Tak to sorry, to jsem si neuvědomil, navíc jak stárnu, začínám být víc praktický a taky už mi v rámci tý modelařiny postupně došlo pár věcí, jako že třebqa nemá smysl pchát do era co nejlehčí a nejmenší levný forový servo, pro který pak udělám domeček který váží jen ten domeček víc, než kdybych použil fortelnější větší servo, jemu uříznul ty pro šroubovací montáž výstupky, to servo přesně zaříznul u vakouvačky do laminátu--uhlíku--pokud je v místě serva použitý uhlík, do křídla to servo s rezervičkou vuži vrchnímu sklu utopil, máznul trochu zespoda tavkou, pak ho máznul trochu po obvodu který právě díky tomu, že se v křídle to servo uplně neutopí a přesahuje nad spodní sklo po obvodu taky tavkou a hotovo, bo ona nakonec stejně nad tu spodní stranu křídla bude přesahovat servopáka.Papir píše: úte 15.04.2025 19:52 Add serva do křídla, nabízené Corony pepinem jsou naprosto mimo, mají 12mm a to je moc, moc, moc.
ale já to beru takto--pokud se mi opravdu nechce kupovat drahý a kvalitní serva, tak to raději takovýto ustupek--levný--ale větší servo než taky malý, ale levný a s největší pravděpodobností pokud levný servo pod 10g, nejspíš tam bude s nějakou životností a neproblémovym teplotnim- cestováním určitě problém a v dnešní době už bych servo--jakýkoli malý v plastovém převodu už rozhodně nechtěl.
Absolutně nemám problém jak doporučujete ty serva KST a podobně--ale to jsou serva opravdu tisíc a víc a ekvivalentně je nahradit servem podobné velikosti a váhy za servo cca 300kč si myslím je cesta do pekel--u takovéhoto letadla---z lidláckýho era za 200kč když vypoví službu ho vždy nějak vyrveš ven, tady to je ale už ero, kde by bylo lepší tam dát servo, kde je předpoklad--už tam je, tak už ho nikdy řešit, nebo měnit nebudu.
Ale já se tady o těch servech corona zmínil jen z duvodu, že když jsem zaregistroval že je uvaha použít tady do toho era serva emax 6g, tak to mi opravdu docela vyděsilo.