Drondys píše:Mám vyzkoušeno jak se při výpadku spojení chová 8-mi kanálový přijímač Turnigy, který se dodává spolu s Turnigy 9X, a to s několika kusy těchto přijímačů. Všechny přijímače Turnigy, které mám mají při výpadku spojení stav hold jen na kanálech 4 a 5 a na ostatních kanálech mají stav zcela bez signálu.
OK2BUH píše:Je to divné, mě drží všech 8 kanálů. Nemůže to být vlastnost Multiwii?
Vyzkoušej následující test pokud máš nějaké obyčejné analogové servo např. HXT900, které ve stavu kdy sice má zapojeno napájení, ale nemá PWM signál z přijímače na signálovém vstupu serva tak nemá přídrž tj. lze ručně pohybem za páku serva změnit pozici serva přičemž se servo nevrací do původní pozice.
Zapni Turnigy 9X a spárovaný 8-mi kanálkový přijímač Turnigy napájený třeba z BEC nějakého regulátoru. Přijímač by měl s Turnigy 9X navázat spojení a pak vypni Turnigy 9X tj. vyvolej uměle výpadek spojení. Pak na jednotlivé výstupy přijímače postupně připojuj to servo a tahem rukou za páku serva zjistíš zda servo na příslušném kanálu má přídrž (výstup je ve stavu hold) nebo nemá přídrž (výstup je bez signálu).
Na kanálech kde bude stav hold bude mít servo přídrž tj. při pokusu o změnu pozice rukou tahem za páku se bude snažit vracet na původní pozici.
Na kanálech kde bude stav bez signálu nebude mít servo přídrž tj. při pokusu o změnu pozice rukou tahem za páku zůstane servo na rukou změněné pozici a nebude se snažit vracet na původní pozici.