Django - termická vakuovka pro RCEV a podobně

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: Django - termická vakuovka pro RCEV a podobně

#646 Příspěvek od pepin »

Papir píše: úte 15.04.2025 19:52 Add serva do křídla, nabízené Corony pepinem jsou naprosto mimo, mají 12mm a to je moc, moc, moc.

Tak to sorry, to jsem si neuvědomil, navíc jak stárnu, začínám být víc praktický a taky už mi v rámci tý modelařiny postupně došlo pár věcí, jako že třebqa nemá smysl pchát do era co nejlehčí a nejmenší levný forový servo, pro který pak udělám domeček který váží jen ten domeček víc, než kdybych použil fortelnější větší servo, jemu uříznul ty pro šroubovací montáž výstupky, to servo přesně zaříznul u vakouvačky do laminátu--uhlíku--pokud je v místě serva použitý uhlík, do křídla to servo s rezervičkou vuži vrchnímu sklu utopil, máznul trochu zespoda tavkou, pak ho máznul trochu po obvodu který právě díky tomu, že se v křídle to servo uplně neutopí a přesahuje nad spodní sklo po obvodu taky tavkou a hotovo, bo ona nakonec stejně nad tu spodní stranu křídla bude přesahovat servopáka.

ale já to beru takto--pokud se mi opravdu nechce kupovat drahý a kvalitní serva, tak to raději takovýto ustupek--levný--ale větší servo než taky malý, ale levný a s největší pravděpodobností pokud levný servo pod 10g, nejspíš tam bude s nějakou životností a neproblémovym teplotnim- cestováním určitě problém a v dnešní době už bych servo--jakýkoli malý v plastovém převodu už rozhodně nechtěl.

Absolutně nemám problém jak doporučujete ty serva KST a podobně--ale to jsou serva opravdu tisíc a víc a ekvivalentně je nahradit servem podobné velikosti a váhy za servo cca 300kč si myslím je cesta do pekel--u takovéhoto letadla---z lidláckýho era za 200kč když vypoví službu ho vždy nějak vyrveš ven, tady to je ale už ero, kde by bylo lepší tam dát servo, kde je předpoklad--už tam je, tak už ho nikdy řešit, nebo měnit nebudu.

Ale já se tady o těch servech corona zmínil jen z duvodu, že když jsem zaregistroval že je uvaha použít tady do toho era serva emax 6g, tak to mi opravdu docela vyděsilo.
kope
Kontaktovat uživatele:

#647 Příspěvek od kope »

warhawk píše: úte 15.04.2025 14:06 Pánové (a dámy),
oživuji téma. V prvé řadě bych rád řekl, že číst umím a prostudoval jsem všech 43 stran tohoto tématu.
Django FC je doma a objednávám komponenty. Téma ohledně pohonu jsem začal už v jiném tématu a tam jsem si docela jist tím, co provedu (XM2230EG-16).

Co však překvapivě řeším jsou serva. Na křídlo půjdou nejspíše KST X08H. Na ocasní plochy se dají použít taky, ale není to zrovna levný špás.

Všechna další serva, která jsou vyjmenována v tomto stromě, nebo na stránkách výrobce, jsou dlouhodobě nedostupná, nebo se už nevyrábí (např. Atlasy). Dokonce se zdá, že i D47 už nějak končí.

Nezajímá mě úplný low-end, ale nějaký EMAX by tam nebyl? Já jsem nedávno třeba kupoval emax ES9051 a vypadá dost dobře. Jen nemám dlouhodobé zkušenosti.
Na křídla bych ty KST dal. (momentálně je verze 6, liší se nějak?), na ocasky bych "něco za půlku" uvítal.
Ta jak jsem slíbil - píšu. Do trupu mám nachystaná dualsky DS169
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
blesk
Kontaktovat uživatele:

#648 Příspěvek od blesk »

Papir píše: úte 15.04.2025 19:52
Do trupu klidně ještě DHV-D56MG https://www.bighobby.cz/digitalni-servo ... -jx-servo/
Existuje i ne HV variantu, tu ale nemám, nicméně těchto HV, které běhají v různých model s napájením od 4xNi-Mh, přes 5,5V BEC, 2S Liion až po 2S HV lipolek mám momentálně v provozu 12. Od halového akrobata, přes RESku, po malé EDF...

Nejsou vůbec špatné, hezky středí, na velikost rozumná síla, vevnitř slušně udělané. KST to není, ale pro ty, co se při pohledu na cenu lehce přes 300 Kč neopupínkují (KSTfily) jsou prostě použitelná.
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#649 Příspěvek od warhawk »

Super pánové, díky všem. Spousta dobrých tipů a rad. Ten trh je opravdu dost překotný. To JX servo je zajímavé, ale ta obyčejná (ne HV) varianta už zmizla z jejich stránek a otázkou je proč. Je tam už jen HV. Každopádně na Papíru je to hezké servo. 8-)
http://www.jx-servo.com/en/Product/MS/MDS/581.html
Na RCgroups je zmínka, že existuje (existovalo) na HK a jsou tam fotky zevnitř
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... stcount=28
Nic moc, ale asi to funguje.

Ale teď zrovna koukám, že nejsou coreless a to bych asi chtěl.. Takže to usnadní rozhodování, protože ten dualsky DS169 coreless je.
Stejně tak DHV-D56MG.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#650 Příspěvek od blesk »

Pro ostatní, na Bighobby je mají případně obě.

https://www.bighobby.cz/digitalni-servo ... -jx-servo/
horejsi
Kontaktovat uživatele:

#651 Příspěvek od horejsi »

Byl jsem svedkem, jak pri rychlem priblizeni za vetru v Chomutove vysunul pilot (vsichni ho zname) brzdy s X08 ... a ony to nedaly. Mix VOP poslechl, vysledkem byl ctvrtpremet do zeme. A na rychlosti. Skodni prubeh.
Na brzdy bych dal radeji neco vetsiho, treba ty X08 prodlouzene. A vedel bych, ze nemam blbnout.
Taky jsem si to doma zkusil, vysoko. Prechod do obraceneho ctvrtpremetu je bleskovy.
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#652 Příspěvek od warhawk »

To by mohla řešit trochu ta varianta x08H plus.
Jinak já jsem se rozhodl pro ds169 a na křídla právě ty x08H
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#653 Příspěvek od jyrry »

warhawk píše: stř 16.04.2025 8:44 ... ta obyčejná (ne HV) varianta už zmizla z jejich stránek...
Třeba tady má obě verze. Většinu jich mám právě z Ali, obě provedení, cekem tak 20 kousků. Ty DHV56MG jsou na 5V výrazně pomalejší než D56MG, ale na poletovadla je používám taky (objednané víceméně omylem, ale létají o 106).
jyrry.webnode.cz
blesk
Kontaktovat uživatele:

#654 Příspěvek od blesk »

jyrry píše: čtv 17.04.2025 14:45 Třeba tady má obě verze. Většinu jich mám právě z Ali, obě provedení, cekem tak 20 kousků. Ty DHV56MG jsou na 5V výrazně pomalejší než D56MG, ale na poletovadla je používám taky (objednané víceméně omylem, ale létají o 106).
Souhlasím s Jyrrim, ta HV verze je opravdu na 5V pomala, nicméně, na pohodové lítání (právě i v tom malém EDF) stačí. Na 2S chodí už rozumně rychle.
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#655 Příspěvek od warhawk »

Kolegové, jeden balík s motorem a servy na ocasní plochy (DS169) je už na cestě. Ještě zbývá vyřešit to křídlo.
Půjdu do těch KST (pokud mi to někdo na poslední chvíli nerozmluví) a doporučená verze je X08H. Každopádně jsem ještě objevil verzi KST A08H, která má být nástupcem. Líbí se mi zakrytý motor. Tloušťka serva je stejná. Má s nimi někdo zkušenosti? Parametry jsou velmi podobné. Regulátor, který plánuji použít (Mantis G2 25A) umí tak či tak max 7.4V.
04-24-2025, 20-12-39.png
04-24-2025, 20-13-05.png
Papir
Kontaktovat uživatele:

#656 Příspěvek od Papir »

Jestli chceš fortelnější KST serva do křídla, tak buď 08 plus jak psal Ivan, nebo HS08 A. Silnější, líp středí, docela drží.
https://www.kst-servo-shop.de/HS08-A-V6 ... V/KST-1405
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#657 Příspěvek od warhawk »

Díky, na ty klapky jsem právě uvažoval té verzi X08H plus, protože je silnější (očividně osadili větší - delší motor). To zpískal pan Hořejší :lol:
Co se mě však líbí na té verzi A0H je to, že ten motor tak nesmyslně netrčí ven a přitom parametry s X08H jsou podobné.
Budu brát od zeller-modellbau.com a ta cena je prostě 2 euro rozdíl. To už je fakt jedno.

X08H plus V2 (44.90€) (4.85kg @ 7.4V)
X08H V6 (42.90€) (2.7kg @ 7.4V)
A08H V6 (44.90€) (2.8kg @ 7.4V)

ale musím se přiznat, že
HS08-A jsem kompletně přehlídl (55.90€) (5.2 @ 7.4V). To je asi na klapky ideál.

Ještě tak nějak vyzkoušet aby to ustál 4A BEC v tom regulátoru (ten si odměřím já sám, to je zase moje doména).

Možná počkám, až mi dojdou ty DS169 od lindingera (28€) (2.8kg @ 7.4V), protože ty vycházejí samosebou levněji.

Největší potíž je v tom, že si to éro tak pěkně vyrobil, že to nechci osadit nějakým svinstvem co mě bude zlobit :lol:
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#658 Příspěvek od TomasC »

Taky jsem dělal výběr... Nakonec KST X08N V6. A08H jsou trochu delší a nechce se mi měnit šablonu pro dělání díry v křídle. ;)

Nejvíc se mi líbily MKS HV70 https://kavanrc.com/cs/item/hv70-0-06s- ... -cm-161417 ale prostě jsem neměl odvahu dát takto malé servo do pyloňáku s jednolistem..
Přílohy
04-24-2025, 22-34-02.png
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#659 Příspěvek od warhawk »

Dualsky DS169F https://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt. ... cislo=4017
nebo bez "F" jsou sice 8,5mm, ale opět stravitelný jako ty JX víše. Na křidýlku lehce přes povrch.
Jen doplním, že ty DS169 mají 9.5mm. Nikoliv 8.5mm jak uvedl dříve Papír.
Sice mi došla variante bez F, ale u obou výrobce uvádí 9.3mm a šuplera ukazuje 9.5mm.
To jen pro pořádek, až bude někdo zase časem hledat jako já :)
Papir
Kontaktovat uživatele:

#660 Příspěvek od Papir »

warhawk píše: ned 27.04.2025 21:52 Jen doplním, že ty DS169 mají 9.5mm. Nikoliv 8.5mm jak uvedl dříve Papír.
Sice mi došla variante bez F, ale u obou výrobce uvádí 9.3mm a šuplera ukazuje 9.5mm.
To jen pro pořádek, až bude někdo zase časem hledat jako já :)
No vida, dobrá poznámka. Já je sice v ruce měl, montoval, ale neměřil. Když jsem to psal tak jsem koukal k Ivanovi, kde je 8,5mm, i v porovnávací tabulce dole.
https://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt. ... cislo=4017

Ale což, už víme :-) , díky
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“