reprap 3D tiskárny v modelařině - II
Re: reprap 3D tiskárny v modelařině - II
Co jsem viděl Build Tak, tak ten požadavek na lesk tedy neřeší ani náhodou, už to podle mne rozporuje tvé "VŠE"...
Jinak ale s Koresem opravdu žádné problémy nepociťuji a moc nechápu, jaké "hledání ameriky" v tom vidíš, prostě to funguje.
Jinak ale s Koresem opravdu žádné problémy nepociťuji a moc nechápu, jaké "hledání ameriky" v tom vidíš, prostě to funguje.
VSE, myslim materialy. Lesklyho nic nepotrebuju ...
Koreska je v poho, nic proti ni, ale musis mazat, musis umejt a i vytisk je od lepidla vespod upatlanej, takze spis jen dalsi komplikace, ktery BuildTak 100% resi. Nemluve o tom, ze na spodku tisku sou presne videt tahy od nanaseni lepidla ...
Nic nemazes, nic nemejes, nic neresis ...
A az budu potrebovat LESK jak BLEK, tak to flaknu na kapton ... 
Koreska je v poho, nic proti ni, ale musis mazat, musis umejt a i vytisk je od lepidla vespod upatlanej, takze spis jen dalsi komplikace, ktery BuildTak 100% resi. Nemluve o tom, ze na spodku tisku sou presne videt tahy od nanaseni lepidla ...
Nic nemazes, nic nemejes, nic neresis ...
Ostatne k cemu je leskla POUZE jedna strana ??? Pravda da se to "vylestit" v parach acetonu, ale to zas popira podlozku s Juice ...
jenze co PLA a jine mater. ??? tam zustane jen ta jedna leskla a nijak exkluzivne to teda nevypada.
Z BuildTaku je to rovnomerne matnej povrch a bez prace a zdrzovani s pripravou podlozky ...
jenze co PLA a jine mater. ??? tam zustane jen ta jedna leskla a nijak exkluzivne to teda nevypada.
Z BuildTaku je to rovnomerne matnej povrch a bez prace a zdrzovani s pripravou podlozky ...
Amper píše:co externi vlivy ala teplota mistnosti, proudeni vzduchu atd..... ??
no je to technická místnost ... není tam nijak přetopeno, ale na druhou stranu ani žádné extra výkyvy ... rozhodně ne tak, aby to bylo 100% jeden den a 0 bodů druhý den
arachna píše:Ostatne k cemu je leskla POUZE jedna strana ???
Trochu postrádáš představivost, je řada výrobků, kde máš jako viditelný povrch vícemémě jen jednu plochu a ostatní je stranou (navíc víceméně kolmé strany získají obvykle ten typický "vroubkatý vzor", který vypadá jako záměr. Typicky různé krabičky ze dvou dílů - předek a zadek pěkně lesklá plocha, bok vyjde jako "vlnky".
Nikde jsem se nepsal, že se to hodí na všechno, právě naopak jsem uvedl, že ve většině případů používám něco jiného, ale občas zkrátka ABS smysl má.
Ad PLA - jednak se dá i PLA vytisknout na ABS Juice, docela to vychází, jinak ale u něj je pro lesklý povrch určitou alternativou ten lak na vlasy. To samé jako píšu výše - nijak moc tuto variantu nemiluji, ale občas se na něco konkrétního hodí.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
petrno píše:udělal jsem si taky box, ale topím v něm na 25-28 st. Od té doby se to zlepšilo, nezvadají se mi rohy a pod.
Myslíš, že kdybych přitopil, že mi nebude praskat ten ABS po vrstvách ?
Taky jsem jel na těch cca 28. Ale pak jsem blbě nastavil vypínací teplotu a vyplo mi to až na 35 a ABS výrazně lepší.
Jirka
Chlapi netusite kde jsou u repetierhost/slic3r ulozene profily ? Potreboval bych to trochu procistit a nemuzu to najit
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper píše:Chlapi netusite kde jsou u repetierhost/slic3r ulozene profily ? Potreboval bych to trochu procistit a nemuzu to najit
UTFG - pro MAC jsem to našel hned, nepochybně ti to z google vypadne i pro Win.
V OS X to je /Library/Application Support/Slic3r/ a pod tím tři adresáře pro printer, filament a print.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
user/ty
/appdata/roaming/slic3r
Jirka
Jirka
tomashr píše:UTFG - pro MAC jsem to našel hned, nepochybně ti to z google vypadne i pro Win.
Zkrat mezi zidli a klavesnici, UTFGoval jsem furt "repetier" misto "slic3r". Stane se
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Jsem blbej ja nebo slic3r 1.2.6 ?
Tryska 0.5 , pokud dam vrstvu 0.2 tak me udela o neco mene cesticek takze je vytisk s mezerama. I mezi perimetrama.Jakoby to nevypni.
Kdyz dam 0.3 tak je to v poradku.
Tryska 0.5 , pokud dam vrstvu 0.2 tak me udela o neco mene cesticek takze je vytisk s mezerama. I mezi perimetrama.Jakoby to nevypni.
...zmen "Default extrusion width" v Advanced ...
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Amper píše:Jsem blbej ja nebo slic3r 1.2.6 ?
Neznám. Skoro vše tisknu tryskou 0,5 vrstvou 0,3 pro lepší tisky 0,25. Ale podobný blbiny mi to dělalo s tryskou 0,3 a vrstvou 0,2 nebo 0,17.
Jirka
arachna píše:...zmen "Default extrusion width" v Advanced ...
jako na co ? On neni problem v tom ze by delal uzkou nudli ale problem v tom ze jich udela malo vedle sebe. je to viditelne i v repetieru na preview. Na vrstve 0.3 udela tri housenky vedle sebe, na 0.2 jen dve.
No, budu tisknout 0.3 a prilezitostne tam vratim 0.4 trysku. Dal jsem 0.5 kdyz jsem tisknul dily na MPCNC aby to bylo rychlejs a uz tam zustala.
Tak to si zkontroluj kolik máš nastavenejch perimetrů
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám