RC Google maps - hlaste sve plochy

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět

Jak se vam mapa libi?

Super! Velmi uzitecne.
41
64%
Ale jo, celkem dobry.
20
31%
K nicemu. Ignoruju.
3
5%

Celkem hlasů: 64

Zpráva
Autor
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od Lindbergh »

Marek71 píše:Tak prvý pokus hotový :-)
Vzal som RSS xml súbor, prehnal som to cez xsl transformáciu a dostal som texťák vo formáte, ktorý je možno naimportovať do POI. Ak to niekoho zaujíma, výsledný txt súbor je tu:
http://www.mojefotogalerie.com/rc/poi/rc.txt

No a výsledný ov2 súbor s modelárskymi plochami je na www.poi.cz

Lindberg:
Principiálne by to problém nebol, je len potreba zistiť, aká formát Garmin prijme, csv, xml... urobiť transformáciu je v pohode.

EDIT:
Takže Garmin má formát csv jednoduchý, je to skoro to samé ako ten texťák, čo som vygeneroval, len má poprehadzované jednotl. stlpce.

Jirko, ak chceš, vygenerujem ti ten texťák. A ty ho skúsiš dostať do garminu.

To by bylo fajn, le nevím, jak se tě budu revanšovat, když jezdíš přes Plzeň autem a na pivo tě pozvat nemůžu :D
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od Marek71 »

Texťák pre import model. ploch do garminu:
http://www.mojefotogalerie.com/rc/poi/rc_garmin.txt

Ideálne, keď si ho stiahneš k sebe (uložiť cieľ ako) a skúsiš ho importovať do garminu. To už neviem, aký je tam postup, garmina nepoznám.

EDIT:
Potom daj vedieť, či sa podarilo, príp. kde je problém.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od Lindbergh »

Marek71 píše:Texťák pre import model. ploch do garminu:
http://www.mojefotogalerie.com/rc/poi/rc_garmin.txt

Ideálne, keď si ho stiahneš k sebe (uložiť cieľ ako) a skúsiš ho importovať do garminu. To už neviem, aký je tam postup, garmina nepoznám.

EDIT:
Potom daj vedieť, či sa podarilo, príp. kde je problém.

Díky moc, zkusím to a dám vědět...
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Zero
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od Zero »

souřadnice: 49°53'41.872"N, 16°36'9.703"E
název-letiště ZeroZero Lanškroun
Typ:plac s vysekanou plochou,Maringotkou s omezeným přístupem(pouze členové),dřevěná bouda přístupná pro všechny,příjezdová cesta prašná.
prostor:plocha cca 15/120m,letový prostor veliký
popis:přístupné pro všechny,příjezdová cesta poněkud hrbolatá,ale dá se to snést,spalováky nemají problém,jen kolem 16-16:30 h je zde rušení,směrem ke kolejím,ale ty jsou daleko,takže nehrozí pád pod vlak,stromy akorát na kopci za silnicí jsou lípy,za maringotkou keř a ještě u příjezdové cesty další keř, www.zerozero.cz ,a kudma tam tady http://www.zerozero.cz/joomla/index.php ... &Itemid=62
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Zero: Je to tam.
havrous
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od havrous »

Zdravim, tak ponejprv něco souřednic:
Loc: 49°29'35.539"N, 13°16'2.629"E - kopec u Švihova, zatim jsme se na něj dostali jenom jednou, ale stálo to za to. Je postavenej na východní vítr, možná by fungoval i na jihovýchod. Popis na http://www.paraglide.cz/index.php?page=plzen
Příjezd od obce Lhovice Loc: 49°29'57.462"N, 13°16'13.39"E, z druhé strany od Švihova je to neprůjezdné.

Loc: 49°24'28.363"N, 13°20'35.588"E - letiště MK Bolešiny - lítat jsem tam ještě nebyl, ale je to opradu pěkné letišťátko. Dávam ho proto, že vim kde je a vim že se tam pořádají pěkné akce a je škoda, že ho ještě nikdo nedal na mapu. Kontakt na seznamu akcí na rcrevue.

-------------------------------------------------------------------------
Ještě bych si dovolil něco k exportu míst z googleearth.
Protože mi nejdou do .kml exportovat všechna místa z kategorie, trochu jsem pátral, jak to obejít. Dalo mi to chvilku práce, ale je to celkem jednoduché.
- nejprve doporučuji vymazat dočasné soubory od IE (\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\)
- odkaz na googlemaps otevřít v googleearth
- teď je třeba trochu zapátrat v předchozí promazané složce a najít soubor RC plochy.kml, někam ho přesunout, budou třeba ještě úpravy
- na další zpracování jsem použil PoiEdit, ale měl trochu potíže s kódováním UTF-8, ve kterém je ten soubor uložen.
- Proto je třeba prohnat ho nějakým textovým editorem a uložit ve windows-1250 a změnit mu hlavičku (encoding="windows-1250)
- pak stačí nahrát do PoiEdit a uložit ve formátu potřebném pro vaši navigaci - jestli vám výběr formátů nestačí, tak ještě můžete použít G7ToWin - tam už je spousta výstupních formátů.
Možná jsem přišel na něco, co už je dávno známé, ale měl jsem z toho celkem radost, takže doufam, že se to bude někomu hodit.

Ještě jedna otázka - nejdou body na googlemaps rozdělit do jednotlivých kategorií? (kopec, plácek...)
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Marek71 »

havrous:
Export už je vyriešený. Dá sa na to použiť RSS xml súbor, ako som písal niekedy minulý týždeň. Postup už mám hotový, export do Tomtomu na poi.cz je otázkou niekoľko minút. Mám aj verziu pre Garmin, info tu:
http://mojefotogalerie.com/rc/index.php ... kalit.html

Ten ov2 súbor sa dá otvoriť v POI editoru, ako píšeš. O možnosti ďalšieho exportu do roznych formátov som nevedel...
havrous
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od havrous »

Marek 71: jj, ten rss soubor je celkem použitelný, ale zapoměl jsem, proč jsem vlastně ten svuj původní příspěvek psal :) .
Původní myšlenka byla, že mnou používané IGo2008 spolkne rovnou .kml soubor, takže jsem se k němu potřeboval dostat. Ten zbytek byla jenom drobná nadstavba.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od Marek71 »

Jasne, ja som prioritne chcel urobiť POI pre www.poi.cz pre Tomtoma. A tam som potreboval nejaký texťák. Takže najjednoduchšie bolo použiť ten RSS a prehnať ho cez xsl šablonu :-)

A ta iGo má možnosť nejakého textového importu ? príp. v akom formáte ? Že by som vyrobil šablonu aj pre iGo.
havrous
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od havrous »

Marek71 píše:Jasne, ja som prioritne chcel urobiť POI pre www.poi.cz pre Tomtoma. A tam som potreboval nejaký texťák. Takže najjednoduchšie bolo použiť ten RSS a prehnať ho cez xsl šablonu :-)

A ta iGo má možnosť nejakého textového importu ? príp. v akom formáte ? Že by som vyrobil šablonu aj pre iGo.

Nějaká možnost tam je, měli by se dát importovat soubory s nějakou prapodivnou koncovkou, myslim .upd, ale nikdy jsem to nezkoušel. Stačí mi uložit kešky ze skrýšotlače jako .kml a nahrnout je přímo na kartu. IGo už si to přechroupe a udělá mi pro to vlastní kategorii podle hlavičky.
Pro další případné konverze (ozi, beeline) používam už zmíněné G7ToWin a PoiEdit.

Jinak ohledně navigace - tomtoma jsem odinstaloval, protože neuměl z průjedních bodů sám optimalizovat trasu, což IGo dělá úplně bravurně a dost mi vadily zbytečně velký mapy(jeden soubor pro několik států) a tak. Ale to už je do jiný diskuze.
pigac
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od pigac »

To: ABU
Zdravim na plácku u Břekovy lhoty je napsano že tam lítáš výhradně ty. Je možné si tam jíto občas zalítat, nebo je to opravdu soukromé. Připadně že by to bylo možné je tam posekáno. Jsem ze Sedlčan a tady je to docela problém najít pěknej plácek s možností startu ze země.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od Abu »

No to koukam kolik je v okoli modelaru, rano mi psal kluk, co lita u Trebnic.

Neni to muj soukromej placek, je to louka, na kraji se pasou kozy a slepice, obcas ovce, povrch je neupraveny, jen parkrat do roka posekany na krmeni, obcas jsou tam krtince a asi 4 vetsi kameny (1x1m) a navic se to cely mirne zkopce (prevyseni tak 10m na 80m). Takze starty ze zeme vylouceny, pouziti spalovaku vicemene taky. Ja tam litam jen s elektrama, vetsinou vetrone, obcas nejaky akrobat nebo mala polomaketa. A prijezd autem asi taky nepujde az k louce, ja tam chodim pesky z vesnice.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
pigac
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od pigac »

To: ABU

Taky koukam kolik je modelářů v okolí Sedlčan. Je to dost blízko vesnice, tak by rachot spalováků občanům nebyl příjemný. Jinak díky za info.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od Abu »

No ja jsem prazak, ale rodice tam maj chalupu, takze se tam obcas vyskytuji. Max 1-2x do mesice, popr vlete nejaka ta tydenni dovolena.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Marek71 »

Ja som tiež "pražák" (no... taký slovenský pražák :-) ) a v lete sa vyskytujem dosť často v Kamýku n. V., od Sedlčan je to, čo by kameňom dohodil.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“