Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#616 Příspěvek od JirkaA »

Borek píše:To teda čumím. Já dám plný křidýlka a Beta prudce zatočí... budu to muset ještě nacvičit.

tak to máš něco blbě. Co těžiště? V jaké poloze je vytrimovaná výškovka? Pokud je těžiště moc vpředu. letí éro natažený (výškovka nahoru) a to znamená, že na křidélka reaguje i zatočením, nejen rotací kolem podélné osy. Mimochodem výkrut se řídí nejen křidélky :wink:
OK2WY
Borek
Kontaktovat uživatele:

#617 Příspěvek od Borek »

JirkaA píše:
Borek píše:To teda čumím. Já dám plný křidýlka a Beta prudce zatočí... budu to muset ještě nacvičit.

tak to máš něco blbě. Co těžiště? V jaké poloze je vytrimovaná výškovka? Pokud je těžiště moc vpředu. letí éro natažený (výškovka nahoru) a to znamená, že na křidélka reaguje i zatočením, nejen rotací kolem podélné osy. Mimochodem výkrut se řídí nejen křidélky :wink:

Těžiště mám ve výrobcem předepsané poloze a letové vlastnosti tomu odpovídají, letadlo letí klidně, bez houpání (pokud lítám bez vylomenin, tak v podstatě stačí hodit letadlo pod plynem, vystoupat, vypnout motor, kroužit dolů -- to celé se obejde bez jediné korekce výškovkou -- takže soudím, že těžiště je OK). Výškovka je v neutrální poloze.

Navíc, určitě mi nechceš tvrdit, že křidélka způsobí jen otočení letadla podle podélné osy. Vždyť je spousta letadel, co směrovku ani nemají a zatočit dovedou.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Mrkvak

#618 Příspěvek od Mrkvak »

[quot€]Vždyť je spousta letadel, co směrovku ani nemají a zatočit dovedou.[/quote]
Jo, ale to se zatáčí právě kombinací křidélka-výškovka.
rafa242

#619 Příspěvek od rafa242 »

Zdravím,
ja by som sa chcel spýtať s akými baterkami s betou lietate, na kolko voltov ich vybíjate a aké máte približne motové letové časy. Ja mám čínske turnigy nanotech 2200 mAh a zdá sa mi že na motor mi vydrží lietať dosť krátko. Je pravda že ked mám plyn tak je to vačšinou na plný kotol pri stúpaní ked lietam štýlom hore a plachtím dole, ale na motor vydržím lietať len nejakých 7 minút a baterka je už vybitá na 3,7 volta.
robotmz

#620 Příspěvek od robotmz »

6 - 7 - 8 minút to je normálne.
rafa242

#621 Příspěvek od rafa242 »

Aha ďakujem, tak potom okey, ja som si myslel že má vydržať o niečo viac, ked niektorý píšu ze zo setovými majú dlhší motorový čas. Už som si myslel že je niečo zle s baterkou
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#622 Příspěvek od MODYN »

rafa242 píše:Aha ďakujem, tak potom okey, ja som si myslel že má vydržať o niečo viac, ked niektorý píšu ze zo setovými majú dlhší motorový čas. Už som si myslel že je niečo zle s baterkou

7 minut mi příjde pomněrně málo. Čím tu baterku nabíjíš? :idea:
rafa242

#623 Příspěvek od rafa242 »

Len jednoduchou nabíjačkou z číny, články sú po nabití vybalancované pomerne presne s rozdielom tak 0,01 volta a nabíjam 1,5 C baterku nabíja tak hodinku a pol, neskôr plánujem kúpiť niečo lepšie ale na začiatok som kupil takúto http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=14633 , tak teraz neviem je to málo alebo nie? mne to tak pripadalo, ale tak nemám to z čím porovnat
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#624 Příspěvek od Klubas »

Tahle patří k těm horším ani bych se nedivil kdyby chby byla zde. Chtělo by to například tuhle. http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=7028
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#625 Příspěvek od MODYN »

Klubas píše:Tahle patří k těm horším ani bych se nedivil kdyby chby byla zde. Chtělo by to například tuhle. http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=7028

Přesně tuhle mám taky už nějakej pátek a 100% spokojenost :)
A musím říct, že tahle nabíječka oživila celkem slušně i dost staré lipolky, které už neměly takový výkon při nabíjení starou nabíječkou.
kesi
Kontaktovat uživatele:

#626 Příspěvek od kesi »

Nikdy jsem to přesně neměřil, ale na 1300mA dám tak kolem 6-ti minut letu a to dávám Betě zabrat. :wink:

Turnigy Accucel-6 50W 6A mám taky a žádnej problém, zatím fakčí skvěle.
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#627 Příspěvek od Klubas »

Jen takovej malej dotaz. Objednal jsem tuhle nabíječku, bude fungovat s tímto zdrojem? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=11758
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#628 Příspěvek od MODYN »

Prodejce v jedné modelářské prodejně mi říkal, že je dobré nabíjet max polovinou co dokáže dát zdroj...Nevím co je na tom pravdy ale to by znamenalo, že by jsi mohl nabíjet jen 2,5 A...

Já nabíjím 8A zdrojem z PC, který mi bohužel víc jak 1,6 A taky nedá :cry:
Ale ono to stejnak stačí...Protože doma se většinou nabíjí pomalu a až na letišti se do baterek cpe z auta 6A :D
Borek
Kontaktovat uživatele:

#629 Příspěvek od Borek »

MODYN píše:Prodejce v jedné modelářské prodejně mi říkal, že je dobré nabíjet max polovinou co dokáže dát zdroj...Nevím co je na tom pravdy ale to by znamenalo, že by jsi mohl nabíjet jen 2,5 A...

No já žiju v tom, že se tím šetří baterka. Takže já radši nabíjím 1 A, i když bych mohl 4 A podle ratingu baterky.

Jinak když lítám, tak si nastavuju časovač na 40 minut (2150 mAh Zippy Rhino) a většinou do toho nacpu 800-1400 mAh potom (nemám měřák na to, abychi si změřil, kolik mám napětí na článcích).
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Pajik_CZ

#630 Příspěvek od Pajik_CZ »

kluci, blbá otázka, ale co to máte za nabíječky? a baterky?
zase jen na zemi...
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“