Zdravim, tak ponejprv něco souřednic:
Loc: 49°29'35.539"N, 13°16'2.629"E - kopec u Švihova, zatim jsme se na něj dostali jenom jednou, ale stálo to za to. Je postavenej na východní vítr, možná by fungoval i na jihovýchod. Popis na
http://www.paraglide.cz/index.php?page=plzen
Příjezd od obce Lhovice Loc: 49°29'57.462"N, 13°16'13.39"E, z druhé strany od Švihova je to neprůjezdné.
Loc: 49°24'28.363"N, 13°20'35.588"E - letiště MK Bolešiny - lítat jsem tam ještě nebyl, ale je to opradu pěkné letišťátko. Dávam ho proto, že vim kde je a vim že se tam pořádají pěkné akce a je škoda, že ho ještě nikdo nedal na mapu. Kontakt na
seznamu akcí na rcrevue.
-------------------------------------------------------------------------
Ještě bych si dovolil něco k exportu míst z googleearth.
Protože mi nejdou do .kml exportovat všechna místa z kategorie, trochu jsem pátral, jak to obejít. Dalo mi to chvilku práce, ale je to celkem jednoduché.
- nejprve doporučuji vymazat dočasné soubory od IE (\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\)
- odkaz na googlemaps otevřít v googleearth
- teď je třeba trochu zapátrat v předchozí promazané složce a najít soubor
RC plochy.kml, někam ho přesunout, budou třeba ještě úpravy
- na další zpracování jsem použil
PoiEdit, ale měl trochu potíže s kódováním UTF-8, ve kterém je ten soubor uložen.
- Proto je třeba prohnat ho nějakým textovým editorem a uložit ve windows-1250 a změnit mu hlavičku (
encoding="windows-1250)
- pak stačí nahrát do PoiEdit a uložit ve formátu potřebném pro vaši navigaci - jestli vám výběr formátů nestačí, tak ještě můžete použít
G7ToWin - tam už je spousta výstupních formátů.
Možná jsem přišel na něco, co už je dávno známé, ale měl jsem z toho celkem radost, takže doufam, že se to bude někomu hodit.
Ještě jedna otázka - nejdou body na googlemaps rozdělit do jednotlivých kategorií? (kopec, plácek...)