V súčasnosti mám vôľu 2mm a to myslím, že stojí za zmienku.
Nové servá však budú za chvíľu - už v sobotu a do vtedy sa aj tak nebude dať lietať.
Takže to, že bez potlačenia sa model vzpína je normálne?
PS: Prajem všetkým pekné Vianoce!
milost píše:Vzpínání letadla je totiž na poloze těžiště závislý. Čim víc vpředu, tím víc se model při odhozu vzpíná.
Pomalu posouvej dozadu, a dej pozor, je to citlivé (na milimetry). Uvidíš, jak se bude křivka stoupání postupně měnit.
Polynom píše:to nemá žádnou hlubší myšlenku. pokud budu podkládat křídlo, tak mi nebude celou plochou sedět na trupu a výsledná "fuka" bude mít na svědomí otlačené křídlo, vyžvechtané závity v trupu...
veka1 píše:Polynom píše:.... já bych to spíš ladil VOP. podkládat křídlo se mi zdá zvěrstvo
... proč myslíš? Skus popsat výsledné projevy chování obou způsobů seřizování a vzájemně porovnat.
veka1
JMalik píše:veka1 píše:Polynom píše:.... já bych to spíš ladil VOP. podkládat křídlo se mi zdá zvěrstvo
... proč myslíš? Skus popsat výsledné projevy chování obou způsobů seřizování a vzájemně porovnat.
veka1
U F3Káčka bude znovu pracně vytvářet ten přechod křídlo - trup, bude ho to stát hmotnost navíc......
Myslím si, že tu polohu trup - křídlo má výrobce vychytanou i u těch kuliček a problém nastane při osazování výškovky. Tam to většinou koncový uživatel lehce zmrší, nedoměří si to přesně a tohle bývá výsledek.
onca píše:Hlavně ať nikoho nenapadne podkládat křídlo. ....ale většina gondol a trupů (nejen u F3K) se dělaná tak, aby byla špička ve vodorovné ose s letem a tudíž nebrzdila a měla co nejmenší odpor.
lakotamm píše:Takto, aby som to upresnil...
Ja som si robil sedlo krídla aj výškovky sám - všetko je to pripevnené na trubke a vybrúsené z balzy preglejky, lepidla a uhlíku.
Takže niektorý z uhlov na 100% nieje v poriadku.![]()
Ťažisko mám podľa Light Hawku, čo je podobný model. Zajtra napíšem Honzovi Šteidlovi, ako to má on.![]()
Vďaka
EDIT: U mňa sa mení uhol nábehu krídla voči trupu podstatne ľahšie ako uhol nábehu výškovky, aj keď je to v oboch prípadoch otázka 5 minút.