem z toho zmatený, protože to vypadá, že ji budu nabíjet míň...nebo ne?

Díky
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Jano
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od Jano »

Napatie na 3,7V nemusí znamenať plnú baterku a plná baterka nemusí mať 3,7V , sice ukáže pri nabijaní a o 10min tam je z 3,6V len 3,55 a je full :wink:
boZZda

#79 Příspěvek od boZZda »

Tak tomu už teď fakt vůbec nerozumím. 8O

Jak teda tuto vysílačku nastavit, aby nabíjela naplno?

2300mAh jsem nastavil :)
No a teď ten konec mám nastavit na 3,60 nebo 3,70?

Články to jsou 3,30V 2300mAh
bavarianDemon 3X a 3SX
Jano
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od Jano »

Máš to v režime LIFE? mám sice 106B ale pri life sa na kapacitu nepyta.
Chce len typ nabijania Ampere a počet člankov v sade .

Tým hore som ti chcel povedať že keď je baterka v haji tak prázdna ti po 5min nabijania ukaže max napatie a plná neni.
Takže nezáleží od nabíjačky či bude baterka do plna , to je ako pri sexe
musia chcieť obaja :D
a je to nabijačka nie vysielačka :wink:

Nastav na 3,6 a nerieš to
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Marek71 »

A toto nastavuješ z akého dovodu ? Predsa pre nabíjačku je doležitý iba typ aku (podľa toho zvolí koncové napetie a sposob nabíjania) a nabíjací prúd. Moc špekuluješ. Mal si nechať default nastavenia, tie sú nastavené dobre. Prúd dáš podľa toho, koľko tvoj zdroj dovolí a nabíjaš. Takýmto prístupom stráviš zbytočne veľa času teoretizovaním na úkor lietania a nabíjania :-)

Sorry, ale už mi to nedalo...

boZZda píše:2300mAh jsem nastavil :)
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
m2
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od m2 »

Marek71 píše:A toto nastavuješ z akého dovodu ?

Mám pocit, že on si nastavuje "stored profile" špecificky pre jeho A123 pak, ale už tu ten nabíjač nemám, takže len spamäti.

Hodiť do defaultu, nastaviť sa na požadovaný LiFe mód, nastaviť limiter na 2300mAh, nastaviť prúd podľa príkonu, aký Ti zvládne zdroj, sejvnúť profile (alebo aj nie) a ideš.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
boZZda

#83 Příspěvek od boZZda »

Tak přeci jeden poslední dotaz.

Dám režim MONITOR asi po 3 hodinách po balancovaném nabíjení na 3,60V.

Kolik můžu mít maximálně rozdíl na jednotlivých článcích? Mám tohle

3,55 3,54 3,56
3,56 3,56 3,54

je to velký rozdíl? mám něco špatně, nebo je to takhle OK? Jsou to nové baterky...

Díky
bavarianDemon 3X a 3SX
Jano
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od Jano »

OK
m2
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od m2 »

Pre záujemcov o 10A/300W/10s nabíjačku si dovolím skopírovať a preložiť základné kritériá rozhodovania, ktoré formuloval "kgfly" na RCG:

V prvom rade, v poslednom FW bola dorobená možnosť nabíjať až 8sA123 na iC106B+ a 12sA123 na iC1010+ (nie v režime "balance charge"). Podobnú fintu používa aj Hyperion 720i (ktorý je vlastne 620i...)

Okrem toho, z príspevku "kgfly" vyberám:

Zakúpte iC1010B+ ak:
- Potrebujete multi-chemistry (CP10S vie nabíjať iba LiXx)
- Potrebujete maximálny výkon (CP10S je max 300W VSTUP, typicky iba okolo 200W VÝSTUP, 1010B+ je skutočných 300W VÝSTUP)
- Potrebujete niektoré špecifické vlastnosti (vybíjacie módy, mód rezania odporovým drôtom a podobne)
- Preferujete malé rozmery

Zakúpte CP10S ak:
- Požadujete jednoduchšie a "idiotovi odolné" ovládanie
- Potrebujete najvyšší výkon balancéra (CP10S = 1A, 1010B+ = 300mA)
- Chcete používať PC software od výrobcu nabíjača (iCharger využíva OpenSource Logview program)
- Chcete riadiť nabíjanie z PC
- Preferujete americkú firmu 8)

Myslím, že sa to môže hodiť aj pre neanglicky hovoriacich záujemcov.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
boZZda

#86 Příspěvek od boZZda »

Jo jen pro informaci všem, kteří se bojí, že jim nabíječka shoří, když ji připojí na autobaterii, tak jsem dostal typ, že mám na přívodní kabel připojit transil a to tento.

Typ-------- Popis------IRM---URM---UBRmin---UBRtyp---UBRmax---IR
P6KE18A--unipolar--5nA---15,3V---17,1V----18,0V-----18,9V-----1mA

Prý by to mělo pomoci :)

Zítra na letišti vyzkoušíme...
bavarianDemon 3X a 3SX
coro

#87 Příspěvek od coro »

Transil? Prečo práve pre pripojenie na olovo?
Teda, nápad že niečo (=sám nabíjač) naindukuje na vstup nabíjača vysoké napätie a ten zhorí, nie je asi celkom odveci, ale hrozí to oveľa viac u spínaných zdrojov, než u olova.
Transil by som bral ako ochranu pred špičkami z alternátora a pri štartovaní (ale neviem či by uvedený typ stačil, hlavne so štartovaním by som neradil provokovať).

Podľa mňa, ak ten nabíjač prerazí 200A fety a prepáli cestičky na plošáku, v momente pripojenia na olovený aku, ide o nejakú chybu pri nábehu ktorá sa môže týkať procesora a riadenia fetov, tak že sa zopne vstupný pár fetov H mostíka priamo do skratu. Tam nepomôže nič, len prúdová poistka.
Problém je, že normálna poistka zrejme nestihne zareagovať včas.

Ako riešenie som skúsil minule niekomu poradiť, že by vložil do cesty, do konektorov pre aku (olovo na vstupe), jeden fet tranzistor s prúdovou ochranou - zvládne aj priamy skrat, pretože jeho max prúd je obmedzený interne, a po zlomku sekundy počas ktorej potečie max prúd (nie viac, a o to práve ide že cca 35A tie 200A fety vydržia v pohode), ho úplne vypne tepelná ochrana.
Ide o to že sa do čierneho vodiča vloží ten fet, a z červeného sa privedie cez najmenej 10k odpor kladné napätie na gate.
Pri opačnom pripojení svoriek na aku je gate interne ochránený tiež, netreba tam dávať ani zenerku. (ale opačné napätie na nabíjač prejde, ten má svoju ochranu).
Mám vyskúšaný a obľúbený typ VNP35N07, 35A je pre nabíjač akurát.
Či to bude fungovať, teda stačiť na zabránenie vyhorenia, to samozrejme neviem.
Naposledy upravil(a) coro dne sob 28.03.2009 23:04, celkem upraveno 1 x.
boZZda

#88 Příspěvek od boZZda »

Funguje to a neshořel jsem. HURÁ!

Jo a Hyerion opravdu nabíjí LiFe na 3.70V a tak jsem i já nastvavil na iChargeru koncové napětí na 3.70V z původních 3.60V.
bavarianDemon 3X a 3SX
robinez

#89 Příspěvek od robinez »

Mám 106+. Do tohto víkendu som ju prevádzkoval len na stabilizovaný zdroj. Cez víkendové lietanie som ju pripojil priamo na autobatériu a nijaké veľké iskrenie sa nekonalo. Nabíjanie (3 článok LiPo) v pohode, funkcia dobrá. Akurát som použil predlžovacie káble na napájanie nabíjačky (cca 2m), aby mohla ležať vedľa auta na zemi v tieni. Keby náhodou nejaká LiPo urobila dymovnicu s pyroefektami... :D a aby som ju nemusel strážiť...

V prípade nejakých skratov by pravdepodobne ten predlžovací kábel (prierez cca 1mm2) nejaké veľké prúdy vzhľadom na svoj odpor ani neprepustil.
Takže funguje, klop, klop na moju drevenú hlavu... 8)
Fw190A8 -2,5m letuschopný
La7 -2,4m v generálnej revízii
I16 -3m vo výstavbe
Alfa model La7 - momentálne najviac používaný
Stuclik
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Stuclik »

Taky jsem měl o víkendu premiéru s autobaterií. 106B+ objednaná tuším někdy v únoru, přišla už s fw 3.09. Při připojení na autobaterii sice hodí jiskru, daleko větší než na PC zdroj, ale žije :) A dost blbě se mi připojovala na baterku, takže přežila i zátěžový test, 5x připojení a odpojení během 2 sekund :)
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“